Fiziškumą pademonstravusi U23 trijulių rinktinė kovos dėl pasaulio čempionato finalo

2024 m. rugsėjo 15 d. 10:41
Lrytas.lt
Mongolijoje tęsiasi U23 trijulių pasaulio čempionatas, į kurio ketvirtfinalį prasibrovė ir Lietuvos (4–1) jaunimo komanda – Titas Januševičius, Gabrielius Čelka, Augustinas Mikštas ir Rokas Jocys.
Daugiau nuotraukų (1)
Pirmajame atkrintamųjų etape Deivido Kumelio treniruojami vyrai susitiko su B grupės nugalėtojais – Japonijos (3–2) krepšininkais. Pastarieji laimėjo prieš Nyderlandus, Beniną ir Mongoliją, bet patyrė nesekmę prieš kinus, kurie su prastesniu taškų satykiu liko antri.
Visų rungtynių metu po krepšiais dominavę lietuviai leido priešininkams susitikimo pabaigoje rezultatą nemenkai sušveltinti, bet nepaisant to laimėjo dvikovą 21:17.
Gerai rungtynes pradėję mūsiškiai jau netrukus pirmavo 4:0.
Mačo toną nustatę lietuviai pirmavo, bet niekaip negalėjo atitrūkti, o skirtumas tarp komandų svyravo ties 6 taškais – 9:3, 12:6, 14:8.
Galiausiai jaunimas sugebėjo pabėgti 19:10, o toks pranašumas leido pergalę pasiekti ranka, bet japonai „užsikūrė“ ir pradėjo lieti tritaškius – 20:17.
Tačiau po eilinių A.Mikšto taškų iš po krepšio D.Kumelio kariauna triumfavo 21:17.
Tas pats A.Mikštas, kartu su lyderiu T.Januševičiumi buvo rezultatyviausi komandoje – surinko po 7 taškus. 5 pridėjo G.Čelka, 3 – R.Jocys.
Mūsiškiai keliasi į pusfinalį, kuriame 11 val. 55 min. (Lietuvos laiku) lauks Vokietijos (5–0) iššūkis. Pastarieji kitoje ketvirtfinalio poroje 20:15 nugalėjo amerikiečius.
Su 3 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu Lietuvos ketveriukė užsitikrino antrąją vietą D grupėje. Pirmoji finišavo JAV rinktinė, už mūsų nugaros liko Latvijos, Kenijos ir Čilės U23 komandos.
Ketvirtadienį ir penktadienį vykusiuose grupės mačuose mūsiškiai 21:19 laimėjo prieš Latviją, 19:21 nusileido amerikiečiams, 21:10 „nupūtė“ Čilę ir 20:15 susitvarkė su Kenijos ekipa.
Visos turnyro atkrintamosios varžybos ir finalai vyks rugsėjo 15 d., sekmadienį.
Lietuva turnyro reitinge yra ketvirtoji, prieš save praleidžia tik Prancūziją, Kiniją ir Vokietiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.