Naujasis LKF generalinis sekretorius – apie duotą pažadą ir krepšinio bendruomenės vienijimą (1)

2024 m. rugsėjo 18 d. 14:51
Interviu
Mindaugui Balčiūnui laimėjus Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento rinkimus jo komandoje generalinio sekretoriaus pareigas užims 32-ejų Dominykas Domarkas. Praėjusį sezoną Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ekipoj žaidęs gynėjas pažvelgė į artimiausius darbus, atskleidė savo nuomonę apie visuomenę sukrėtusį tyrimą ir pridūrė, kaip bandys suvienyti susiskaldžiusią Lietuvos krepšinio bendruomenę.
Daugiau nuotraukų (21)
D.Domarko pavardė oficialiai buvo pristatyta daugmaž dvi savaites iki LKF prezidento rinkimų, o kaunietis teigė, kad pasiūlymo prisijungti prie M.Balčiūno komandos sulaukė prieš mėnesį.
Suskaičiavus visus balsavimo biuletenius paaiškėjo, kad M.Balčiūnas iš viso surinko 84 balsus, tuo tarpu R.Javtokas – 63.
Apibendrinęs rinkimus D.Domarkas pasidžiaugė rezultatais ir pridūrė, kad laukia prasidėsiančių darbų.
„Džiaugiuosi, kad rinkimai pasibaigė. Buvo kuriama įtempta atmosfera. Džiaugiuosi, kad krepšinio bendruomenės nariai parodė pasitikėjimą Mindaugu Balčiūnu. Tai parodo, kad buvo daromi geri, tinkami ir tikslingi darbai. Mūsų komanda pristatė programą, kurioje nurodyta tai, ką mes veiksime toliau. Yra daug pažadų, kuriuos turėsime įvykdyti, įgyvendinti. Laukiu darbų pradžios“, – pasakojo D.Domarkas.
Į šį tyrimą sureagavęs D.Domarkas teigė, kad apie jo darbą tokių atgarsių tikrai nebus.
„Tyrimo tikslas – sėti nepasitikėjimą. Aš žinau savo darbo etiką, savo darbo principus. Aš garantuoju, kad to stengiuosi vengti – privatūs ir vieši interesai tikrai nebus painiojami mano veikloje. Dabar paliksiu žaidėjų asociacijos vadovo pareigas ir dirbsime Lietuvos krepšinį“, – aiškino D.Domarkas.
– Kaip atrodys jūsų darbas generalinio sekretoriaus pareigose?
– Pats modelis ir principas bus labiau vakarietiškas. Prezidentas nebėra legenda, jis yra labiau kompetentingas, puikus vadovas. Būtent tai duoda man pasitikėjimo atlikti generalinio sekretoriaus pareigas. Modelis tikrai keisis. Taip pat keisis ir rinktinės modelis, kuris yra pristatytas programoje. Manau, kad prezidentas yra tas žmogus, kuris yra atsakingas, turintis patirties.
– Kokie laukia pirmieji darbai?
– Pirmieji darbai yra einamieji, tarp kurių reikės paskelbti vyrų rinktinės vyriausiąjį trenerį. Vienas didžiausių darbų – suvienyti krepšinio bendruomenę. Aš manau, kad pastaruoju metu buvo skaldoma ne tik krepšinio bendruomenė, bet ir visa visuomenė su tam tikra priešrinkimine informacija.
Kiekviena Roberto Javtoko komandos pavardė, kuri jį palaikė, yra laukiama LKF. Labai tikiuosi, kad jiems nedings noras gerinti Lietuvos krepšinį ir kartu kursime tai, ko visi siekiame – geresnės Lietuvos krepšinio ateities.
– Ką pats matytumėte prie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vairo?
– Tai – prezidento darbas kalbėtis. Nenoriu atstovauti savęs, noriu atstovauti komandą, bet manau, kad Rimas Kurtinaitis yra tinkama kandidatūra šiai pozicijai.
– Kaip reikia įtikinti tą Lietuvos krepšinio bendruomenės dalį dirbti vardan krepšinio, nors tie žmonės jau yra pasakę, kad su M.Balčiūno federacija nedirbs?
– Tai buvo priešrinkiminis laikotarpis. Buvo daug visokių pasisakymų, citatų. Aš labai tikiuosi susiekti su tais žmonėmis, pažiūrėti jų poziciją, paklausti, kodėl jie nemato bendradarbiavimo galimybių... kiek aš asmeniškai kalbėjau su žmonėmis, tikrai nemačiau uždarytų durų. Būsime atviri, kaip buvo iki šiol dirbant Mindaugo Balčiūno komandoje.
– Prieš rinkimus kalbėjome apie tai, kad jūs galimai baigtumėte krepšininko karjerą po to, jeigu laimėtumėte LKF rinkimus. Kaip yra dabar? Ar jau turite sprendimą dėl karjeros?
– Aš tikrai tai pranešiu. Dabar yra viskas nauja. Greitu metu galėsime susiskambinti ir aš pranešiu savo sprendimą. Aš noriu pasikalbėti su M.Balčiūnu, kaip jis mato viską. Dabar suprantu, kad M.Balčiūnas yra išrinktas ir reikės priimti sprendimą, kurį paskelbsiu greitai.
– „BasketNews“ ir „Siena“ tyrimas krepšinio bendruomenėje nuskambėjo gan stipriai. Kaip į jį reagavote jūs ir M.Balčiūno komanda?
– Kadangi aš dabar LKF nieko nedariau, turėjau atsakomybes teisiniame darbe, žaidėjų asociacijoje, tad LKF komandos reakcijos nežinau, turiu tik asmeninę reakciją. Tokiuose tyrimuose norėtųsi daugiau teisinių faktų, pasigedau teisinių įrodymų, teisinio pagrindo.
Juridinis asmuo duoda paramą ir jį skiria privačiam fondui – aš tame nematau nieko blogo, ypač tada, jeigu paramos davėjas sutinka su tuo, kaip buvo išskirstyti jų pinigai. Aš labai laukiu „Orlen“, kaip organizacijos, pasisakymo ir vertinimo. Jeigu jie sutinka, tada tas straipsnis skaldė visuomenę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.