Niuksą sugėręs G. Žibėnas – apie darbą Lietuvos rinktinėje ir puikų „Neptūną“

2024 m. rugsėjo 21 d. 22:57
Lrytas.lt
Video
Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionų titulą ginantis Vilniaus „Rytas“ (0/1) sugėrė Klaipėdos „Neptūno“ (1/0) niuksą, o po mačo vilniečių vyriausiasis treneris kalbėjo apie į tvyrojusią įtampą ir prakalbo apie savo galimybes užimti vyriausiojo trenerio pareigas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje.
Daugiau nuotraukų (7)
„Rytas“ po dramatiškos kovos 84:90 krito prieš „Neptūną“, o G.Žibėnas tam turėjo paaiškinimų.
„Visų pirma – sveikinimai „Neptūnui“, pelnyta pergalė, – pasakojo G.Žibėnas. – Mes šiandien žaidėme labai nervingas rungtynes, nebranginome kamuolio, atlikome net 19 klaidų.
Likus 4 minutėms iki rungtynių pabaigos pasidarėme +10… nuo to laiko prasileidome 27 taškus. Po to prasidėjo keli keitimai, ne visi šiandien susitvarkėme su nervinga atmosfera. Galiausiai – patyrę „Neptūno“ žaidėjai tuo pasinaudojo ir per paskutines keturias minutes baudė visose situacijose.“
Spaudos konferencijoje G.Žibėnas taip pat sulaukė klausimo apie tai, ar jis galvotų apie darbą vyriausiojo trenerio pozicijoje Lietuvos rinktinėje, kadangi su juo specialistas buvo siejamas visą vasarą, o prieš palikdamas Lietuvos krepšinio federaciją (LKF) jau buvęs prezidentas Vydas Gedvilas pridūrė, kad šalia Rimo Kurtinaičio kandidatūros mato ir G.Žibėno pavardę.
„Visų pirma – prioritetas yra „Rytas“. Tai yra klubo sprendimas. Tik tada, kai „Rytas“ padarys sprendimą, tada bus ir mano sprendimas“, – tvirtino G.Žibėnas.
– Pirmoje mačo dalyje 10 klaidų, 0 taškų po antrųjų šansų. Mažai klaidų ir taškai antraisiais šansais – pastarųjų sezonų „Ryto“ varikliukas. Kodėl to pirmoje susitikimo dalyje nepavyko įgyvendinti?, – žurnalistų buvo paklaustas G.Žibėnas.
– Nebranginome kamuolio, neišnaudojome pranašumo situacijų, buvome labai naivūs prieš Tomašą Pavelką, kuris buvo baudos aikštelėje. Ten padarėme klaidų. Mes akcentavome, kad įsiveržus reikia atlikti perdavimą į perimetrą. Tokiose vietose padarėme klaidų, kur jų neturėtų būti. Blogai įėjome į rungtynes, tas matėsi. Energija liejosi per kraštus... ją reikėjo nukreipti tinkamesne linkme.
– Ąžuolas Tubelis rungtynes pradėjo šešiais netiksliais metimais. Ar jis perdegė prieš savo buvusią komandą?
– Mes turime kiek geriau išsiaiškinti savo roles. Mums nepadėjo ikisezoninis laikotarpis, nes netekome labai gero turnyro Tel Avive. Visos tikrosios žaidėjų spalvos pasimatys sunkiausiais momentais.
Aišku, Ąžuolas – jaunas žaidėjas, jam yra daug uždėta ant pečių, bet jis tą žinojo visą vasarą. Manau, kad jis greitu metu susitvarkys.
– Ar nustebino „Neptūno“ legionierių žaidimas pirmosiose rungtynėse?
– Ne, „Neptūnas“ vasaros metu padarė labai gerą darbą su komplektacija. Desure‘as Buie ir Nate‘as Johnsonas – aukšto lygio legionieriai. N.Johnsoną kažkiek pristabdėme, D.Buie – ne, kuris labai gerai pasijautė ankstyvoje rungtynių fazėje. Kai tokie žaidėjai taip pasijaučia, juos tampa labai sunku pristabdyti.
Zane‘as Watermanas žino lygą, o mes žinome jo galimybes. Jeigu mes jam neduosime tinkamo kontakto, jis irgi gerai pasijaus. T.Pavelka taip pat turi savo pliusus – pirmoje pusėje jis mus baudė, o antroje mes su juo tvarkėmės geriau.
„Neptūnas“ turi labai gerą komandą, kurioje liko veteranai, nulemiantys rungtynių baigtį. Manau, kad tai bus konkurencinga komanda viso sezono metu.
– Su kokias iššūkiais susiduria Stevenas Enochas, kuris buvo vienas skambiausių „Ryto“ pirkinių šią vasarą?
– Turime surasti jį ne tik dažniau puolime, bet su juo turime ir dar aiškiau gintis, kokią gynybą naudoti su juo, kad saugotume krepšį dar geriau. Pagrindinis iššūkis – įėjimas į formą, nes po trijų minučių aikštelėje jaučiasi, kad yra kažkoks padusimas.
Rungtynių bus daug, treniruočių – dar daugiau. Bus laiko, bet, iš kitos pusės, laiko daug neturime, nes čia ir dabar jau reikia rezultato. Čempionų lyga irgi nelaukia. Turime persigrupuoti ir reaguoti kitose LKL rungtynėse.
Visa spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.