Dubajaus klubas pažėrė kritikos Eurolygai: „Mums už tai turėtų būti pastatytas paminklas“

2024 m. rugsėjo 1 d. 10:57
Lrytas.lt
Dubajaus klubo direktorius Dejanas Kamenjaševičius prakalbo apie ekipos šansus žaisti Eurolygoje, komandos biudžetą ir „problemas“ kitiems klubams atvykti į Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) šalį.
Daugiau nuotraukų (1)
D.Kamenjasevičius davė interviu „El Correo“ žurnalistui Ivanui Benito, su kuriuo atvirai kalbėjo apie Dubajaus klubo padėtį.
„Šiuo metu žaisime tik Adrijos lygoje. Tai vienas tų verslų, kuris turėjo viziją plėstis. Vienintelis dalykas, kurio mums trūksta – Eurolyga. Arba mes esame labai protingi, arba jie yra... ekonominiu aspektu jie patys save giria. Aš nenoriu pernelyg į tai gilintis, kadangi gali būti taip, kad aš įžiebčiau labai daug ugnies“, – sakė bosnis.
Dubajaus ekipos vedlys atskleidė, kad dėl komandos dalyvavimo vietinėse pirmenybėse 2025-2026 m. sezone kreipėsi net 5 skirtingos lygos, kurios mato Dubajaus ekipos galimybę žaisti pas juos.
„Spręsdami ten, kur mes žaisime artėjantį sezoną, mes turėsime daug problemų. Iš tų penkių paminėtų čempionatų – Eurolygos nėra“, – kalbėjo D.Kamenjaševičius.
Dubajaus dalyvavimas Eurolygoje pastaraisiais metais buvo itin karšta tema. Vienu metu jau buvo kalbama, kad ekipa dalyvaus prestižiniame Senojo žemyno klubinio krepšinio turnyre, tačiau kol kas dienos šviesos Dubajaus ekipa Eurolygoje neišvydo.
D.Kamenjasevičius dėl to pažėrė kritikos pačiai Eurolygai.
„Mes su Eurolyga derėjomės trejus metus. Mes skyrėme daug savo laiko ir energijos susirinkimuose, aiškindami savo projektą taip, kad Eurolyga viską suprastų. Mums jokių problemų nekilo, jas matė tik Eurolyga. Aš galvoju, kad jie dabar yra tokioje situacijoje, kur jie negali nieko priimti tol, kol nesusitvarkys vidinių problemų. Kai tas bus padaryta, neaišku, ar mes jau patys galėsime varžytis“, – sakė Dubajaus klubo direktorius.
Ne karta buvo girdimos dvejonės dėl atvykimo į JAE, kuomet komandoms į Dubajų reikėtų skristi itin ilgą laiką, tačiau šią baimę bandė išsklaidyti bosnis.
„Kelti problemą dėl labiausiai skrydžiais sujungto miesto pasaulyje? Aš jums duosiu truputį informacijos – tarp Eurolygos, Europos taurės ir Adrijos lygos klubų – yra vos keturi miestai, kurie neturi tiesioginio skrydžio į Dubajų. Kodėl sakome ne Dubajui, kai buvo skraidoma į Rusiją, Kanarų salas, Izraelį? Mums turėtų būti pastatytas paminklas vien dėl to, kad mes norime žaisti Europoje ir pasiūlyti komercinį bei sportinį lygį, kurio dar niekada nebuvo“, – kalbėjo D.Kamenjaševičius.
„Aš pamelavau ir turiu atsiprašyti. Mes išleidome 3,25 milijono eurų komandai, nes žmonės tiesiog norėjo atvykti į Dubajų. Mes buvome nustebę, kad daug gerų žaidėjo norėjo atvyktį į komandą dėl savo šeimų, apsaugos, gyvenimo kokybės ir ne dėl pinigų. Mes neišleidome 750 tūkstančių eurų, nes tai nebuvo būtina. Mums galiausiai pavyko suburti solidžią komandą“, – pridūrė Dubajaus klubo direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.