Nuo „vidurių sukimo“ iki „piniginių baudų“: skambiausios D. Novicko frazės bronzinėje olimpiadoje Specialiai lrytas.lt, Paryžius

2024 m. rugpjūčio 6 d. 21:27
Specialiai lrytas.lt Paryžius, (Prancūzija)
Neatsiejama bronzos medalius iškovojusios Lietuvos trijulių krepšinio rinktinės dalis – treneris Dainius Novickas. Charizmatiškasis specialistas pasižymi ne tik savo emocijomis šalia aikštelės, bet ir spalvingais pasisakymais po rungtynių.
Daugiau nuotraukų (10)
Skambių frazių D.Novickas nevengė ir Paryžiaus olimpinių žaidynių metu.
Portalas lrytas.lt dalinasi ryškiausiomis į olimpinės bronzos viršūnę Lietuvos trijulių krepšinio rinktinę atvedusio trenerio citatomis.
„Kuo arčiau lėktuvo, tuo labiau vidurius suka“, – prieš skrydį į Paryžiaus olimpines žaidynes.
„Pabūsime šeima penkių kambarių bute. Serialas „Draugai“, – apie sprendimą olimpinių žaidynių metu ištrinti socialinių tinklų programėles.
„Jeigu taip žaisime, tai užimsime ne aštuntą vietą, o devintą“, – po turnyro starte patirto pralaimėjimo prieš Latviją. Primename, kad olimpiniame trijulių krepšinio turnyre varžėsi aštuonios komandos.
„Duok išsiaiškint aikštėje kaip vyrams. Kas čia per baudos?“, – po abejotinų teisėjų sprendimų rungtynės prieš Prancūziją.
„Kai aktorius išeina į areną tarp 5 tūkst. žiūrovų, jis turėtų mėgautis, bet jis užmiršta žodžius... Tas pats ir pas mus. Mes išeiname į tokią areną, turime mėgautis krepšiniu, juk ne į darbą einam“, – po pirmosios pergalės olimpinėse žaidynėse.
„Nežinau, kas čia. Imsime pinigines baudas iš vyrų. Vaikiška iš viso...Nesupratau“, – apie sprendimą skirti savo auklėtiniams pinigines baudas dėl gautų techninių pražangų.
„Grįžus, turbūt, reikės kokių vaistų nuo širdies“, – apie emocijas po istorinės pergalės prieš Serbijos rinktinę.
„Jis jau buvo baigęs karjerą. Pensionate dirbo, nebesportavo“, – apie sprendimą pasitikėti rinktinės vedliu tapusiu Šarūnu Vingeliu.
„Reikia atsiprašyti sirgalių, kurie žiūrėjo tas 20 minučių agonijos“, – po pralaimėjimo pusfinalyje Nyderlandams.
„Tai dabar jūs galėsite Latvijos prezidentą „patrolinti“, – žodžiai prezidentui Gitanui Nausėdai po pergalės mažajame finale.
„Jie turi jau auksą. Jie nėra tokie alkani kaip mes. Mūsų bronza mums – auksas“, – po bronzinės pergalės prieš Latviją.
Lietuvos rinktinė: Aurelijus Pukelis, Šarūnas Vingelis, Gintautas Matulis, Evaldas Džiaugys.
Kelias bronzos medalių link
Olimpinėse žaidynėse debiutuojanti Lietuvos trijulių krepšinio rinktinė savo pasirodymą pirmenybėse pradėjo dviem pralaimėjimais iš eilės – D.Novicko kariauna 14:21 nusileido Latvijai ir 20:21 apmaudžiai krito po šeimininkų prancūzų kojomis.
Į duobę patekusių lietuvių vėliau laukė kur kas geresni laikai – Lietuvos rinktinė iškovojo tris pergales paeiliui: 21:12 pranoko Lenkiją, 20:18 įveikė JAV ir 21:16 susitvarkė su Kinija.
Sėkminga D.Novicko auklėtinių atkarpa baigėsi po dramatiškai pralaimėtų rungtynių prieš Nyderlandus (18:19), bet vėliau laukė kelią į ketvirtfinalį nutiesusi pergalė prieš Serbiją (20:18).
Į ketvirtfinalį žengę lietuviai dar kartą susitiko su Lenkijos rinktine.
Žūtbūtiniame mače Lietuvos krepšininkai atlaikė varžovų spaudimą ir žengė į pusfinalį laimėdami rungtynes 21:15.
Pusfinalio kovoje olimpinių žaidynių debiutantai nebuvo atpažįstami – jie 9:20 neprilygo Nyderlandams, bet kovoje dėl bronzos jie patiesė iki tol grupėje nepralaimėjusius ir titulą gynusius latvius (21:18).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.