Trečia pergalė iš eilės – Lietuvos trijulių krepšininkai susitvarkė su kinais

2024 m. rugpjūčio 2 d. 10:39
Lrytas.lt
Nuolat pildoma
Lietuvos trijulių krepšinio rinktinė penktadienį iškovojo trečiąją pergalę paeiliui Paryžiaus olimpinėse žaidynėse. Pirmose dienos rungtynėse mūsiškiai 21:16 nugalėjo Kinijos krepšininkus.
Daugiau nuotraukų (1)
Lietuvos krepšininkai nuostabiai rungtyniavo nuo pirmųjų akimirkų ir per kelias minutes susikūrė 8 taškų pranašumą - 10:2.
Turėdami svarią persvarą lietuviai leido laisviau žaisti savo varžovams, tačiau ir toliau laikė užtikrintą persvarą (17:11).
Visgi mūsiškiai susidūrė su problemomis bandydami užsidaryti rungtynes ir kinams pavyko grėsmingai priartėti, kuomet deficitą sumažino iki 3 taškų, 16:19.
Galiausiai Šarūnas Vingelis tolimu metimu uždarė rungtynes.
Lietuvos rinktinę į pergalę vedė 9 taškus pelnęs Evaldas Džiaugys. Jam puikiai talkino 8 taškus surinkęs Aurelijus Pukelis. Š.Vingelis ir Gintautas Matulis pelnė po 2 taškus.
Dainiaus Novicko treniruojamos Lietuvos 3x3 rinktinės sudėtis – Aurelijus Pukelis, Šarūnas Vingelis, Evaldas Džiaugys ir Gintautas Matulis.
Lietuviai turnyrą pradėjo 14:21 nusileisdami olimpiniams čempionams latviams, o antrose rungtynėse apmaudžiai 20:21 nusileido prancūzams.
Visgi ketvirtadienį mūsiškiai sugebėjo atsitiesti ir 21:12 sutriuškino lenkus, o vėliau 20:18 nugalėjo JAV rinktinę.
Kinai įveikė Serbijos komandą, tačiau pripažino Nyderlandų, Latvijos ir Lenkijos pranašumą.
Sistema. Lietuvos trijulių rinktinė nuo liepos 30 iki rugpjūčio 4 dienos sužais 7 rungtynes. Su visais varžovais bus žaidžiama po vieną kartą. Dvi geriausios komandos pateks į pusfinalį. 3–6 vietos – į papildomą ketvirtfinalio etapą. 7 ir 8 vietas užėmusios komandos iškrenta ir baigia turnyrą. Kovos dėl medalių vyks rugpjūčio 4–5 dienomis.
Rugpjūčio 2 dieną 14:35 val. lietuviai grumsis su Nyderlandais. Paskutinį grupės mačą lietuviai sužais rugpjūčio 4-ąją 19:35 val. su Serbija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.