M. Balčiūnas plačiau prakalbo apie mįslingą susitikimą Birštone: atskleidė, ko paprašė R. Kurtinaitis (3)

2024 m. rugpjūčio 22 d. 11:49
„Man įdomi yra trenerio nuomonė, juolab, kad tam tikri pasiūlymai R.Kurtinaičiui buvo pateikti dar prieš kokius keturis mėnesius“, – portalui lrytas.lt sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.
Daugiau nuotraukų (3)
Pagrindinės šalies krepšinio organizacijos vienas iš vadovų ir kandidatų užimti LKF prezidento postą ketverių metų kadencijai M. Balčiūnas patvirtino, kad šią savaitę buvo Birštone susitikęs ir kalbėjosi su dabar Azerbaidžano čempioną Baku „Sabah“ klubą treniruojančiu 64-erių R.Kurtinaičiu bei kalbėjosi su juo apie galimybę perimti nacionalinę vyrų komandą.
„Pasikalbėjome, apie rinktinę. Buvo visokių pamąstymų. Treneris paprašė laiko pagalvoti“, – tikino M.Balčiūnas.
Dar antradienį vykusioje LKF spaudos konferencijoje M.Balčiūnas papasakojo, kad klausimas dėl naujojo rinktinės stratego, kuris perims visas vadžias iš ekipos pasitraukusio Kazio Maksvyčio, yra sprendžiamas ir iki rugsėjo 17 dienos, kai vyks LKF ataskaitos-rinkimų konferencija, galima bus kalbėti apie realų kandidatą imtis darbų su komanda.
Žinoma, pasiūlymas galios, jei M.Balčiūnas su savo komanda laimės rinkimus ir formuos LKF strategiją naujiems ketveriems metams.
Daugelis krepšinio specialistų ir toliau dėlioja akcentus, kad pakeisti užduočių neįvykdžiusį K.Maskvytį pretenduoja Vilniaus „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas, „San Antonio Spurs“ trenerių štabo narys Darius Songaila, Stambulo „Fenerbahce“ strategas Šarūnas Jasikevičius, o dabar jau ir 64-erių R.Kurtinaitis.
„Susitikau Birštone su R.Kurtinaičiu, nes jo komanda dabar yra ten, bet po kurio laiko jis išvyks. Bet iki to laiko mes dar kartą turėtume susimatyti, dar kartą permastyti siūlymą“, – konstatavo M.Balčiūnas.
– Pasiūlymas tapti rinktinės treneriu R.Kurtinaičiui buvo netikėtas?, – lrytas.lt paklausė LKF generalinio sekretoriaus M.Balčiūno.
– Tai ne pirmasis kartas, kai tenka susitikti su treneriu R.Kurtinaičiu. Mes gal prieš kokius keturis mėnesius buvome šnekėję apie rinktinės klausimus.
Preliminariai buvome aptarę tam tikrus niuansus. Dabartiniai žingsniai iš esmės yra kur kas aktualesni ir aiškesni. Treneris paprašė laiko pagalvoti dėl pasiūlymo.
– Tai reiškia, kad R.Kurtinaitis yra vienas pagrindinių specialistų perimti vyrų rinktinę?
– Negalima taip sakyti. Privalome būti ir esame korektiški visų kandidatų atžvilgiu. Kalbėtis turime su visais specialistais ir tai darysime. Nemažai tam tikros informacijos yra už standartinių žvilgsnių ribų.
Dabar bus svarbu kurti rinktinės strategiją ateičiai. Reikia pasinaudoti tiek geriausių Europos rinktinių, bei JAV ekipos patirtimi – sudėlioti tam tikrą požiūrį į rinktinės bei jos administracijos formavimą.
Kalba eina apie reikšmingo, garsaus ir kompetetingo žmogaus atsiradimą prie nacionalinės ekipos, kuris padėtų modeliuoti tiek rinktinės branduolį, tiek ir pačią ekipos administraciją.
Ir apie tai kalbėjomės su R.Kurtinaičiu. Reikia imtis darbų keičiant rinktinės valdymą, apie tai kalbėjomės su treneriu.
– Prieš porą savaičių Azerbaidžano klubą „Sabah“ treniruojantis R.Kurtinaitis buvo nuomonės, kad jis negalėtų vadovauti rinktinei, nes užsiėmęs su klubine ekipa: „buvau ilgai laisvas ir galintis kažką daryti, veikti, bet dabar aš užimtas“. Pasikeitė jo nuostatos?
– Po pokalbio treneris paprašė laiko apgalvoti pasiūlymą. Kaip jau sakiau, mes dar pasimatysime ir bus aiškus jo sprendimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.