Plungės 3x3 krepšininkai Šanchajuje mėgins sužibėti elitinių komandų apsuptyje

2024 m. rugsėjo 20 d. 17:30
Šį savaitgalį, rugsėjo 21–22 dienomis, vyksiančios aukščiausio lygio 3x3 krepšinio varžybos neapsieis be lietuvių komandos.
Daugiau nuotraukų (1)
Į „Shanghai Masters“ turnyrą Šanchajuje išvyksta Plungės krepšininkai – Rolandas Jakštas, Modestas Jurkaitis, Ovidijus Kaminskis bei Ignas Razutis. Jie kelialapį į turnyra išsikovojo užimdami trečiąją vietą „Bordeaux Challenger“ varžybose.
Plungiškiams tai bus antrasis „Masters“ turnyras šiemet. Tiesa, „Debrecen Masters“ pasirodymas nebuvo sėkmingas – grupės etape patirti du dramatiški pralaimėjimai ir teko tenkintis 9-ąja pozicija galutinėje rikiuotėje.
Žemaitijos klubui vis dar nevėlu kabintis į šansą kilti sezono įskaitoje ir pakovoti dėl vietos finaliniame turnyre. Pergalė Šanchajuje atneštų 100 įskaitos taškų ir kilstelėtų lietuvius į dvyliktąją poziciją, kurios užtektų patekimui į finalą. Be to, lapkritį lauks dar vienas Pasaulio turo turnyras – „Neom Masters“, kuriame taip pat bus kovojama dėl įskaitinių taškų.
Turnyrą Tolimuosiuose rytuose mūsiškiai pradės B grupės kovomis šeštadienį. 10.15 val. lauks Vienos (Austrija) krepšininkų iššūkis, o 14.35 val. – mūšis su Ulan Batoro „MMC Energy“ (Mongolija) klubu.
Austrijos komanda yra sudaryta nacionalinės rinktinės pagrindu. Būtent tokiu ketvertu ši komanda neseniai triumfavo Europos čempionate, o sezono įskaitoje Viena šiuo metu rikiuojasi antra. Ulan Batoro klubas savo ruožtu atvyksta ginti pernai iškovoto „Shanghai Masters“ titulo.
Jei grupėje pavyktų aplenkti bent vieną komandą, Plungės ekipa ketvirtfinalyje kautųsi su D grupės atstovais – Rifos (Bahreinas), Lozanos (Šveicarija) krepšininkais arba iš atrankinio turnyro į grupę pateksiančia komanda.
A ir C grupėse taip pat netrūksta trijulių krepšinio grandų: atvyksta sezono lyderiai iš Serbijos – Ubo komanda, taip pat olimpinių sidabro laimėtojų turinti Paryžiaus ekipa bei latvių tandemą, Karlį Lasmanį ir Naurį Miezį, atsivežanti Čongmingo komanda.
Ketvirtfinalis, kaip ir pusfinalis bei finalas, vyks sekmadienį. Visas turnyro kovas tiesiogiai transliuos FIBA3x3 „YouTube“ kanalas.
Septynios geriausios turnyro komandos išsidalins 132 tūkst. JAV dolerių siekiantį prizinį fondą, 40 tūkst. dolerių atitenka geriausiai komandai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.