Dėl LKF rinkimų sunerimęs J. Valančiūnas atskleidė savo planus dėl ateities rinktinėje (6)

2024 m. rugsėjo 17 d. 16:23
Interviu
Jonas Valančiūnas buvo nustebęs, kad Lietuvos krepšinio bendruomenė nenori naujų veidų Lietuvos krepšinio federacijoje (LKF), svarstė apie tai, ar po karjeros kandidatuotų į LKF prezidento pareigas ir pridūrė, kad dėl meilės Lietuvai iš šalies vyrų krepšinio rinktinės nesitrauks.
Daugiau nuotraukų (11)
Suskaičiavus visus balsavimo biuletenius paaiškėjo, kad LKF prezidento rinkimuose M.Balčiūnas iš viso surinko 84 balsus, tuo tarpu R.Javtokas 63. Vienas rinkimo bilietas buvo sugadintas, todėl ir rinkime buvo vienu balsu mažiau. Pergalei pasiekti užteko 75 balsų.
Tai galiausiai lėmė, jog pergalę šventė M.Balčiūnas ir jo komanda.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kapitonas Jonas Valančiūnas, kuris palaikė R.Javtoko kandidatūrą, nebuvo itin patenkintas rezultatais.
„Mes tik parodėme, kad nenorime naujų vėjų. Buvo nemažai balsuotojų, yra daug veidų, kurių net nežinai krepšinio pasaulyje, – kalbėjo J.Valančiūnas. – Žmonės šiuo balsavimu parodo, kad viskas yra gerai, juos tas tenkina. Tvarkoje. Kam čia stengtis? Kam čia norėti, kad kažkas būtų dar geriau? Galės patys apsirengę aprangas išeiti ir žaisti (šypsosi – red.).“
R.Javtoko komandoje buvo elitiniai krepšinio vardai – Šarūnas Marčiulionis, Jonas Kazlauskas, Jonas Mačiulis, pats J.Valančiūnas, Benas Matkevičius ir kiti.
Ar J.Valančiūnas įsivaizduotų R.Javtoko komandos atstovų darbą kartu su M.Balčiūno aplinka?
„Žinote... tas ir yra – mums nereikia autoritetų, mums nereikia žmonių, kurie yra visą gyvenimą propagavę krepšinį... mums reikia kažko kito... gerai... mes ir vėl skaldome krepšinio bendruomenę. Aš nežinau, kodėl... tai tik krepšinio bendruomenės skaldymas. Į sveikatą. Tas tikrai nepadės krepšiniui. Gal kažkaip kitaip motyvuosime vaikus...“, – svarstė J.Valančiūnas.
Paklaustas apie tai, ar pats po karjeros siektų LKF prezidento posto, Lietuvos krepšinio veidas J.Valančiūnas nė akimirkos nedvejojo.
„Aš noriu atiduoti savo duoklę krepšiniui ne tik aikštelėje. Kai baigsiu karjerą – tikrai svarstysiu tai, kaip prisijungti prie krepšinio: LKF ar begalės kitų būdų. Krepšinis yra tai, kas man teikia malonumą, kas mane veža, ką aš myliu. Aš nuo jo tikrai nenusisuksiu ir baigęs krepšinio karjerą“, – nuoširdžiai kalbėjo JV.
Viešojoje erdvėje ne kartą buvo minima, kad jeigu M.Balčiūnas laimės šiuos LKF rinkimus ir paskirs Rimą Kurtinaitį vyriausiuoju rinktinės treneriu, kai kurie žaidėjai gali nepasirodyti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje.
Tiesa, apie tokį planą 32-ejų uteniškis tikrai negalvoja.
„Čia yra Lietuva. Ne pavardės ir ne žmonės, o Lietuva. Aš šimtaprocentinis patriotas. Jeigu sveikata ir draudimas leis, aš tikrai būsiu rinktinėje. Nėra jokių klausimų. Aš myliu Lietuvą ir krepšinį, o ne kažką kitą“, – ryžtingai sakė J.Valančiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.