Serbams atsivėręs R. Giedraitis pyko dėl K. Maksvyčio poelgio: „Tai buvo labai bloga patirtis“ (4)

2024 m. rugsėjo 7 d. 17:12
Lrytas.lt
Antrąjį sezoną Belgrado „Crvena zvezda“ ekipoje pasitinkantis Rokas Giedraitis Serbijos sostinėje jaučiasi vis užtikrinčiau. 32-ejų puolėjas toliau tikisi išlikti vienu iš komandos lyderiu ir su nekantrumu laukia artėjančių naujų iššūkių.
Daugiau nuotraukų (5)
Į Belgradą 200 cm ūgio puolėjas atvyko ne pačios geriausios nuotaikos – šią vasarą krepšininkas atsidūrė už galutinio nacionalinės rinktinės dvyliktuko sąrašo.
Maža to, net ir be jo likusi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė neprasibrovė į olimpines žaidynes – atrankoje krito po Puerto Riko krepšininkų kojomis.
Atviraudamas Serbijos žiniasklaidai R.Giedraitis neslėpė nusivylimo ne dėl to, kad jis neatsidūrė atrinktųjų krepšininkų sąraše, o dėl to, kaip su juo buvo elgiamasi rinktinės stovykloje bei trenerio Kazio Maksvyčio komunikacijos.
„Galiu pasakyti atvirai, buvau labai supykęs. Nebuvo jokio ryšio visos stovyklos metu. Eurolygoje rungtyniauju jau šešerius-septynerius metus, nesu vaikas, bet man reikia bendravimo, aiškumo.
Aš nepykstu, kad jis (K.Maksvytis) manęs neįtraukė į dvyliktuką, aš pykstu, kad jis man nieko nepaaiškino, nieko nesakė. Manau, kad tai nebuvo sąžininga iš jo pusės, bet tokie dalykai kartais nutinka. Tai buvo labai bloga patirtis“, – meridiansport.rs kalbėjo R.Giedraitis.
Lietuvis taip pat prakalbo ir apie sunkų Lietuvos krepšinio laikotarpį.
„Visa Lietuva buvo nustebinta, kad rinktinė pralaimėjo Puerto Rikui. Visi tikėjosi, kad grįšime į olimpines žaidynes, o dabar nepatekome antrą kartą iš eilės. Visoje šalyje vyrauja nuomonė, kad tai nėra gerai.
Mes, žaidėjai, turime ką nors padaryti, nes jau devynerius metus nelaimėjome jokio medalio, tikrai liūdna. Krepšinis Lietuvoje yra antrojo religija“, – pridūrė krepšininkas.
Praėjusiame Eurolygos sezone lietuvis vidutiniškai per dvikovą įmesdavo po 10 taškų, atkovodavo po 3,8 kamuolio ir rinkdavo po 9,8 naudingumo balo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.