Atskleistas „Crvena Zvezda“ biudžetas kopia į trečią dešimtį

2024 m. rugsėjo 20 d. 18:08
Lrytas.lt
Penktadienį Belgrado „Crvena Zvezda“ surengė spaudos konferenciją, kurioje komandos prezidentas Nebojšta Čovičius atskleidė tiek klubo tikslus, tiek ir biudžetą, kuris svyruoja 20–22 milijonų eurų tarpe.
Daugiau nuotraukų (1)
Tiesa, tai nėra suma vien tik žaidėjų bei trenerių štabo kontraktams. Pastarųjų algoms bus skirta kiek daugiau nei 14 mln. eurų, o likusiais finansais bus prižiūrimi ekipos ūkiniai reikalai.
Priešsezoninėje konferencijoje kalbėjęs N.Čovičius išdavė gautų pinigų kilmę. Viena iš jų buvo talentingojo Nikola Topičiaus persikėlimas į NBA lygą, už kurį Serbijos komanda gavo 2 mln. eurų išpirką. Tiesa, net 10 proc. – 200 tūkstančiai eurų – atiteko krepšininko agentui.
„Grubiai, biudžetas žaidėjams siekia 14,3 mln. eurų. Skaičiuojame, jog bendros išlaidos, įskaitant visus klubo kaštus, bus tarp 20 ir 22 mln. eurų. Kol kas pardavėme 10,191 abonementą, tai mums sugeneravo maždaug 3,9 mln. eurų. 10 proc. sudaro mokesčiai, o abonementų prekyba vyks iki rugsėjo 30 d., tuo tarpu bilietai į pavienes rungtynes bus žymiai brangesni“, – sakė Roko Giedraičio atstovaujamo klubo vadovas.
Šis taip pat prakalbo apie „Crvena Zvezda“ ateinančio sezono tikslus, kurie pirmuoju bandymu buvo pateikti klaidingai – N.Čovičius užsiminė apie 26 pergalių siekį Eurolygoje, bet patikino, kad norai nėra tokie abstraktūs.
„Tai buvo sąmoningas bandymas mus destabilizuoti, specialiai įvardijome 26 pergales, jog diskredituotume į „Crvena Zvezda“ orientuotą portalą. Mūsų tikslai yra aiškūs: apginti visus 3 vietinius titulus – Serbijos taurę, šalies lygos trofėjų ir Adrijos pirmenybes bei siekti geriausiųjų dešimtuko Eurolygoje“, – baigė Belgrado klubo prezidentas.
R.Giedraičio komanda savo kovas Eurolygoje pradės spalio 4 d. išvykoje prieš debiutantus „Paris Basketball“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.