Eurolyga pristatė taisyklių pokyčius artėjančiam sezonui

2024 m. rugsėjo 20 d. 12:14
Lrytas.lt
Artėjant naujajam Eurolygos sezonui – pirmenybės pristatė taisyklių pakitimus, kuriuos krepšinio aistruoliai galės matyti jau netrukus.
Daugiau nuotraukų (1)
Eurolyga oficialiame pranešime skelbia, kad į skubios peržiūros sistemos (SPS) peržiūros galimybę yra įtraukiama ir vidurio linijos pažeidimas. Šį epizodą arbitrai galės peržiūrėti likus 2 minutėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos bei pratęsimų metu.
Kitas pakitimas – ginčo taisyklė, kurią Eurolyga sulygino su FIBA taisyklėmis.
Praėjusiuose sezonuose, jeigu įvykdavo ginčo situacija, žaidėjai šokdavo dėl kamuolio, o dabar taisyklės bus tokios: jeigu ginčas fiksuojamas varžovų puolimo zonoje, kamuolys bus išmestas gynybos zonoje ir komanda turės savo atakai 24 sekundes.
Jeigu pažeidimas bus užfiksuotas gynybos zonoje, kamuolys bus išmetamas kitoje pusėje (nuo galinės linijos), o atakos trukmė bus 14 sekundžių.
Taip pat įvesta nauja puslankio taisyklė: gynėjas nebeturės privalumo, jeigu jo koja bus pakelta virš puslankio zonos linijos.
Plačiau apie visus pokyčius skaitykite ČIA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.