E. Džiaugys atskleidė, kas dedasi galvoje prametus lemiamas baudas: „Žiauru“ Specialiai lrytas.lt, Paryžius

2024 m. rugpjūčio 1 d. 00:48
Specialiai lrytas.lt, Paryžius (Prancūzija)
Evaldas Džiaugys gerai girdėjo visos arenos ūžimą, kai esant rezultatui 19:20 stojo mesti baudų metimų. Trijulių krepšinio aikštė aidėjo kurtinančiai. Čia susirinkę prancūzai reikalavo jų komandos pergalės, tad visas ūžimas buvo nukreiptas prieš lietuvį.
Daugiau nuotraukų (22)
„Bet atsistoji ir meti“, – momentą prisiminė E.Džiaugys.
Pirmasis metimas skriejo pro šalį. Antrasis leido išlyginti rezultatą 20:20. Čia lietuviai paleido auksinę progą, bet gavo dar porą galimybių, kurios irgi virto šnipštu.
Kadaise Revoliucijos aikšte vadintos Santarvės aikštėje ėmė griausti prancūzų džiaugsmas – Lietuva įsirašė pralaimėjimą 20:21.
„Dabar gaila. Bet kiek progų turėjo „uždaryti“, bet to nepadarėme. Labai gaila. Kol kas trūksta žodžių“, – atvirai sakė krepšininkas.
Lietuvos rinktinei tai – jau antroji nesėkmė iš eilės. Lietuviai olimpiniame debiute 14:21 pralaimėjo Latvijos krepšininkams, kurie trečiadienį nuskynė ir antrą pergalę, kai 21:12 sutriuškino Nyderlandus.
Jau antrosiose rungtynėse ir treneris Dainius Novickas buvo priverstas kalbėti apie nepataikytus laisvus metimus. Ryškėja ir dar viena problema – lietuviai greitai paleidžia varžovus į priekį.
„Gerą dalyką pastebėjote – tai jau antrosiose rungtynėse pasirodžiusi problema. Reikia žiūrėti – galbūt ne taip pradedame, gal ne tie deriniai, bet derinius gali daryti, kokius nori, bet rodyti charakterį ir reikia atstovėti“, – teigė E.Džiaugys.
Dėl komandos draugų charakterių jam abejonių nekyla. Šįkart, skirtingai nei dvikovoje su latviais, lietuviai rimtai kibo į atlapus savo varžovams. Nors prancūzai diktavo tempą, Lietuvos trijulių rinktinė ne vieną kartą buvo priartėjusi per tašką, kol likus žaisti minutę galiausiai ir gavo tą nuostabią progą, apie kurią visi galvos prieš užmigdami.
„Žinau tuos vyrus. Visi su geru charakteriu, visi iki galo kovojame. Kartais pasiseka, kartais – ne. Šįkart nepasisekė“, – pabrėžė E.Džiaugys.
Po šių rungtynių D.Novickas daug kalbėjo, kad krepšininkams reikia prasivėdinti galvas, apie psichologiją, tačiau galiausiai pirštu dūrė į teisėjus.
„Negalima sakyti, bet lemiamu momentu teisėjai sušvilpė dvi baudas. Tai tu duodi jiems mesti 4 baudų metimus. Duok išsiaiškint aikštėje kaip vyrams. Kas čia per baudos?Aišku ir mums davė mesti, bet mes nesumetėme“, – po rungtynių emocingai kalbėjo D.Novickas.
E.Džiaugys taip aštriai apie teisėjus kalbėti nesiryžo: „Taip gal atrodė, bet nežinau. Sušvilpė ne mūsų naudai, kitą kartą sušvilps mūsų. Sunku komentuoti teisėjų sprendimus. Žiauru. Gaila labai.“
Lietuvos komandoje Aurelijus Pukelis ir Evaldas Džiaugys pelnė po 7 taškus. Gintautas Matulis ir Šarūnas Vingelis – po 2. Prancūzijos komandoje Jules‘as Rambaut‘as surinko 9 taškus, Timothe Vergiat‘as – 8. Lucasas Dussoulier ir Franckas Seguela – po 2.
Lietuvos rinktinė ketvirtadienį sužais du mačus. 14 val. 25 min. – su Lenkija, o 20 val. 5 min. – su JAV rinktine.
Lenkai jau lietuviams baigus žaisti su prancūzais 19:17 įveikė amerikiečius. Kinai dieną 21:15 nukovė vienus favoritų serbus, o latviai visiškai 21:12 sutriuškino Nyderlandus.
Kitos rungtynės. Ketvirtadienis: su Lenkija (14:25), su JAV (20:05).
Lietuvos rinktinė. Aurelijus Pukelis, Šarūnas Vingelis, Gintautas Matulis, Evaldas Džiaugys.
Latvijos rinktinė. Nauris Miezis, Karlis Lasmanis, Francis Lacis, Zigmaras Raimo.
Komandos. 3x3 krepšinio olimpinėse žaidynėse kovose dalyvauja: JAV, Serbija, Kinija, Nyderlandai, Latvija, Prancūzija, Lenkija ir Lietuva.
Sistema. Lietuvos trijulių rinktinė nuo liepos 30 iki rugpjūčio 4 dienos sužais 7 rungtynes. Su visais varžovais bus žaidžiama po vieną kartą. Dvi geriausios komandos pateks į pusfinalį. 3–6 vietos – į papildomą ketvirtfinalio etapą. 7 ir 8 vietas užėmusios komandos iškrenta ir baigia turnyrą. Kovos dėl medalių vyks rugpjūčio 4–5 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.