„Juventus“ strategas V. Buzas – apie svarbią atkarpą, naujoko debiutą ir laukiantį E. Bendžiaus ekipos iššūkį

2024 m. rugsėjo 19 d. 08:16
Lrytas.lt
Video
Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ sėkmingai pradėjo atranką į pagrindines FIBA Čempionų lygos varžybas, o po pergalingo mačo uteniškių vyriausiasis treneris Vytautas Buzas atskleidė tai, kas lėmė, jog komanda sudėtingu rungtynių metu nepalūžo, pažvelgė į komandos naujoko prisijungimą ir į būsimą varžovą antrajame atrankos etape.
Daugiau nuotraukų (1)
Aukštaitijos klubas trečiadienį vykusiame pirmajame Čempionų lygos atrankos etape 87:84 įveikė Suboticos „Spartak“ klubą.
„Sveikinu visą komandą, mūsų fanus, kurie buvo čia (į Turkiją – red.) atvažiavę, o kai kurie liko Utenoje. Sunkios, labai dviprasmiškos rungtynės, bet labai džiaugiamės pergale. Manau, kad parodėme, jog galime kovoti“, – pasakojo V.Buzas.
Uteniškiai antrajame kėlinyje krito į duobelę, kuomet ketvirtį pralaimėjo 9 taškais (14:23), o į ilgąją pertrauką iš viso ėjo turėdami 8 taškų deficitą (37:45).
„Juventus“ strategas atskleidė, kas tuo metu jo komandai nepavyko ir tai, kaip galiausiai pavyko sugrįžti į mačą.
„Daug blogų sprendimų, neorganizuotų situacijų, kurios lėmė varžovų greitus taškus. Buvo situacijų, kurias galėjome geriau kontroliuoti. Kai kuriuos dalykus suprantame, kai kuriuos turime pataisyti. Žiūrėsime vaizdo įrašą, aiškinsimės. Dabar mūsų laukia labai stiprus varžovas, kuris neatleis šitokių dalykų ir neleis sugrįžti į rungtynes.
Į mačą sugrįžti padėjo koncentracija, išpildymas tų dalykų, apie kuriuos kalbėjome, kad norime daryti ir komandiškumas“, – teigė V.Buzas.
Prie komandos Turkijoje vykstančioje atrankoje prisijungė naujokas Ianas Milleris, kuris pakeitė susitraumavusį Joe Chealey.
Naujasis „Juventus“ pirkinys praleido visą pasirengimą su Utenos komanda, tačiau V.Buzas tikisi, kad per laiką Turkijoje I.Milleris dės solidžius žingsnius į priekį.
„Jis neturėjo jokio pasiruošimo. Su juo turėjome porą vaizdo peržiūrų, porą pasiaiškinimų apie ką norime žaisti, ką mes norime daryti, bet jo patirtis mums tikrai padėjo keliose labai svarbiose situacijose.
Žinome jo potencialą ir tikimės, kad jam papildoma diena pas mus padės dar daugiau integruotis į komandą, ir kitose rungtynėse jis galės duoti dar daugiau naudos“, – tvirtino V.Buzas.
Kitame atrankos etape, kuris vyks penktadienį (nuo 21:30 val.), uteniškiai susikaus su Eimanto Bendžiaus atstovaujama Sasario „Dinamo“ ekipa.
Italijos klubas atranką pradės būtent nuo antrojo etapo.
„Juventus“ vyriausiasis treneris pažvelgė į būsimą varžovą ir teigė, kad jo auklėtinių laukia ne pats lengviausias iššūkis.
„Jeigu atvirai, aš pats žiūrėjau vos vienerias Sasario klubo rungtynes, nes mes koncentravomės į rugsėjo 18 dieną. Turime visą naktį išsiaiškinti dalykus.
Tai – velniškai gera komanda, kuri turėjo puikų pasiruošimą sezonui. Žaidė prieš Bolonijos „Virtus“ ir laimėjo rungtynes. Atrodytų, kad tai komanda, kuri turi daug skirtingų veidų, fiziškumą ir gerą pataikymą. Tai – rimtas varžovas“, – baigė V.Buzas.
Primename, kad „Juventus“ atranką į pagrindinį FIBA Čempionų lygos etapą tęs penktadienį, o mačo eigą nuo 21:30 val. galėsite sekti portale Lrytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.