Auklėtinius po pergalės prieš „Rytą“ gyręs klaipėdiečių strategas: „Man tai puiki dovana“

2024 m. rugsėjo 22 d. 11:57
Lrytas.lt
Video
Prasidėjo naujasis Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“), o pirmąją čempionato dieną vainikavo akistata tarp čempionų titulą ginančio Vilniaus „Ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“, kurią laimėjo svečiai iš uostamiesčio 90:84.
Daugiau nuotraukų (1)
Po sunkios bei netikėtos pergalės spaudos konferencijoje kalbėjęs strategas Georgios Vovoras išdėstė savo rungtynių planą ir negalėjo nustoti girti treniruojamų vyrų, kurie susitikimo pabaigoje surengė galingą spurtą.
„Mes tikėjomės sunkaus mačo. Žinojome, kad pirmame ture namų komanda, o ypač čempionų titulą ginantis „Rytas“ jaus spaudimą, – pasakojo „Neptūno“ treneris. – Nutarėme, jog pagrindinis faktorius bus mūsų pačių nuo rungtynių pradžios paduotas dar didesnis spaudimas. Mano nuomone, pirmajame ketvirtyje gynyboje buvome itin fiziški, gerai stabdėme varžovus, o jei neklystu, greitajame puolime neleidome jiems pelnyti nė taško. Draugiškuose susitikimuose „Rytas“ puikiai bėgo į priekį, todėl buvo svarbu juos sustabdyti.
Aišku, po ilgosios pertraukos mes tikėjomes iš varžovų didesnio užsivedimo ir energijos. Tačiau noriu pasveikinti savo auklėtinius, kurie likus 6 minutėms turėjo 10 taškų deficitą, bet paskutinę atkarpą laimėjo 27:11 ir sėkmingai užbaigė rungtynes. Tai įrodo 2 dalykus – esame labai stiprūs psichologiškai ir visada tikime savimi. Jei nebūtume galvoję apie pergalę, nebūtume ir laimėję išvykoje prieš čempionus. Darkart sveikinu savo komandą. Taip pat palinkėsiu sekmės „Rytui“ FIBA Čempionų lygoje ir „Betsafe-LKL“.“
Toliau apie svečių iš Klaipėdos pasirodymą kalbėjęs graikų specialistas akcentavo prarastus kamuolius, begalinį tikėjimą ir kibią gynybą prieš „Rytą“.
„Kalbėjomes prieš rungtynes, jog mūsų taktika bus kontroliuoti savo klaidas. Norėjome turėti gerą rezultatyvių perdavimų ir klaidų santykį, bet pasibaigus susitikimui pastarųjų turėjome daugiau. Pagrindinis ginklas buvo neleisti priešininkams pelnyti lengvų taškų tiek greitajame puolime, tiek atsikovojus kamuolį. Žaidėme fiziškai, buvome susikoncentravę. Šie maži dalykai suvienija komandą, kuri tada pradeda tikėti, jog gali laimėti, net ir išvykoje. Turime sunkiais momentais išlikti kartu, išlikti ramiais. Tikiuosi, kad ir toliau mums tai pavyks. Mačo pabaigoje pavyko pataikyti gerus ir labai svarbius metimus, kurie suteikė prarastą pasitikėjimą. Manau, jog nusipelnėme šios pergalės“, – sakė G.Vovoras.
Paklaustas apie klube esančius 3 veteranus – Deividą Gailių, Mindaugą Girdžiūną ir Žygimantą Janavičių – „Neptūno“ treneris patikino, kad jie vis dar yra itin svarbūs bei tikrais nesiskųs savo žaidimo laiku. Jis taip pat pagarsino legendų įtaką jauniesiems.
„Nusimato ilgas sezonas. Tikiuosi, kad pavyks patekti į FIBA Europos taurę. Tuo atveju turėtume sužaisti daugiau nei 45 rungtynes, gal net 50. Šioje komandoje kiekvienas žaidėjas yra svarbus. Turime ir patyrusių, ir jaunų bei talentingų krepšininkų. Priklausomai nuo taktikos, kartais veteranai pradės mačą starto penkete, o kartais ir nuo suolo. Man svarbiau yra jų žaidimas rungtynių pabaigose. Jie pasitiki savimi, yra ramūs, priima gerus sprendimus, todėl ir buvo aikštelėje šio susitikimo lemiamu mometu.
Privalome dirbti treniruotėse, brandinti savo mentalitetą ir atrasti komandos chemiją tarp veteranų, naujokų ir jaunųjų krepšininkų. Nežinau, ar esame talentingiausia ekipa lygoje, bet noriu, kad rodytume didžiausią norą laimėti kiekvienose rungtynėse. Laukia sunkus sezonas su 4 ratais, todėl aistra nugalėti turi išlikti.
Man tai yra puiki dovana, – klaipėdiečių veteranus įvertino G.Vovoras. – Turėti tokius veteranus, kurie sunkiai dirba treniruotėse – tik palengvina mano darbą, nes motyvuoja jaunimą. Manau, jog jaunieji žaidėjai šį sezoną mums irgi duos daug naudos. Matas Repšys ir Radvilas Kneižys šiame susitikime praktiškai nežaidė, bet tikiu jų potencialu bei galimybėmis.“
Verta paminėti, jog „Neptūnas“ šią vasarą atsisveikino tiek su Ąžuolu Tubeliu, tiek ir su Ignu Sargiūnu. Bene svarbiausi praėjusių metų komandos krepšininkai vasarą pasuko į sostinę bei prisijungė prie „Ryto“. Tačiau G.Vovoras dėl praradimų nesijaudina, nes tarpsezoniu į Klaipėdą, pasak graiko, atvyko didžioji dalis jo pagrindinių taikinių. Vienas iš jų – Desure'as Buie – pelnė net 26 taškus ir susilaukė didžiulių stratego pagyrų.
„Esu dėkingas klubo valdžiai ir direktoriui Martynui Mažeikiai, nes šią vasarą padirbėjome šauniai, – pradėjo G.Vovoras. – Pateikiau 5 labiausiai norimus krepšininkus kiekvienoje pozicijoje – vadyba išklausė ir jiems pavyko nupirkti pagrindinius pasirinkimus įžaidėjo, atakuojančio gynėjo, sunkiojo krašto ir centro pozicijose.
D.Buie atranda balansą tarp savo metimų bei sukurtų progų komandos draugams. Jis gerai skaito žaidimą, bet kartu gali ir įmesti, o tai amerikietį paverčia labai svarbia mūsų klubo dalimi. Lemiamu momentu ėmesi iniciatyvos, išliko ramus, pelnė taškus ir davė pasitikėjimo visai komandai. Turime talentingą komandą. Nate'ui Johnsonui rungtynių pradžia nebuvo gera, bet jis daug davė gynyboje, o antroje mačo pusėje padėjo ir puolime. Esame nauja komanda, bandome atrasti žaidėjams naujus vaidmenis. Su kiekvienomis rungtynėmis būsime vis geresni ir pasiruošę psichologiškai bei fiziškai.“
Sekančios „Neptūno“ rungtynės bus itin svarbios – ekipa rugsėjo 24 d. FIBA Europos taurės atrankoje namuose susitiks su ispanų „Bilbao Basket“, o dar po trijų dienų vyks žaisti pas varžovus.
Visa spaudos konferencija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.