Oficialu – R. Kurtinaitis netrukus taps Lietuvos rinktinės vyr. treneriu

2024 m. rugsėjo 22 d. 23:43
Lrytas.lt
Sekmadienį LRT laidoje „Savaitė“ dalyvavęs naujasis Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Mindaugas Balčiūnas atskleidė, kas bus naujasis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris.
Daugiau nuotraukų (1)
Mūsų šalies nacionalinės komandos rezultatus tvarkyti bandys 64-erių Rimas Kurtinaitis.
„Tiesiog yra sprendimo anatomija. Tai reiškia, jog kitą savaitę mes sušauksime trenerių asociacijos vykdomojo komiteto posėdį. Turiu šį sprendimą su jais išdiskutuoti ir gauti jų patvirtinimą, teikti vykdomajam LKF komitetui, bet čia yra formalūs dalykai. Iš esmės, mes visi norime, kad gerbiamas treneris R.Kurtinaitis galiausiai ateitų į Lietuvos rinktinės vyr. trenerio postą. Mano nuomone, tai greitai ir įvyks“, – sakė M.Balčiūnas.
Prieš kiek mažiau nei savaitę su portalo 15min žurnalistu Roku Pakėnu kalbėjęs specialistas davė suprasti, kad yra labai arti reprezentacinės komandos trenerio kedės.
„Procesas eina į tą pusę, kad ateisiu dirbti į rinktinę. Man dar reikia susiderinti paskutinius reikalus su klubu. Jei viskas gerai, tuomet aš esu linkęs treniruoti rinktinę“, – pozityviai šnekėjo R.Kurtinaitis.
Šiuo metu lietuvis dirba Baku „Sabah“ klube, su kuriuo neseniai iškrito iš FIBA Čempionų lygos atrankos, kai pralaimėjo Norkopingo „Dolphins“ rezultatu 71:75. Prieš tai R.Kurtinaitis darbavosi Vilniaus „Wolves Twinsbet“, bet ir ten sėkmė jo nelydėjo.
Apie trenerio klubų demonstruojamus rezultatus prabilęs LKF prezidentas gynė R.Kurtinaitį.
„Fiasko tikrai nebuvo, ten buvo vieno taško metimas, – apie mačą su „Dolphins“ pasakojo M.Balčiūnas. – Jeigu pažiūrėtume, visų trenerių gyvenimas yra toks – per vieną metimą kažkas laimi, kažkas pralaimi. Mes gerbiamą R.Kurtinaitį matome visiškai kitaip, retrospektyviai. Jis turbūt vienas iš kelių trenerių Europoje laimėjęs Europos taurę su skirtingais klubais. Tikrai neturime abejonių dėl jo kompetencijų, ypač nauju rinktines administravimo požiūriu bei filosofija. Tiek jo charakteris, tiek žinios, tiek kompetencijos labai tinkamos.“
Tai būtų pirmas R.Kurtinaičio išbandymas nacionalinės komandos trenerio kėdeje. Anksčiau jis yra buvęs asistentu, kai 2007–2009 m. padėjo Ramūnui Butautui.
Buvęs LKF generalinis sekretorius taip pat rado progą pagirti kitą kandidatą – Giedrių Žibėną. Tiesa, dėl darbo Vilniaus „Ryte“ pastarasis negali priimti rinktinės trenerio posto.
„G.Žibėnas nuolatos buvo mūsų aplinkoje ir sprendimuose. Jei pamenate, prieš Kazio Maksvyčio atleidimą jis buvo jau paskirtas „langų“ vyr. treneriu. Tikiu, kad G.Žibėnas bus tame štabe. Mes šiek tiek ir su „Ryto“ klubu šį dalyką esame apkalbėję. Tačiau noriu, jog R.Kurtinaitis, kai jau bus paskirtas, pats formuotų štabą. Mes niekada nedarome įtakos treneriams, kas turi būti štabe – viskas priklausys nuo R.Kurtinaičio. Tuo tarpu, G. Žibėnas – puikus specialistas. Mano nuomone, per pastaruosius trejus metus du kartus laimėti „Betsafe-LKL“ arba bent tapti Lietuvos čempionu yra didžiulis pasiekimas. Džiugu, kad toks treneris auga ir bręsta“, – strategą gyrė M.Balčiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.