„Žalgirio“ naujoką pasivijo ir praėjusio sezono baubai: „Tai didelė našta ant mūsų pečių“

2024 m. rugsėjo 4 d. 12:56
Lrytas.lt
Kauno „Žalgirio“ komanda šią vasarą įvykdė didžiulį darbą sudėties komplektacijoje – Lietuvos vicečempionus papildė 7 nauji žaidėjai, kurie jau įsiliejo į komandos gretas ir ruošiasi artėjančio sezono pradžiai.
Daugiau nuotraukų (5)
Vienas iš paminėtų naujokų – 25-erių Mattas Mitchellas, praėjusį sezoną praleidęs Turkijoje, Stambulo „Bešiktaš“ komandoje.
199 cm ūgio puolėjas buvo vienas pirmųjų naujokų atvykusių į Kauną ir paklaustas apie tai, kaip jam sekasi aklimatizuotis naujoje karjeros stotelėje, jis teigė, kad kol kas viskas vyksta sklandžiai.
„Kol kas viskas gerai. Esu čia jau virš mėnesio ir įsikurimo procesas vyksta sklandžiai. Žinoma, turėsiu keletą sunkumų būdamas naujojoje komandoje ir Eurolygoje, bet esu tam pasiruošęs. Atvykau čia anksčiau, kad galėčiau prisitaikyti ir priprasti prie naujos sistemos ir naujos vietos“, – sakė M.Mitchellas.
„Žalgirio“ naujokui tai bus jau ketvirtasis sezonas Europoje. Vis dėlto, Eurolygos patirties puolėjas dar neturi ir per savo karjerą atstovavo dviems klubams – Strasbūro SIG bei jau minėtam „Bešiktaš“.
12,5 taško bei 11,8 naudingumo balo vidurkius praėjusį sezoną Europos taurėje rinkusio amerikiečio buvo paklausta ar per pirmąsias treniruotes jis jau spėjo pajusti lygio skirtumus tarp Eurolygos ir Europos taurės klubų. Atsakydamas jis išskyrė vieną stipriausią žaidimo komponentą, kuris skiriasi lyginant šių turnyrų komandas.
„Fiziškumas yra stipriai didesnis iš visų pozicijų. Manau, kad man tai didelis žingsnis į priekį, tačiau dienos pabaigoje tai yra tiesiog krepšinis, nepaisant žaidimo lygio. Nepaisant varžovų lygio, turime užsirišti batelius, žengti į aikštę ir žaisti“, – kalbėjo iš Kalifornijos kilęs puolėjas.
– Praėjusį sezoną su „Bešiktaš“ lankėtės Lietuvoje – po įspūdingo rungtynių galo pralaimėjote priš Vilniaus „Wolves“. Ką asmeniškai prisimenate apie tas rungtynes? – paklausėme M.Mitchello.
– Prisimenu, kad prastai uždarėme rungtynes. Turėjome labai gerą pradžią, bet labai prastą pabaigą.
– Ar esate susidūręs ir bendravęs su esamais, ar buvusiais „Žalgirio“ žaidėjais prieš atvykdamas čia?
– Taip, esu susidūręs su ne vienu jų. Vasaromis dažnai sportuoju kartu su KC Riversu, kuris man suteikė nemažai informacijos apie klubą ir miestą. NBA vasaros lygoje teko žaisti ir su Kevarriusu Hayesu. Visi su kuriais teko kalbėtis apie šią komandą išskyrė tik teigiamus dalykus.
– „Žalgiryje“ artėjantį sezoną bus nemažai žaidėjų, kurių pagrindinė pozicija yra lengvasis kraštas. Ar kalbėjote su treneriu apie tai kokia rolė jums asmeniškai numatyta ir kokia minučių dalis bus žaidžiama sunkiojo krašto pozicijoje?
– Manau, kad treneris yra numatęs visus planus. Man asmeniškai buvo pasakyta, kad iš manęs norima universalumo, būsiu išnaudojamas keliose pozicijose. Noriu pamatyti savo žaidimo gylį, tapti universalesniu ir būti profesionalu.
– Kiek teko domėtis Lietuvos krepšinio lyga prieš čia atvykstant?
– Ne per daugiausiai. Pirmaisiais metais Prancūzijoje teko žaisti prieš Vilniaus „Rytą“, taigi jau esu žaidęs prieš „Žalgirio“ amžinuosius priešininkus. Nežinau daug apie LKL, bet žinau, kad tai konkurencinga lyga tarp lyderiaujančių komandų. Laukiu, kol galėsiu varžytis ir kovoti lemiamais sezono momentais.
– Koks yra komandos nusiteikimas einant į sezoną ir prisimenant, kad praėjusį sezoną LKL titulo iškovoti nepavyko?
– Tai didelė našta ant mūsų pečių. Ją jaučia ne tik žaidėjai iš praėjusio sezono, bet ir komandos naujokai. Mes jaučiame tą patį ką jie, esame viena komanda ir vienas kumštis, todėl turime pažiūrėti į tai rimtai ir pasiekti revanšą.
– Ką asmeniškai norite pasiimti iš šio artėjančio sezono?
– Noriu augti kaip profesionalas, dėti kitą žingsnį savo tobulėjime ir parodyti, kad galiu žaisti aukščiausiame lygyje, nepaisant to, ar tai būtų JAV, ar Europoje. Šiuo metu noriu žaisti tame lygyje Eurolygoje ir parodyti geriausią ką galiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.