Naujo rinktinės trenerio paieškos domina ir I. Brazdeikį: „Esu į tai įsitraukęs“ (2)

2024 m. rugsėjo 4 d. 10:20
Video
Po vienerių metų petraukos į Kauno „Žalgirį“ sugrįžęs 25-erių Ignas Brazdeikis teigė, kad jausmas sugrįžti į klubą – nerealus, pridūrė, kad išvykimas į Graikiją nėra klaida, pažvelgė į kelis Lietuvos grando naujokus ir prakalbo apie Lietuvos rinktinę.
Daugiau nuotraukų (43)
Bendraudamas su Lietuvos žiniasklaida Eurolygos finalo ketverto metu Berlyne, I.Brazdeikis dar nežinojo, kur tiksliai pakryps jo karjera, tačiau teigė, kad jo sugrįžimas į laikinąją sostinę – logiškas.
„Aš (tada) tiksliai to nežinojau. Žinojau tik tai, kad norėjau būti aplinkoje, kurioje turėsiu galimybę žaisti. Kai tik „Žalgiris“ su manimi susisiekė, sugrįžimas ir viska kita buvo logiška“, – portalui lrytas.lt pasakojo I.Brazdeikis.
„Jausmas (grįžti – red.) – nerealus. Kai tik grįžau į Kauną, toks jausmas, kad net nebuvau išvykęs. Žinote, džiaugiuosi, kad grįžau ir žaisiu neįtikėtinoje organizacijoje“, – pridūrė krepšininkas.
Pirėjo „Olympiakos“ gretose I.Brazdeikis laiko aikštelėje daug nesulaukė. Eurolygoje pastarąjį kartą krepšininkas žaidė atkrintamosiose prieš „Barcelona“ ekipą, kur aikštelėje praleido 8 minutes ir finalo ketverte Berlyne aikštelėje nepasirodė.
Negana to, vietinėse Graikijos pirmenybėse I.Brazdeikis žaidė tik vasario 11 d., tad žiūrint retrospektyviai – krepšininkas jau kone pusmetį neturėjo stabilių minučių aikštelėje.
Eurolygoje I.Brazdeikis su „Olympiakos“ marškinėliais sužaidė 27 rungtynes, kur aikštelėje vidutiniškai praleisdavo 11 minučių, per kurias pelnydavo po 3,6 taško (38,4 proc. dvit., 22,6 proc. trit., 74,1 proc. baud.), atkovodavo 1,7 kamuolio ir fiksuodavo 2,4 naudingumo balo statistiką.
Visi skaičiai Pirėjuje nuo debiutinio Eurolygos sezono „Žalgiryje“ krito kone 3-4 kartus, tačiau I.Brazdeikis aiškino, kad savo pasirinkimo persikelti į Graikijos grandus klaida nelaiko.
„Ne, nemanau, kad tai yra klaida. Nenoriu gailėtis savo sprendimų, kuriuos priėmiau, esu laimingas su patirtimi, kurią įgijau Graikijoje, – aiškino I.Brazdeikis. –  Pirėjuje pamačiau tai, kaip veteranai dirba kasdienybėje. Buvo svarbu išmokti ir pamatyti, kaip jie žiūri į krepšinį. Jų pamokas pasiėmiau sau ir bandysiu pritaikyti prie savojo žaidimo.“
 
Su dideliu nekantrumu sezoną „Žalgiryje“ pasitinkantis I.Brazdeikis atskleidė, kad dabartinis jo treneris Andrea Trinchieri – kitoks nei prieš tai jo buvęs strategas Graikijoje Georgios Bartzokas.
Universalusis lietuvis atskleidė, kad Kaune tikisi semtis pamokų iš ekstravagantiško 56-erių italo.
„Tikrai daugiau skirtumų (tarp trenerių – red.). Bet abu – neeiliniai krepšinio protai. Esu dėkingas, kad iš tokių žmonių turiu galimybę mokytis.
Žinote, tai labiau parodys pačios rungtynės ir laikas. Aišku, mes kol kas turėjome puikius pokalbius su Andrea. Kaip treneris – jis puikus. Andrea yra žmogus, kuris žino krepšinį iš įvairių pusių, tad mokymasis iš jo bus nerealus ir jaučiu, kad dirbdamas su juo galėsiu tapti geresniu žaidėju“, – teigė I.Brazdeikis.
Portale lrytas.lt – pokalbis su I.Brazdeikiu apie artėjantį sezoną „Žalgiryje“, naujuosius komandos vedlius ir peripetijas Lietuvos rinktinėje.
– Kaip ir kuo dabartinis Ignas Brazdeikis skiriasi nuo to I.Brazdeikio, kuris debiutavo Eurolygoje „Žalgiryje“?, – lrytas.lt paklausė 25-erių krepšininko.
– Manau, kad patirtimi. Tai bus mano treti metai žaidžiant Eurolygoje, tad aš jau žinau tai, ko tikėtis, žinau vyrukus, prieš kuriuos žaisiu, visas komandas ir visą Europos sistemą.
– Ar skiriasi paties situacija „Žalgiryje“ nuo pirmojo sezono Kaune?
– Turiu iš naujo pritapti. Kiekvieną kartą, kai atvyksti į naują komandą, tą turi padaryti. Bet aš jaučiuosi patogiai – žinau daugelį žmonių, tad jaučiuosi pasiruošęs pasimokyti ir eiti į priekį.
– Sylvainui Francisco matuojamas lyderio vaidmuo, kur jis pakeis išvykusį Keenaną Evansą. Abu krepšininkai į Kauną atvyko po neblogų sezonų kitose komandose. Kaune Keenanas dėjo įspūdingą žingsnį į priekį. Kaip manote, ar Sylvainas gali padaryti kažką panašaus?
– Jie su Keenanu yra skirtingi žaidėjai, bet Sylvainas turi talento būti puikiu žaidėju ir puikiu lyderiu. Aš tikiu, kad jis bus taškų mašina ir galės kurti sėkmingus epizodus bet kurią rungtynių akimirką.
– Tyrone‘as Wallace‘as – vienas rezultatyviausių praėjusio Europos taurės sezono žaidėjų. Kiek laiko reikės adaptuotis prie Eurolygos krepšinio?
– Manau, kad jis yra puikus žaidėjas, kuris labai gerai renka taškus ir būna su kamuoliu. Akivaizdu, kad jam reikės mokytis, bet viskas priklauso nuo jo paties. Galvoju, kad jis gali turėti gerą sezoną.
– Viešojoje erdvėje kalbama apie jūsų padidėsiančią rolę Kaune. Ar jaučiate kažkokį spaudimą prieš artėjantį sezoną?
– Aš noriu būti geriausias komandos draugas, koks tik galiu būti, noriu būti tas žaidėjas, kuris padeda komandai laimėti rungtynes, noriu būti pasiruošęs. Kaune turime laimėti, tad tai ir yra mūsų tikslas. Komandiniai tikslai yra virš asmeninių.
– Kas labiausiai patį jaudina šiame 2024-2025 m. sezono „Žalgiryje“?
– Manau, kad mes galėsime puikiai kautis Eurolygoje ir LKL. Aš labai laukiu vėl žaisti su šiais vyrukais prieš tokią sirgalių minią... tai bus nerealu.
– Berlyne taip pat kalbėjote apie kelio traumą, kurios dar iki galo nebuvote išsigydęs. Kaip dabar jūsų sveikata? Ar esate pilnai pasiruošęs sezonui?
– Taip, aš vasarą turėjau laiko išsigydyti savo problemas. Dabar jaučiuosi puikiai, jaučiuosi šviežias ir pasiruošęs sezonui.
– Lietuvai dar reikia patekti į 2025 m. Europos čempionatą, bet jūs neatsisakytumėte grįžti į rinktinę?
– Taip, toks planas ir būtų – kai tik galiu, žaisti rinktinėje. Aš mėgavausi laiku rinktinėje.
– Matas Buzelis šįmet buvo pašauktas NBA naujokų biržoje. Kokį įspūdį spėjote susidaryti apie jį?
– Manau, kad jis neįtikėtinas žaidėjas. Aš tikiu, kad jis gali būti „Visų žvaigždžių“ rungtynių lygio žaidėjas, o gal net ir daugiau. Žinote, ten, kur jis pakreips savo mintis, jis viską ir padarys.
– Kaip vertinate Lietuvos rinktinės pralaimėjimą olimpinės atrankos finale prieš Puerto Riką?
– Tai buvo skaudus pralaimėjimas. Manau, kad mūsiškiai buvo nusipelnę laimėti. Žinote, aš galvoju, kad neturime pernelyg jautriai reaguoti, nes mes turime labai daug talento ir daug puikių jaunų žaidėjų. Jaučiu, kad mes augsime ir eisime į priekį.
– Ar įdomu, kas bus naujasis Lietuvos rinktinės treneris?
– Tikrai taip. Aš esu į tai įsitraukęs, bet tikiu: kad ir kuris treneris bus, tai bus geras sprendimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.