Titulo gynybą trimis frontais pradedantis E. Atamanas: „Eurolyga yra NBA lygio“

2024 m. rugsėjo 22 d. 15:28
Lrytas.lt
Eurolygos titulą ginančios Atėnų „Panathinaikos“ ekipos treneris Erginas Atamanas prieš sezoną sutiko pasikalbėti su portalu EuroHoops.net, kuriam atskleidė, jog šie metai bus kur kas sunkesni dėl kitų komandų požiūrio į Graikijos flagmaną.
Daugiau nuotraukų (1)
„Visi prieš mumis dabar rungtyniaus žymiai agresyviau, o ypač išvykose bandys pasiekti pergales, – patikino specialistas iš Turkijos. – Tokie dalykai vykdavo ir anksčiau, bet mes būsime dar kietesni. Žmonės norės, kad kiekviename mače darytume šou ir triuškintume varžovus 20 taškų persvara. Tačiau tai nėra lengva, nes kartais gali laimėti rungtynėse, kurios būna lengvos tik paskutinę minutę.“
Tiesa, sezonas bus sunkesnis ne tik komandai, bet ir jam pačiam. Dar net neprasidėjus Eurolygai, E.Atamano miego laiką atima vien tik galvojimas apie ateinančias Senojo žemyno pirmenybes.
„Nuoširdžiai kalbant, praėjęs sezonas psichologiškai buvo lengvesnis. Nesvarbu, ką būtume nuveikę, net jei ir finišuotume įkrintamosiose, aplinkiniai liktų patenkinti. Užimti 8-ą ar 9-ą vietą po sezono 17-oje pozicijoje yra didelis žingsnis.
Dabar visi „Panathinaikos“ vadina favoritais dėl triumfo tiek Eurolygoje, tiek ir Graikijos pirmenybėse. Tačiau kitos komandos irgi nusipirko garsių žaidėjų, sulipdė puikias komandas. Primenu, jog Eurolygoje kiekvienos rungtynės yra finalo vertės. Kartais, kai bandau užmigti, pagalvoju apie tai. Pernai buvau labiau atsipalaidavęs, o šis sezonas bus kupinas adrenalino nuo pat pirmo susitikimo“, – sakė „Panathinaikos“ strategas.
Galiausiai 58-erių triskart Eurolygos čempionas prakalbo ir apie Atėnų klubą papildžiusi tėvynainį Cedi Osmaną, kuris į Europą grižo po 6 metų NBA lygoje. E.Atamanas taip pat pareiškė, jog netgi žaidėjai už Atlanto pradeda suprasti, kokio lygio krepšinis yra demonstruojamas Senajame žemyne.
„Jei tai būtų buvęs koks kitas krepšininkas, neturintis Europietiško krepšinio patirties, mes nebandytume jo nusipirkti. C.Osmanas turėjo puikią karjerą NBA lygoje, o jam dar tik 29 metai. Žaidėjui juk ne 32, 33 ar 34 metai ir jis nepersikėlė į Europą užbaigti profesionalo karjeros. C.Osmanas atvyko čia, nes negavo to, ko norėjo už Atlanto. Jis nusprendė žaisti Eurolygoje, nes pamatė ir suprato tai, ką daugelis NBA žaidėjų irgi pradėjo jausti – Eurolyga yra NBA lygio pirmenybės. Kartais net aukštesnio lygio, jei lygintume su jų reguliariuoju sezonu", – drąsiai pabaigė E.Atamanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.