Olimpinę bronzą iškovojęs S. Pešičius traukiasi iš Serbijos rinktinės

2024 m. rugsėjo 10 d. 17:27
Lrytas.lt
Antradienį 75-erių Svetislavas Pešičius užbėgo įvykiams už akių ir pats pranešė atsistatydinantis iš Serbijos nacionalinės krepšinio komandos.
Daugiau nuotraukų (1)
Ketverius metus savo šalies rinktinei vadovavusio stratego sutartis turėjo galioti iki rugsėjo mėnesio pabaigos, bet iš Serbijos krepšinio federacijos (KSS) prezidento pareigų pasitraukus bičiuliui Predgarui Danilovičiui, olimpinių žaidynių bronzos sidabro laimėtojas nusprendė pasielgti taip pat.
„KSS prezidentas P.Danilovičius atsistatydino. Kaip suprantu, jis pasielgė taip, kad naujoji valdžia galėtų suformuoti trenerių štabą ir nustatyti naujus tikslus kitam olimpiniam ciklui“, – portalui „Sportklub“ kalbėjo S.Pešičius.
„Jau prieš Paryžiaus olimpines žaidynes pranešiau, kad kažkas kitas turėtų tęsti mano pradėtą darbą, – pridūrė 75-erių strategas. – Kadangi matau, jog kai kas neteisingai suprato mane, dabar aiškiai sakau, kad federacijos vadovai taip pat turi ieškoti naujo trenerio. Žinoma, aš visada būsiu Serbijos krepšinio virtuvėje, bet dabar susitelksiu į kitus tikslus ir projektus.“
Be šią vasarą Prancūzijoje iškovotos trečiosios vietos, S.Pešičius taip pat Serbijai atnešė ir sidabro medalį 2023 metų Pasaulio čempionate. Prieš stodamas prie savo šalies rinktinės vairo, jis tris sezonus treniravo „Barcelona“.
Sekantis tarptautinis ciklas kovoje dėl 2028 metų Los Andželo olimpinių žaidynių prasidės nuo kitą vasarą vyksiančio Europos čempionato. Atrankoje į jį Serbija savo grupėje yra iškovojusi dvi pergales iš tiek pat galimų. Olimpinių prizininkų dar laukia kovos su Danija, Suomija ir Gruzija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.