Serbijos rinktinės treneris S. Pesičius įvardijo pralaimėjimo JAV ekipai priežastį: „Nesulaukėme pagarbos“

2024 m. rugpjūčio 9 d. 10:12
Lrytas.lt
Paryžiaus olimpiados krepšinio pusfinalio akistatoje ketvirtadienį nemenką šou surengė Serbijos ir JAV krepšinio rinktinės. Beveik visą mačą dviženkle persvara pirmavę serbai „sugriuvo“ likus kelioms minutėms iki dvikovos pabaigos ir nusileido 91:95. Po šios nesėkmės, kuri nustūmė Serbiją tik kovai dėl olimpinės bronzos, pralaimėjusios rinktinės strategas Svetislavas Pešičius pyko ant teisėjų – jo manymu, būtent jie nulėmė mačo baigtį.
Daugiau nuotraukų (14)
„Pykstu, nes negavome privalomos pagarbos iš teisėjų, mūsų tiesiog negerbė. Serbijoje yra posakis – kas pralaimi, turi teisę pykti.
Aš pykstu, nes nesulaukėme jokios pagarbos. Turiu tai pasakyti, nes geriausias pasaulio žaidėjas per 37 minutes iš viso metė tik 4 baudos metimus“, – priekaištavo S.Pesičius, turėdamas galvoje dukart NBA reguliaraus sezono naudingiausią žaidėją Nikola Jokičių.
„Šiame mače nutiko ir kitų keistų dalykų. Geriausias mūsų taškų rinkėjas Bogdanas Bogdanovičius per 32 minutes gavo mesti tik vieną baudos metimą.
Nenuvertinu amerikiečių pergalės ir linkiu jiems sėkmės toliau, bet šiandien viskas atrodė keistai", – „Mozzart Sport“ cituoja Serbijos rinktinės vedlio žodžius.
Serbai dvikovoje su JAV žvaigždžių ekipa metė vos 12 baudų ir pataikė 10. Tačiau ir JAV komanda neturėjo baudų metimų persvaros – iš 14 įmetė 9.
„Didžiuojuosi tuo, ką nuveikė rinktinė. Dėl to esu ramus. Juolab, kad Milutinovas ir Jovičius sirgo. Bet grįšiu prie to, ką sakiau – esu nusivylęs teisėjų požiūriu. Negavome pagarbos kaip krepšinio tauta ir kaip komanda.
Visada sakiau žaidėjams, kad jei tylėsite, nesisklaidysite, jei aiškiai parodysite, kad kovojate aikštėje ir kimbate į atlapus varžovui, o nesiaiškinate,  teisėjai jus apdovanos pagarba. Šį vakarą to neturėjome ir be jos baigėme nuostabias rungtynes“, – serbų žiniasklaidai guodėsi S.Pesičius.
Serbų laukia olimpinio turnyro mačas dėl bronzos medalių – šeštadienį mažajame finale jie grumsis su pasaulio čempionais vokiečiais. Finale dėl olimpiados aukso susikaus jau 18-ąjį kartą į lemiamus tokio lygio varžybų mačą prasimušusi LeBrono Jameso vedama JAV ekipa ir šeimininkė Prancūzija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.