Europinę kelionę baigęs V. Buzas: „Labai gaila, skaudu, kai pralaimi tokias rungtynes“

2024 m. rugsėjo 21 d. 07:45
Lrytas.lt
Video
Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ penktadienio vakarą baigė pasirodymą FIBA Čempionų lygos atrankoje, o po mačo vyriausias uteniškių treneris Vytautas Buzas apgailestavo dėl rungtynių baigties ir pridūrė, kad komanda vis dar ieško savo tikrojo veido.
Daugiau nuotraukų (1)
„Juventus“ Turkijoje 73:77 krito prieš Eimanto Bendžiaus traukiamą Sassario „Dinamo“ klubą ir baigė savo kelionę Europoje.
Pralaimėjus prieš Italijos klubą V.Buzas apgailestavo, kad jo auklėtiniams nepavyko užsikabinti ir iškovoti pergalės.
„Labai gaila, kad pralaimėjome, nes buvo momentų, kur jautėmės, jog esame rungtynėse ir užsikabinome už jų. Manau, kad labai didelė problema buvo rungtynių pradžia, kur susitikimą pradėjome vangūs, atrodo, be energijos, nors aiškinomės, kaip norime žaisti, ką norime daryti. Skaudu, kai pralaimi tokias rungtynes... kai buvai grįžęs į rungtynes ir turėjai momentų, kai galėjai pasverti rezultatą į savo pusę“, – pasakojo specialistas.
Antrojo kėlinio pradžioje „Juventus“ atsilikinėjo 14 taškų (17:31), o įpusėjus ketvirtajam kėlinukui Aukštaitijos klubas turėjo 16 deficitą (50:66), tačiau V.Buzo auklėtiniai baltos vėliavos nekėlė ir dėl pergalės kovojo iki pat paskutinės minutės.
Likus minutei iki rungtynių pabaigos po L. J. Thorpe‘o dvitaškui „Juventus“ atsilikinėjo vos 2 taškais (69:71), tačiau per lemiamą atkarpą Lietuvos klubui persverti rungtynių rezultato nepavyko.
V.Buzas, paklaustas apie auklėtinių kovingumą, atsakė, kad jo auklėtiniai vis dar ieško savo veido, bet kartu yra daug geros medžiagos.
„Reikia suprasti, kad šita komanda per pasiruošimo ciklą iškentėjo tiek visokių dalykų... mes turime duobių, taip, mes vis dar ieškome savo veido. Norisi pastovumo, stabilumo, norisi, kad mes išpildytume paprastus dalykus.
Pirmąjį kėlinį užbaigėme su 0 rezultatyvių perdavimų... tai nėra krepšinis, kurį mes norime žaisti. Yra daug medžiagos geros medžiagos tobulėti, bet... gaila, kad ši medžiaga mums kainavo europinį turnyrą“, – dėstė V.Buzas.
Pirmąjį Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mačą uteniškiai žais artėjantį trečiadienį (rugsėjo 25 d.), kuomet keliaus į Kėdainius, kur susitiks su vietos „Nevėžiu-Optibet“.
Pažvelgęs į vietinių pirmenybių startą V.Buzas išskyrė svarbiausius dalykus.
„Pradžiai – atsistatyti. Turėjome kelionę, žaidėme kas antrą dieną, tikrai palikome daug jėgų Turkijoje. Laukia tikrai intensyvus varžovas, kuris mums norės duoti gerą kovą“, – baigė V.Buzas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.