LKL pergale pradėjęs N. Čanakas turėjo pastabų auklėtiniams, o niuksą gavęs V. Šeškus džiūgavo

2024 m. rugsėjo 22 d. 09:41
Lrytas.lt
Video
Šeštadienį prasidėjo ilgai lauktas naujas Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezonas, kurį atidarė rungtynės tarp Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ bei Mažeikių „M Basket-Delamode“. Po itin atkaklios ir iki pat paskutinių sekundžių trukusiuos kovos 82:78 triumfavo Nenado Čanako auklėtiniai. Pastarasis mačui pasibaigus pozityvumu nesižarstė, o jo kolega iš Žemaitijos, nepaisant pralaimėjimo, nestokojo geros nuotaikos.
Daugiau nuotraukų (1)
Spaudos konferencijoje kalbėjęs nugalėtojų strategas nebuvo sužavėtas treniruojamos komandos pasirodymu, bet priminė, jog tai yra jo pačio atsakomybė. Specialistas iš Serbijos taip pat patikino, kad yra patenkintas vasaros metu suburta komplektacija.
„Šios rungtynės parodė, kur esame ir ką nuveikėme per pasiruošimo procesą. Mes esame labai toli nuo to lygio, kuriame norime būti. Galiu pasakyti, jog mums trūko tokio lygio priešininkų per draugiškus susitikimus. Dabar tiesiog privalome daug dirbti, jei norime būti konkurencingi ir priartėti prie užsibrėžtų tikslų. Vienintelis pozityvus dalykas iš šio mačo – pergalė.
Sudėtis atrodo tikrai neblogai, bet vaizdas aikštelėje – prastas. Tai du skirtingi dalykai. Įsigijome gerus žaidėjus, kurių norėjome, bet mūsų žaidimas yra visai kita istorija. Mano darbas yra tai sutvarkyti. Labai prastai pasirodėme šiame mače, žaidėjams trūko tiek atsakomybės, tiek ir susikaupimo“, – po pergalės klaidas paryškino N.Čanakas.
Panevėžiečių generolas taip pat apžvelgė aukštaūgio Justino Briggso traumos situaciją – prieš pat mačą buvo paskelbta, jog amerikiečiui skilo delnikaulis, o įprasta tokios traumos reabilitacija trunka apie 6 savaites.
„Nieko gero... Paskutinį kartą treniravosi dieną prieš rungtynes, tada jam skilo kairės rankos delno kaulas. Pirmadienį gausime daugiau žinių apie žaidėjo būklę, tad laukiame“, – kupinas vilties sakė „7bet-Lietkabelio“ vyr. treneris.
Tuo tarpu Mažeikių klubo generolas pagyrė savo auklėtinius ir džiaugėsi jų darbų, bet įžvelgė ir problemas.
„Atvirai galiu pasakyti, jog esu patenkintas rungtynėmis. Treneris niekada negali sakyti, kad yra patenkintas pralaimėjimu, bet komandos žaidimas pasiruošime etape ir tas žaidėjų trūkumas... Man pačiam buvo nuostaba, nežinau, ar mes taip gerai žaidėme, ar Panevėžys blogai, – nustebęs sakė V.Šeškus. – Vyrai, išskyrus taktines klaidas, dėl kurių prasileidome lengvų taškų, kabinosi iki galo. Tikrai esu patenkintas, ačiū vyrams, kovojo gynyboje.
Žinote, būna, kad baigiasi rungtynės ir negali nieko išskirti, nes viskas buvo blogai. Šiame mače tikrai nebuvo viskas blogai, tik pati pradžia buvo itin prasta, kai per 7 min. padarėme gal 9 klaidas. Dar pavyko išpildyti nemažai derinių po minutės pertraukėlių, kas mums nesisekdavo per draugiškus mačus. Paimi pertaukėlę, susitari, Kay'us Bruhnke išsimeta laisvas, vėliau K.Bruhnke laisvas įkrauna. Šie dalykai mano viduje sukelia džiaugsmą. Tikiu, jog pamažu įsivažiuosime.“
57-erių treneris atkreipė dėmesį tiek į kietą priešininkų gynybą, tiek ir į pastovų bandymą užpulti per „7bet-Lietkabelio“ žaidėją Mantą Rubštavičių.
„Treniruočių procese, kai buvo traumuotų žmonių, gynyboje pastatydavome vaikus, kurie žaisdavo „step-outą“. Suprantate, kai nėra agresyvumo, atrodo, jog treniruotėse viskas išeina, – aiškino V.Šeškus. – Tačiau atėjus komandai, kuri gynyboje žaidžia griežtai, pasimato įvairių dalykų.
Mes Donatui Sabeckiui sakydavome (atakuoti M.Rubštavičių). D.J. Fenneris irgi norėjo. Neturime tokio gero centruotojo šiai minutei, bet D.Sabeckis yra tas žmogus, kuris gali kūnu užeiti. M.Rubštavičius, kaip bebūtų, neturi tokio stipraus kūno. Priešininkų komanda vis tiek ruošėsi, keitė gynybos schemas, tad neviskas pavyko.“
Likus porai valandų iki „Betsafe-LKL“ 2024–2025 m. sezono startą reiškiančio mačo „M Basket-Delamode“ paskelbė apie naują įžaidėją – 32-ejų A.J. Englishą. Nors amerikiečio skaičiai Lenkijos aukščiausioje lygoje buvo solidūs, jam koją vis kišdavo traumos. Į tai dėmesį atkreipė ir naujasis krepšinino treneris.
„Mes ir anksčiau jo norėjome, bet stabdė mažas sužaistų mačų kiekis. Paskambinau Virginijui Sirvydžiui (red. – A.J.Englisho atstovauto klubo Lenkijoje vyr. treneris), sakė, kad žaidėjas ištraukė komandą iš paskutinės vietos, – pasakojo V.Šeškus. – Tos 7 sužaistos rungtynės... Neturime tokio žmogaus, kuris tiesiog atakuotų. Jis rinkdavo po 5 rezultatyvius perdavimus, tikrai mato aikštę, o jei paliksi laisvą – atakuos. Mūsų komandoje, išėmus snaiperį D.Sabeckį, neliktų kas meta iš toli (juokiasi).“
Pabaigai mažeikiškių strategas prakalbo ir apie finansinius sunkumus – minėjo, jog nebeturi pajamų dar vienam aukštaūgiui, kurio vietoje dabar žaidžiantis Tomas Zdanavičius net nėra šios pozicijos žaidėjas. V.Šeškus taip pat paaiškino galimą krepšininkų perlaikymą aikštelėje ir pagyrė klubo vadovą Arūną Liškų dėl jo atsidavimo.
„T.Zdanavičius nėra sunkusis kraštas, nes neturi tiek greičio. Šiose rungtynėse po krepšiu jam buvo sunku, vis tiek dažniau meta tritaškius. Pirmas mačas, žaidėjai užsivedę, minutės pertraukėlių paėmėme tikrai nemažai, nes matėsi ant žmonių, kad yra šiek tiek pavargę, bet dar nebuvo uždusę. Kol nevyksta Karaliaus Mindaugo taurė, mes galime leisti krepšininkams žaisti daugiau ir ilsėtis mažiau.
Visą gyvenimą ieškau, ar čia naujiena?, – paklaustas, ar pats bando surasti remėjų, atsakė V.Šeškus. – Kai kurie žmonės man net telefonu nebeatsiliepia, nes žino, kad pinigų prašysiu. Mano tokia paskirtis gyvenime. Matome, jei trūksta ar norime žaidėjo, tada ieškome visi kartu. Šaunuolis prezidentas, tikrai daug įdeda, pergyvena.“
Visa spaudos konferencija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.