M. Balčiūno pareiškimas apie „išrūpintą diplomą“ kelia aistras: prakalbęs L. Kleiza pažėrė ir keiksmažodžių (7)

2024 m. rugpjūčio 26 d. 19:44
Lrytas.lt
Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento rinkimai dar niekada nekaitino tiek aistrų, kiek dabar. Rugsėjo 17 dieną Lietuva turės naują krepšinio vadą – dabartinis daugybės kritikos sulaukiantis LKF vadovas Vydas Gedvilas rinkimuose nedalyvaus, o dėl kėdės susikaus dvi žinomos pavardės – generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas ir legendinis krepšininkas Robertas Javtokas.
Daugiau nuotraukų (9)
Pastarasis į rinkimus eina su naujumo vėliava ir ragina imtis pokyčių, negailėdamas kritikos ir pačiam M.Balčiūnui, kuris krepšinio kuluaruose ir iki šiol buvo vadinamasis tikruoju LKF vadovu.
Būtent M.Balčiūnas ir įpylė žibalo į rinkiminės kovos ugnį, kai „Delfi“ laidoje pareiškė, kad Anglijoje Vusterio universitete R.Javtokui „išrūpino“ diplomą.
Labai garsiai nuskambėjusią frazę M.Balčiūnas vėliau švelnino.
„Per daug sureikšmintas šitas dalykas. Pasakysiu, kad tai bendra tiek mano, tiek visos krepšinio federacijos nuomonė – reikia padėti visiems. Mes nemažai garsių krepšininkų padedame su pokarjerine integracija. Rūpinamės visais. Taip, nuskambėjo, kad buvo padėta perdėtai, bet vis tiek – padėta buvo. Buvo neformalių kompetencijų užskaitymas (patikslino, kaip padėjo R.Javtokui – red.), kas labai palengvino jam kelią. Tai nėra paprasta, reikia iš tikrųjų padirbėti, bet Roberto karjeros pasiekimai buvo tokie, kad mums pavyko įrodyti universiteto komisijai, jog tai atitinka bakalauro laipsnį. Mes tuo labai džiaugiamės. Dabar irgi studijuoja krepšininkų Klaipėdoje. Aš pats juos motyvuoju siekti išsilavinimo. Aš manau, kad kiekvienas krepšininkas turi rūpintis savo ateitimi“, – jau vėliau per spaudos konferenciją kalbėjo M.Balčiūnas. Žodis „išrūpino“ krepšinio bendruomenėje sukėlė nemažai aistrų. Sirgaliai ėmė klausinėti, ką tiksliai reiškia toks pasakymas.
Pats R.Javtokas tv3.lt žurnalistui Juozui Skarai teigė, kad tokie M.Balčiūno pareiškimai – politinis žaidimas.
„Aš sakyčiau, kad tai yra gal kažkiek žmogaus baimė ar kaip ją pavadinti, – kalbėjo R.Javtokas. – Tai užsakyti straipsniai, išrūpinti diplomai, manau, kad yra tiesiog politiniai žaidimai, kuriuos šiandien dienai jis naudoja. Bet jeigu žmogus yra kažką prisidirbęs ar pasidaręs ir žurnalistai randa kabliukus, tai nereiškia, kad kažkokiai kitai pusei tai aktualu. Plius – aš net neįsivaizduoju iš kur tokią informaciją galėčiau turėti, kad užsakinėti. Bet, na, tebūnie...“
15min.lt laidoje „Pikenrolas“, kurioje dalyvavo ir R.Javtokas, apie situaciją ir sirgalių reakcijas itin aštriai pasisakė buvęs krepšininkas Linas Kleiza.
Pastarasis jau anksčiau yra nesulaikęs keiksmažodžių, o dabar kalbėdamas apie situaciją vėl naudojo ir necenzūrinę leksiką.
„„Reikėtų klausti, kodėl Mindaugas tą terminą panaudojo. Tas žodis taip gudriai panaudotas. Bet mūsų visuomenė iškart „bububu“: pirkti diplomai! Girdi, a*****kit, visi b***. Aš turiu tą diplomą. Ar padėjo? Padėjo. Bet su tuo tikslu, kad jeigu nebūtų mums pristatyta ta programa, aš pats jos nebūčiau ėjęs ir ieškojęs. Yra galimybė – taip. Ėjau, mokiausi, buvo užskaityta mano kaip krepšininko, susidūrusio su geriausiais treneriais pasaulyje, patirtis. Gal mes jau žinome apie ką kas yra. Ar reikėjo egzaminus? Reikėjo. Atsiskaitymus reikėjo, daug ką reikėjo. Tai – iš tos dalies pasakyta. O kodėl jis pasirinko tai paminėti? Nežinau“, – kalbėjo L.Kleiza.
Į pastarojo paskutinę frazę R.Javtokas reagavo šypsena: „Konkurentas“.
L.Kleiza vėliau tęsė: „Net neturėtų būti apie tai kalbama. Nusikaltimo jokio nebuvo. Kas studijavo ten – studijavome. Ar tai buvo LKF iniciatyva? Taip, buvo. Aš maniau, kad tai gera iniciatyva. Kodėl tai ištraukė dabar?“ Neapskaičiuotas žingsnis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.