T. Januševičiaus vedama U23 trijulių rinktinė pateko į pasaulio čempionato ketvirtfinalį

2024 m. rugsėjo 14 d. 11:23
Lrytas.lt
Šeštadienį šalies sostinėje Ulan Batore vykusiame lemiamame grupių etapo mače mūsiškiai 20:15 nugalėjo varžovus iš Kenijos (1–3).
Daugiau nuotraukų (1)
Susitikimą daug geriau pradėjusi Lietuvos komanda jau po pusantros minutės pirmavo 7:1. Vėliau skirtumas tarp ekipų augo (12:5), bet netrukus dėl techninių kliūčių rungtynės buvo sustabdytos.
Į aikštę „šalti“ išėję Deivido Kumelio vyrai leido Kenijos krepšininkams priartėti – 13:11. Tačiau T.Janusevičiaus vedama rinktinė nepasimetė ir solidžiai sužaidė mačo pabaigą.
Pastarasis toliau atidirbinėja lyderio etiketę – surinko 12 taškų.
Lietuvos U23 trijulių rinktinė planetos pirmenybes pradėjo pergale 21:19 prieš Latviją, bet antrajame mače turėjo pripažinti amerikiečių pranašumą 19:21. Ankstų penktadienio rytą vykusiose rungtynėse su Čilės krepšininkais mūsiškiai nesunkiai pasiekė triumfą 21:10.
Su 3 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu Lietuvos ketveriukė užsitikrino antrąją vietą D grupėje. Pirmoji finišavo JAV rinktinė, už mūsų nugaros liko Latvijos, Kenijos ir Čilės ekipos.
Mongolijoje vykstančiame pasaulio čempionato ketvirtfinalyje mūsų 3x3 jaunimo komanda susitiks su pirmąją B grupės komanda. Ja pretenduoja tapti Nyderlandai, Japonija, Mongolija arba Kinija.
Visos turnyro atkrintamosios rungtynės bei finalai vyks rugsėjo 15 dieną, sekmadienį.
Lietuva turnyro reitinge yra ketvirtoji, prieš save praleidžia tik Prancūziją, Kiniją ir Vokietiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.