LKL prezidentas R. Milašius pirštu bedė į atsiradusias baimes ir tylomis rengiasi būsimiems rinkimams: „Noriu, kad manęs nekeiktų“

2024 m. rugsėjo 19 d. 16:35
Lietuvos krepšinio lyga savaitgalį startuos jau 32-ąjį kartą, o jau 11-ąjį kartą į dešimties mėnesių kelionę LKL išlydęs jos prezidentas Remigijus Milašius. „Ar dar bus viena mano kadencija? Labai daug norima sužinoti, nes tai tikrai ne paprastas atsakymas?, – aiškino nuo 2013-ųjų LKL vadovaujantis R.Milašius.
Daugiau nuotraukų (4)
Tris kadencijas iš eilės rinktas verslininkas šį mėnesį save dar bandė vienuose rinkimuose – komandoje su kandidatavusiu Robertu Javtoku siekė perimti Lietuvos krepšinio federaciją. Pagal numatytas gaires, LKL viceprezidentu galėjęs tapti R.Milašius būtų atsakingas už klubų veiklą.
Tačiau LKF prezidento rinkimai baigėsi kito pretendento – buvusio LKF generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno pergale. Visuotiniame LKF narių susirinkime už M.Balčiūną balsavo 84 nariai, o už R.Javtoką – 63.
Tad R.Milašius LKF prarado viceprezidento pareigas, kurias ėjo nuo 2021 metų, kai LKF vadovavo Vydas Gedvilas.
„Ar gali nukentėti LKL, kad buvau M.Balčiūno oponento komandoje? Rinkimai yra toks dalykas – visi pateikia savo vizijas ir siekia savo tikslų, – tikino LKL prezidentas. – Asmeniškai aš nedalyvavau jokiuose rinkimuose. Ir aš nebuvau tas žmogus, kuris dalyvautų tinklalaidėse, kažką komentuotų, siektų kažką sakyti apie LKF bėdas. Mane pakvietė į komandą kaip pagalbininką, kaip viceprezidentą.
Su tokiomis sąlygomis ir sutikau. Aš mačiau toje R.Javtoko komandoje tokią pačią viziją, kurią turiu ir aš. Kitą vertus, man iš anos pusės niekas nieko nesiūlė, o iš šitos – pasiūlė. Tai tokia situacija. O dėl nukentėjimo: mūsų tas bendradarbiavimas iš esmės su LKF toks minimalus – „labas“, „viso gero“. Tad kažkokių priešpriešų tikrai nebus“.
– Prieš kelis metus kalbant išsakėte mintį, kad bet koks LKL komandų pasitraukimas iš čempionato būtų rimtas smūgis lygai. Po šio sezono LKL prarado dvi komandas – „Gargždus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Tai pakenkė lygai?
– Labiau tai smūgis visam Lietuvos krepšiniui. Kaip bebūtų, lygoje kovojantys žaidėjai iš esmės yra ruošiami nacionalinėms rinktinėms. Gaila, bet organizaciniai klausimai yra viena, o finansiniai klausimai mus sustato į vėžias.
Mano vizija buvo kita – turėti 12 komandų iš įvairių vietų. Bet pastaruoju metu matau labai nemaloniai grėsmingą dalyką – regionuose su krepšinio komandomis kuo toliau, tuo gali būti sunkiau.
Regionų ekipos negali biudžetu pasivyti miestų klubus. Ir daugelis mažesnių miestelių komandų savininkų sako, kad nemato perspektyvos kasmet būti paskutiniais LKL ir vilktis iš sezono į sezoną bei laukti, kol išmes. Jie aiškina, kad tai tuščias pinigų išmetimas – nėra konkurencijos, kam tada įdomu. Ir tai labai baisu.
– Kaip reikia reaguoti į LKF rinkimų maratoną, kuriame netrūko tyrimų, kaltinimų, net ir šalies krepšinio apatinių skalbimo viešoje erdvėje?
– Niekada negirdėjau žodžio, kad Lietuvos krepšinis yra blogis. Dėl peštynių – krepšinis yra sporto šaka numeris vienas Lietuvoje ir svarbu tą didelę „gamyklą“ sutvarkyti.
Tai normalu, kad siekiama parodyti, kas negerai, ką Mindaugas turi perkelti į dabar jau jo vadovaujamą federaciją, o ko – ne. Manau, kad bendruomenė pasirinko ir viskas. Praeis savaitė, kita, viskas susidėlios ir vyks darbai.
– Jums iki trečiosios kadencijos pabaigos LKL vadovo poste liko metai. Galite pasakyti, ar sieksite kandidatuoti dar vienam ketverių metų laikotarpiui?
– Reikia suprasti, kad mūsų darbas yra toks mažai kam suprantamas: tam, kad kitąmet įvyktų LKL čempionatas, aš su komanda turiu dirbti jau šiandien.
Aš šiemet viską turiu išspręsti – jei šiandien, per rugsėjį, nepadarysi, kitąmet nieko nebus.
Nes visų rėmėjų biudžetai rengiami naujiems metams – nuo sausio. O mes startuojame nuo rugsėjo iki birželio.
Tai pagal esamą situaciją, arba aš šiandien turiu palikti postą ir išeiti bei leisti pradėti kitam vykdyti finansinius ir kitus darbus, kad kitąmet LKL čempionatas startuotų, arba dirbti, kad kitąmet niekas nesustotų.
Klausimas ne tame, kad mane kas pakeistų – tai jau labiau sistemos pasikeitimo klausimas. Žmogaus pasikeitimas turi vykti šiandien arba po kokių dviejų metų – kitaip LKL perėmimas gali virsti lygos griūtimi.
Galiu pasakyti, kad garsiai nekalbu, bet tam tikra veikla vyksta: pirmame to kitų metų judėjimo etape aš sudalyvausiu, kad po to sutrumpintu laikotarpiu įvyktų darbų perėmimas ir būtų testinumas.
Negaliu taip numesti darbus – jie turi vykti, kad galiausiai atėjęs naujas vadovas manęs nekeiktų: kad nesakytų, jog Milašius visus savo draugus ir rėmėjus pasiėmė su savimi ir išėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.