Buvęs žalgirietis įtrauktas į FIBA šlovės muziejų

2024 m. rugsėjo 17 d. 09:37
Lrytas.lt
Singapūre sekmadienį į FIBA šlovės muziejų buvo įtraukti 8 krepšiniui nusipelnę asmenys, tarp kurių savo vietą rado ir buvęs Kauno „Žalgirio“ gynėjas Kirkas Penney.
Daugiau nuotraukų (1)
43-ejų zelandas laikinojoje sostinėje rungtyniavo 2006–2007 m. sezone, kai triumfavo tiek Lietuvos krepšinio lygoje, tiek tuominėje Lietuvos krepšinio federacijos taurėje.
Tiesa, pagerbtas jis buvo ne dėl to – 1999–2004 m. vyras atstovavo Naujosios Zelandijos rinktinei, kurios kartu yra ir rezultatyviausias visų laikų žaidėjas.
K.Penney skaičiai Kaune buvo neblogi – LKL gynėjas rinkdavo kiek daugiau nei 12 taškų ir 2 atkovotus kamuolius, o Eurolygoje 7,4 taško bei 2 sugriebti kamuolius.
Kartu su buvusiu žalgirieiu į šlovės muziejų taip pat pateko NBA snaiperis amerikietis Reggie Milleris, serbas Predragas Stojakovičius, Centrinės Afrikos Resuplikos krepšininkas Romainas Sato, kinė Miao Lijie, latvė Skaidrite Smildzina-Budovska, kroatė Danira Nakič-Bilič ir JAV treneris Danielis Lowellas Petersonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.