ACB ir Eurolygą menkinęs NBA čempionas sulaukė Europos žvaigždžių atkirčio (1)

2024 m. rugsėjo 16 d. 10:37
Lrytas.lt
Praėjusį savaitgalį įvyko FIBA tarpkontinentinės taurės turnyras, kur galiausiai finale triumfavo Malagos „Unicaja“, įveikę „G League United“ krepšininkus. Įdomu, kad JAV atstovavusią komandą per pertraukėlę užvesti bandęs meksikietis Juanas Toscano-Andersonas sulaukė Europos krepšinio žvaigždžių kirčio atgal.
Daugiau nuotraukų (1)
„Unicaja“ finale 75:60 įveikė „G League United“ ir galiausiai iškovojo tarpkontinentinę taurę.
Trečiojo kėlinio viduryje su „Golden State Warriors“ 2022 m. NBA čempionu tapęs J.Toscano-Andersonas menkindamas Europos krepšinį bandė motyvuoti savo komandos draugus.
„Mūsų tikslas nėra žaisti suknistoje Eurolygoje ar ACB (Ispanijos pirmenybėse – red.). Mūsų tikslas – žaisti NBA ir uždirbti milijonus“, – per pertraukėlę sakė krepšininkas.
Dar anksčiau žaidėjas buvo pridūręs, kad antra geriausia krepšinio lyga po NBA yra ne Eurolyga, ar kitos pirmenybės, bet būtent NBA G lyga.
Į krepšininko pasisakymus sureagavo ir Europoje žaidžiantys amerikiečiai.
„Tik todėl, kad tavo svajonė yra žaisti NBA, nereiškia, jog tu esi geresnis nei Eurolygos ar ACB žaidėjas. Truputį juokinga, kad po tokio pasisakymo tavo komandą sutriuškina ne Eurolygos ekipa“, – „X“ (buvusiame „Twitter“) rašė „Monaco“ lyderis Mike‘as Jamesas.
„Nežinau, kodėl G lygos žaidėjai galvoja, kad jie yra geresni žaidėjai nei tie, kurie rungtyniauja aukščiausiame lygyje Europoje. Nesinori būti tuo, kuris jums tai praneša, bet jūs nesate geresni.
ACB yra geriausios vietinės pirmenybės Europoje ir tokiomis buvo ilgą laiką. Taip yra todėl, nes ten yra susirinkę žaidėjai, kurie yra ypač talentingi ir mėgsta tos šalies žaidimo stilių. Negana to, „Unicaja“ net nėra geriausia ACB komanda“, – „X“ pridūrė Eurolygoje penkmetį ir dvejus metus NBA praleidęs gynėjas Malcolmas Delaney.
„Dienos pabaigoje – viskas yra apie pagarbą. Gerbk tą faktą, kad yra talentingų žaidėjų, kurie neturėjo šanso pasirodyti NBA. Viskas yra gerai, kad tie žaidėjai neturėjo galimybės ten pasirodyti. Mes radome savo kelią ir pasidarėme sau karjerą. Gerbkite mūsų pasirinkimą ir mes gerbsime jus“, – rašė „Unicaja“ lyderis Kendrickas Perry.
„Blemba, žmogau“, – sureagavo Vitorijos „Baskonia“ lyderis Chima Moneke.
„Nerasite didesnio NBA G lygos advokato nei aš, bet galvoju, jog mes turime gerbti kiekvieno žmogaus kelią. Tiesą sakant, jeigu tu turi ilgą karjerą bet kurioje lygoje, tai yra palaiminimas. Visi NBA 100 milijonų neuždirbs, nors, aišku, gali apie tai svajoti ir to norėti“, – rašė „Maccabi“ gynėjas Jordanas Loydas.
„Svajonės ir realybė yra du skirtingi dalykai“, – pridūrė ilgametis Eurolygos žaidėjas Willas Thomasas.
„Jo komentaras apie tai, kad G lyga yra antra geriausia pasaulyje, paseno labai gerai“, – rašė buvęs Vilniaus „Ryto“ gynėjas Chrisas Krameris.
Visgi po to krepšininkas „X“ platformoje paaiškino savo žodžius, kuriuos sakė per minutės pertraukėlę.
„Leiskite man paaiškinti – aš savo komandos draugams tuos žodžius pasakiau, nes jie nori žaisti NBA. Jeigu toks yra mūsų tikslas, mes aukščiausiu lygiu turime kautis su geriausiais krepšininkais. Aš gerbiu ACB ir Eurolygą, nes pats žaidžiau Europoje.
Aš suprantu talento ir varžybų lygį Europoje. Nenorėjau išreikšti nepagarbos Europos komandoms ar lygoms. Norėjau savo komandos draugams priminti, kad NBA yra aukščiausias lygis ir norint būti tame lygyje – tu prieš geriausius žaidėjus turi žaisti aukštame lygyje. Pabaigai, aš labai gerbiu Iboną Navarro, pas kurį žaidžiau Mursijoje“, – rašė meksikietis.
FIBANBA G lygaMike'as Jamesas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.