Artimiausius komandos draugus atskleidęs T. Wallace'as pagyrė A. Trinchieri humorą: „Jis – unikalus“

2024 m. rugsėjo 4 d. 19:39
Po nesėkmingai susiklosčiusio praėjusio sezono, kurio pabaigą galima vadinti tam tikru fiasko, Kauno „Žalgiris“ naujus krepšinio metus pasitinka nemenkai pakeitęs savo veidą bei identitetą. Tarpsezoniu laikinosios sostinės klubą papildė net 7 naujokai, kuriuos pirmą kartą iš arti pamatyti buvo galima pamatyti komandos surengtoje atviroje treniruotėje.
Daugiau nuotraukų (3)
Daugiausiai dėmesio iš būsimų Lietuvos vicečempionų debiutantų gavo Tyrone'as Wallace'as – pernai Ankaros „Turk Telekom“ žaidęs ir 17,9 taško Europos taurėje (trečias geriausias rezultatas) rinkęs amerikietis.
Pirmąjį sezoną stipriausiose Senojo žemyno pirmenybėse pasitinkantis 30-metis gynėjas portalui lrytas.lt atskleidė esminius kontrakto pasirašymo su „Žalgiriu“ motyvus ir prabilo apie savo naujojo stratego, Andrea Trinchieri, puikų humoro jausmą bei unikalumą.
„Galimybė žaisti tokioje organizacijoje buvo pagrindinė prisijungimo priežastis. Pakalbėjęs su vyr. treneriu ir jaučiau, kad čia – geriausia vieta praverti Eurolygos duris ir tuo pačiu turėti gerą rolę. A.Trinchieri papasakojo, kokį mato mano vaidmenį šioje komandoje ir jau įsivaizdavo mane aikštelėje, – pirmą kontaktą su strategu iš Italijos nupasakojo T.Wallace'as. – Taip pat patiko tikėjimas, kad galiu daryti žaidimą.
Tiesą sakant, treneris labai juokingas. Vakar kalbėjomės ir pasakiau, kad jis – ypatingas ir vienintelis toks. A.Trinchieri pastebi visas mažiausias detales, kreipia į tai daug dėmesio. Jis pajuokauja, bet treniruotėse būna rimtas, nes siekiame būti vis stipresniais.“
Toliau apie naujas pažintis kalbėjęs vienas iš pagrindinių ateinančio sezono „Žalgirio“ vedlių bei atakų organizatorių pripažino, kad artimiausią ryšį yra užmezgęs su dviem lietuviais.
„Geriausio draugo dar neturiu, bet daugiausiai bendrauju su Dovydu Giedraičiu ir Ignu Brazdeikiu, nes jie sėdi šalia manęs rūbinėje, – pradėjo 196 cm. ūgio amerikietis. – Iš anksčiau pažinojau Mattą Mitchellą bei Sylvainą Francisco. Taip pat suartėjome su Bryantu Dunstonu – mūsų vaikai yra panašaus amžiaus. Pabendrauju su visais, bet su rūbinės kaimynais kol kas yra sutariu geriausiai.“
Alkanomis akimis į savo debiutą žvelgęs 2016 metų NBA naujokų biržos 60-tas šaukimas išreiškė didelį norą pradėti draugiškų mačų ciklą ir pagaliau išbėgti ant Eurolygos parketo.
Primename, kad kontrolinių rungtynių etapą „Žalgiris“ pradės trečiadienį, 18 val. 30 min., su Utenos „Juventus“.
„Nekantraudamas laukiu savo pirmojo sezono Eurolygoje. Jau noriu žengti į aikštelę ir rungtyniauti. Pasirengimo procesas yra smagus, su juo viskas gerai, bet trokštame tikro veiksmo prieš kitas ekipas, o ne vieni prieš kitus. Mes treniruojamės tikrai sunkiai, bet varžytis kaip komandai visada yra geriau“, – kalbėjo T.Wallace'as.
Tiesa, 114 rungtynių per 4 sezonus stipriausioje planetos krepšinio lygoje sužaidęs 30-metis gynėjas persikėlimo į kitą Atlanto vandenyno pusę nebesivaiko ir žiūri tik į dabartį.
Dėl per mažo minučių kiekio aikštėje, kai žaidimo laiku privalės dalintis 14 lygiaverčių krepšininkų, jis taip pat per daug negalvoja.
„Nežinau, jei kada nors ateis galimybė, tada ir pagalvosiu, – apie grįžimą į NBA prakalbo amerikietis. – Dabar negaliu pasakyti, kas vyks kitais ar dar kitais metais. Tikiuosi, kad būsiu naudingas bei padėsiu komandai laimėti. Likusiais dalykais pasirūpinsime laikui einant.
Dar nespėjome sužaisti nė vienų rungtynių, bet tai (rolė aikštėje) vis tiek priklausys nuo trenerio bei jo norų. Net nemąsčiau, kiek laiko žaisiu.“
Nors pastarojo dešimtmečio mūsų šalies vyrų krepšinio rinktinės rezultatai nedžiugina fanų, lietuviai išlieka religingi šiai sporto šakai. Pastarojo fenomeno pro savo akis nepraleido ir „Žalgirio“ naujokas.
„Pastebėjau tai, – apie unikalią krepšinio kultūra Lietuvoje kalbėjo T.Wallace'as. – Žmonės gatvėje prieina prie manęs, vaikai atkreipia dėmesį, paprašo nusifotografuoti, persimetame porą žodžių. Fanų bendravimas mane tikrai maloniai nustebino.“
Pratęsiant sirgalių temą, 30-metis amerikietis teigia matęs vaizdo medžiagą, kuriame Vilniaus „Ryto“ fanai ošia po skaudžiai jo komandai pasibaigusio praėjusių metų Lietuvos krepšinio lygos finalo.
Tačiau sužinojęs apie galimą sostinės ekipos žaidimą tik mažesnėje „Jeep“ arenoje, o ne „Twinsbet“, kaip 2022–2023 metų sezone, T.Wallace'as per daug dėl to neliūdėjo, nes esmė – ne kėdžių skaičiuose.
„Esu žaidęs ir nedidelėse arenose, kurios buvo taip pat garsios bei galingos. Aišku, žaisti prieš dešimttūkstantinę minią yra puikus jausmas, nes energijos lygiai visada pasiekia maksimumą, bet reikia nepamiršti, kad keli tūkstančiai fanų gali sukurti gerą atmosferą, – aiškino gynėjas. – Rungtyniavau ir per kovidą, kai tribūnose išvis nebuvo sirgalių. Turi būti pasiruošęs žengti į aikštelę bei užmotyvuoti pats save.“
Pabaigai apie patį Kauno miestą paklaustas T.Wallace'as šiam turėjo tik gerus atsiliepimus.
„Kaunas man patinka. Buvau prekybos centruose ir miesto centre, vaikščiojau, aplankiau restoranus. Kol kas tikrai mėgaujuosi“, – baigė naujasis „Žalgirio“ legionierius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.