Ispanijoje – bekompromisė „Real“ ir „Barcelona“ dvikova

2024 m. rugsėjo 20 d. 15:56
Lrytas.lt
Ar „Barcelona“ krepšininkams pavyks nutraukti ilgalaikį Madrido „Real“ dominavimą Ispanijos Supertaurės (isp. „Supercopa de España de Baloncesto“) varžybose? Tai paaiškės šeštadienio vakarą, kai šios legendinės komandos aiškinsis santykius tarpusavyje.
Daugiau nuotraukų (1)
„Real“ Supertaurės turnyrą laimėjo šešis pastaruosius metus. „Barca“ paskutinį kartą šiose varžybose triumfavo labai seniai – 2015-aisiais. 2024 metų Ispanijos Supertaurės kovos vyks Mursijoje. „Real“ su „Barcelona“ išmėgins jėgas jau pusfinalyje. Kitame pusfinalyje kovos „Murcia“ ir Malagos „Unicaja“. Porų nugalėtojai sekmadienį susitiks finale.
„Real“ į Supertaurės turnyrą apteko kaip 2023 metų Ispanijos čempionas, Karaliaus taurės (Copa del Rey) laimėtojas ir Supertaurės savininkas. Mursijos ekipa varžybose dalyvauja, nes praėjusiose šalies pirmenybėse sensacingai užėmė antrąją vietą. Tuomet „Unicaja“ liko trečia, o „Barca“ – tik ketvirta.
 
„Real“ ir „Barcelona“ akistata turėtų būti labai įdomi, nes lyginant su praėjusiu sezonu komandų jėgų pusiausvyra pakito. Didžiausias madridiečių nuostolis tas, kad į NBA išvyko buvęs vienas lyderių Guerschonas Yabusele. Ekipą paliko ir itin naudingai praėjusį sezoną rungtyniavęs Vincent‘as Poirier. Karjerą baigė patyrę veteranai Rudy Fernandezas, Sergio Rodriguezas. Į ekipą grįžo Usmanas Garuba, taip pat veteranas Serge‘as Ibaka.
„Barcelona“ pasipildė Eurolygos žvaigžde Kevinu Punteriu, milžinu iš Prancūzijos Youssoupha Fallu, NBA naudingai žaidusiu Chimezie Metu. Iš klubo pasitraukė Rokas Jokubaitis, Nikola Kaliničius, Ricky Rubio, kurio geriausi laikai jau praeityje. Vilčių nepateisinusį strategą Rogerį Grimau pakeitė Joanas Penarroya.
„Real“ su „Barca“ Supertaurės rungtynėse tarpusavyje grūmėsi devynis kartus. Septynias pastarąsias pergales šventė madridiečiai.
Intriguojantis turėtų būti ir „Murcia“ mūšis su „Unicaja“. Tai labai panašaus pajėgumo komandos. Beje, Mursijos klubui atstovauja ir du Latvijos rinktinės nariai Rodionas Kurucas ir jo jaunesnysis brolis Arturas Kurucas. Praėjusį sezoną Malagos ir Mursijos ekipos varžėsi „Endesa“ lygos pusfinalio serijoje, kurioje 3:2 stipresnė buvo „Murcia“.
Pernai Supertaurės finale devyniskart šį titulą iškovojęs „Real“ 88:81 įveikė „Unicaja“ krepšininkus. Malagos klubas tokio trofėjaus nėra laimėjęs, bet triskart rungtyniavo finale. „Barcelona“ šiose varžybose nugalėjo penkis sykius. „Murcia“ Supertaurės turnyre dalyvaus antrą kartą – pernai suklupo pusfinalyje. 2024 metų Ispanijos Supertaurės rungtynes tiesiogiai rodys „Go3“ televizija.
Transliacijų tvarkaraštis
Rugsėjo 21 d.
19.25 val. „Real“ – „Barcelona“,
22.25 val. „Murcia“ – „Unicaja“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.