Istorinę ribą pasiekęs L. Jamesas atskleidė, ko tikisi iš olimpinių žaidynių

2024 m. rugpjūčio 2 d. 09:28
Lrytas.lt
Rungtynėse prieš Pietų Sudaną 39-erių Lebronas Jamesas tapo trečiuoju istorijoje JAV rinktinės krepšininku, olimpinėse žaidynėse perkopusiu 300 taškų ribą. Prieš tai tokiu pasiekimu pasigirti galėjo olimpiados ikona Kevinas Durantas ir karjerą jau baigęs Carmelo Anthony.
Daugiau nuotraukų (10)
Tiek taškų įmesti olimpinėse žaidynėse yra nemenkas žygdarbis, bet rezultatyviausias krepšininkas NBA istorijoje daug mieliau žiūri į galutinį tikslą – aukso medalį.
„O, nedaug, – atsakė L.Jamesas, paklaustas, ką jam reiškia šis pasiekimas. – Turiu omenyje, kad esu čia tam, jog laimėtumėme ir iškovotumėme auksą. Tai yra vienintelis mano nusiteikimas. Žaidimas olimpinėse žaidynėse nėra apie taškus ar kažkokią statistiką, o apie tuos dalykus, kurių nesimato statistikos lentelėse – varžovų atsitvėrimai, paprasti perdavimai, baudos aikštelės saugojimas. Garbė išgirsti savo pavardę greta tokio pasiekimo ir būti rekordų knygose, bet dienos pabaigoje esu čia dėl kilnesnio tikslo.“
Rezultatyviausių JAV rinktinės krepšininkų olimpinėse žaidynėse sąrašo viršuje – K.Durantas su 472 taškais. Antras žengia C.Anthony, surinkęs 336 taškus. Jį sparčiai vijasi L.Jamesas, kuris atsilieka tik 30 taškų. Negavęs jokios traumos, panašu, kad karalius aplenks kitą NBA legendą.
JAV rinktinė šįkart dominavo viso mačo prieš Pietų Sudaną metu. Skirtingai nei prieš beveik dvi savaites draugiškose rungtynėse, kai NBA žvaigždynas tik paskutinio, pergalingo mėtimo dėka nugalėjo olimpinių žaidynių debiutantus. JAV komandos strategas Steve'as Kerras pasimokė iš savo klaidų ir šį susitikimą pradėjo su Jaysonu Tatumu ir Devinu Bookeriu starto penkete.
„Žinome, kad tai yra dalis to, ką trenerių štabas darys viso turnyro metu, – apie žaidėjų rotacijas kalbėjo L.Jamesas. – Žinome, kad kiekvienas vakaras gali būti sėkmingesnis vis kitam krepšininkui. Tačiau tai nėra susiję su tuo, kas pradeda (red. – rungtynes starto penkete) ar kas jas baigia, o su tuo, kad būdamas aikštelėje savo minutes išnaudoji pačiu auksčiausiu lygiu. Manau, jog visi žaidėjai šiame mače tai ir padarė.“
L.Jamesas taip pat pamatė, kad visi į aikštę išbėgę žaidėjai pelnė taškus bei prisidėjo prie pergalės. Tiesa, dėl to karalius nustebęs nebuvo.
„Tai puiku, – pradėjo 39-erių „Los Angeles Lakers“ komandos lyderis. – Turime 12 vaikinų, kurie bet kurią naktį gali pasirodyti ant parketo ir atlikti savo darbą. Žinote, mūsų antroji sudėtis šiame mače tai padarė. Gynyboje viskas nuo jų ir prasidėjo, puolime irgi buvo puikūs.“
Primename, jog pergalė prieš Pietų Sudaną užtikrino JAV rinktinei vietą atkrintamosiose rungtynėse. Pirmas dvejas rungtynes laimėję S.Kerro auklėtiniai C grupėje liks pirmi, nesvarbu, kaip pasibaigs mačas su Puerto Riku, kurį žiūrovai išvysti galės šeštadienį, 18:15 Lietuvos laiku.
Prieš Lietuvos vyrų rinktinės skriaudikus laimėjęs Pietų Sudanas, norėdamas irgi patekti į atkrintamąsias, turės tą patį padaryti ir su Serbijos ekipa. Kitu atveju, Svetisvalo Pešičiaus auklėtiniai džiaugsis kelialapiu į sekantį etapą. Rungtynės vyks šeštadienį, 22 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.