LKF generalinio sekretoriaus kėdę besimatuojantis D. Domarkas: „M. Balčiūno asmenybė šiuo metu yra visiškai demonizuojama“ (2)

2024 m. rugsėjo 4 d. 17:29
Interviu
Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ komandoje praėjusį sezoną žaidęs 32-ejų Dominykas Domarkas nusprendė galimai pasitikti naują iššūkį savo gyvenime – krepšininkas priėmė Mindaugo Balčiūno pasiūlymą laimėjus Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) rinkimus tapti LKF generaliniu sekretoriumi. Krepšininkas atskleidė savo sprendimo motyvus, papasakojo apie pažintį su M.Balčiūnu, atskleidė tai, kas jį neramina per patį rinkimų procesą ir pridūrė, kad bendravo kito kandidato Roberto Javtoko komanda.
Daugiau nuotraukų (24)
Antradienį M.Balčiūnas oficialiai pristatė dalį savo LKF prezidento rinkiminės komandos, kurioje yra ir krepšininko D.Domarko pavardė.
Pergalės atveju, gynėjui yra numatytos LKF generalinio sekretoriaus pareigos.
Pats krepšininkas teigė, kad M.Balčiūno skambučio sulaukė visai neseniai ir pridūrė, kad sprendimas nebuvo iš lengvųjų.
„Žinau (apie savo sprendimą – red.) jau apie porą savaičių. Būtent tada ir gavau pasiūlymą (laimėjus rinkimus tapti generaliniu sekretoriumi). Sprendimas nebuvo lengvas, turėjau porą dienų pagalvoti, bet susidėliojau mintis ir prisijungiau. Jau prieš pasiūlymą laimėjus rinkimus tapti generaliniu sekretoriumi palaikiau Mindaugą (Balčiūną), nes žinau, kaip jis veikia, o jo iniciatyva ir lyderystė viską leido dar lengviau išspręsti“, – sakė D.Domarkas.
D.Domarkas pernai žaidė krepšinį, dirbo teisininku ir buvo Lietuvos profesionalių krepšininkų asociacijos (LPKA) vykdantysis direktorius.
Tiesa, darbas generaliniu sekretoriumi – bene didžiausia atsakomybė jo karjeroje, tačiau D.Domarkas atsakomybės pernelyg nesibaimina.
„Tai – atsakingos pareigos, bet niekada nebijojau atsakomybės. Turiu teisės magistro diplomą, ketverius metus esu žaidėjų asociacijos vadovas, metus dirbu teisininku, tad šių dalykų visuma duoda pasitikėjimo, jog pilnai galėsiu atlikti funkcijas. Pasitikėjimo duoda tiek komanda, tiek Mindaugas, kuris turi didžiausią patirtį generalinio sekretoriaus pozicijoje LKF“, – teigė D.Domarkas.
Potencialiai būsimas kitas generalinis sekretorius D.Domarkas dar tikslių užduočių ir misijų nėra gavęs, tačiau teigė, kad laimėjus jo noras būtų suvienyti krepšinio bendruomenę.
„Problemų yra. Manau, kad reikia žiūrėti į įstatus, kokios būtų mano tikslesnės funkcijos, bet reikėtų administruoti federacijos veiklą. Aš vis tiek esu teisininkas, domėjausi žaidėjų sąlygomis ir jų klijavimu.
Norėtųsi mažiau susiskaldymo ir stengčiausi visus suvienyti, išklausyti, norisi daugiau pažinčių. Pats krepšinio bendruomenę žinau, joje esu 26 metus, tad manau, kad mano tikslas būtų sumažinti atskirtį tarp visų žmonių.
Reikia suprasti ir mane, kad dabar rinkimų laikotarpis – ypač intensyvus. Mes apie bendrą viziją pasikalbėjome, suprantu, kokia daugmaž bus mano misija, o detalesnė analizė įvyks po rinkimų“, – pasakojo D.Domarkas.
Primename, kad LKF prezidento rinkimai vyks rugsėjo 17 dieną, o juose balso teisę turės 150 asociacijos narių.
– Kada susipažinote su M.Balčiūnu?
– Su Mindaugu susipažinau tada, kai jis pradėjo savo kadenciją 2021 metais. Mes, kaip žaidėjų asociacija, veikėme ir prie senos valdžios, tad man patiko pokytis, kokį pamatėme atėjus Mindaugui – buvo atvirumas, iniciatyva, sprendimų ir problemų įsiklausimą.
– Minėjote kitus darbus – ką planuotumėte daryti, jeigu M.Balčiūno komanda laimėtų rinkimus?
– Teisinį darbą turėčiau palikti dėl laiko stokos, taip pat LPAK perleisčiau ir pasitraukčiau iš tos veiklos. Didžiąją laiko dalį skirčiau būtent generalinio sekretoriaus darbui.
– Ar baigtumėte krepšininko karjerą, jei LKF rinkimuose laimėtų M.Balčiūnas?
– Šito sprendimo kol kas neturiu, viskas paaiškės po rinkimų.
– Kokia jūsų didžiausia motyvacija einant darbuotis į LKF?
– Turiu meilę krepšiniui, gyvenu juo, tad norisi prisidėti. Mūsų komanda – stipri, mačiau darbus, kuriuos darė Mindaugas. Turiu savo idėjų. Ketverius metus stengiausi padėti Lietuvos krepšininkams.
– Kas labiausiai neramino per rinkiminį procesą?
– Jaučiamas susiskaldymas. Iš dalies tai yra normalu, prieš rinkimus taip ir turėtų būti, bet manęs neramina tai, kad M.Balčiūno asmenybė šiuo metu yra visiškai demonizuojama. Toks yra piešiamas vaizdas. Aš manau, kad per balsavimą federacijos nariai atiduos savo balsą ir visus darbus įvertins.
– Ar į savo rinkimų komandą jūsų nekvietė Robertas Javtokas?
– Manęs asmeniškai nekvietė, buvome kaip žaidėjų asociacija susitikę, pakalbėjome apie problemas, pristatė, kaip mus mato. Išgirdau jo viziją ir tiek.
– Jeigu rinkimus potencialiai laimėtų Robertas Javtokas, santykius, tikriausiai vis tiek reikėtų palaikyti glaudžius ryšius...
– Aš labai tikiuosi, kad po rinkimų nebus kažkokių asmeniškumų. Aš stengsiuosi padaryti, kad nebūtų jokių interesų konfliktų. Aš pasitrauksiu iš LPKA vykdančiojo direktoriaus pozicijos, perleisiu balso sprendimą LKF rinkimuose ir tikrai nedalyvausiu žaidėjų asociacijos sprendime prezidento rinkimų ir balsavimo metu.
– Ar kiti asmenys, kurie turi darbinius santykius su bet kuriuo kandidatu, turėtų nusišalinti nuo rinkimų?
– Sunkus klausimas. Aš manau, kad ši sistema – demokratiška. Manau, kad visi sutinkame, jog demokratija nėra geriausias valdymo būdas, bet dabar geresnio nėra. Būtų labai sunku nusišalinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.