Jautrią D. Novicko kalbą nutraukė G. Nausėdos skambutis: „Latvių prezidentas vis siųsdavo užgaulią žinutę“ Specialiai lrytas.lt, Paryžius (2)

2024 m. rugpjūčio 5 d. 23:37
Specialiai lrytas.lt Paryžius, (Prancūzija)
„Palaukit, prezidentas skambina“, – dar nespėjus nurimti emocijoms po pergalingai pasibaigusio olimpinio trijulių krepšinio bronzinio finalo interviu su žiniasklaidos atstovais nutraukė komandos treneris Dainius Novickas.
Daugiau nuotraukų (15)
Vos prieš kelias akimirkas strategas nuo veido braukė ašaros, o jo auklėtiniai kėlė rankas į viršų: Lietuvos trijulių krepšinio rinktinė – Paryžiaus olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtoja! Lietuviai bronziniame finale 21:18 pranoko latvius ir pasidabino olimpiniais medaliais.
Krepšininkai papildė Lietuvos olimpinės rinktinės medalių kraitį iki dviejų – praėjusios savaitės pabaigoje bronzos medaliu taip pat pasidabino irkluotoja Viktorija Senkutė.
Nuaidėjus finalinei sirenai krepšininkai ir treneris D.Novickas sunkiai tramdė emociją, bet bendraujant su žurnalistais netrukus trenerio veidą persmelkė ramybė.
„Stop, prezidentas skambina“, – teigė strategas.
Kalbėdamas su valstybės vadovu D.Novickas perspėjo jį, kad pokalbis bus per įjungtą garsiakalbį, o prezidento sveikinimą girdės ir žiniasklaidos atstovai.
„Labai gerai vyrai, pamirškite visus pusfinalius. Žiauriai gerai sužaidėte su latviais, man dabar bus truputį lengviau, nes kiekvieną kartą, kai lietuviai pralošia latviams, latvių prezidentas siųsdavo vis užgaulią žinutę“, – telefonu rinktinę sveikino prezidentas.
Netrukus D.Novickas jam turėjo atsakymą.
„Galėsite dabar patrolinti (pašiepti) latvių prezidentą pagaliau“, – juokdamasis kalbėjo strategas.
Prezidentas nepasimetė.
„Ne, aš jau nebetrolinsiu (nebepašiepsiu), tiek to, tegul jis ramiai miega, bet vyrai, sveikinu nuoširdžiai, jūs tikrai šaunuoliai. Didžiuojamės jumis, atšvęskite pergalę, jūs to nusipelnėte“, – pokalbį užbaigė valstybės vadovas.
Pilną D.Novicko komentarą po pergalingai pasibaigusių rungtynių galite skaityti čia.
Lietuvos rinktinė. Aurelijus Pukelis, Šarūnas Vingelis, Gintautas Matulis, Evaldas Džiaugys.
Latvijos rinktinė. Nauris Miezis, Karlis Lasmanis, Francis Lacis, Zigmaras Raimo.
Kelias mažojo link
Olimpinėse žaidynėse debiutuojanti Lietuvos trijulių krepšinio rinktinė savo pasirodymą pirmenybėse pradėjo dviem pralaimėjimais iš eilės – D.Novicko kariauna 14:21 nusileido Latvijai ir 20:21 apmaudžiai krito po šeimininkų prancūzų kojomis.
Į duobę patekusių lietuvių vėliau laukė kur kas geresni laikai – Lietuvos rinktinė iškovojo tris pergales paeiliui: 21:12 pranoko Lenkiją, 20:18 įveikė JAV ir 21:16 įveikė Kiniją.
Sėkminga D.Novicko auklėtinių atkarpa baigėsi po dramatiškai pralaimėtų rungtynių prieš Nyderlandus (18:19), bet vėliau laukė kelią į ketvirtfinalį nutiesusi pergalė prieš Serbiją (20:18).
Į ketvirtfinalį žengę lietuviai dar kartą susitiko su Lenkijos rinktine. Žūtbūtiniame mače Lietuvos krepšininkai atlaikė varžovų spaudimą ir žengė į pusfinalį laimėdami rungtynes 21:15.
Pusfinalio kovoje olimpinių žaidynių debiutantai nebuvo atpažįstami – jie 9:20 neprilygo Nyderlandams.
Olimpiniame krepšinio turnyre iš viso dalyvavo aštuonios komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.