Rudy Fernandezas pasiekė vyrų krepšiniui neįtikėtiną rekordą

Ispanijos krepšinio rinktinė šį šeštadienį nesėkmingai debiutavo 2024 m. Paryžiaus olimpiadoje turnyre su Australija, tačiau su šiuo maču buvo atverstas naujasis legendinio ispano Rudy Fernandezo karjeros puslapis. 39 metų žaidėjas tapo pirmuoju krepšininku istorijoje, dalyvavusiu šešiose olimpinėse žaidynėse.

Rudy Fernandezas<br>FIBA nuotr.
Rudy Fernandezas<br>FIBA nuotr.
 Rudy Fernandezas žaidžia šeštose žaidynėse.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rudy Fernandezas žaidžia šeštose žaidynėse.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 27, 2024, 4:05 PM, atnaujinta Jul 27, 2024, 4:06 PM

Ispanai pralaimėjo A grupės akistatą australams 80:92.

R.Fernandezas olimpiadose debiutavo dar 2004 metais Atėnuose, po ketverių metų jis iškovojo sidabrą Pekino žaidynėse ir 2012-siais – Londone, o 2016-aisiais Rio de Žaneire – bronzą.

Penkiose olimpiadose iš vyrų krepšininkų yra dalyvavę Teofilo Cruzas (Puerto Rikas), Andrew Gaze‘as, Joe Inglesas ir Patty Millsas (Australija), Juanas Carlosas Navarro (Ispanija), Oscaras Schmidtas (Brazilija) ir Luisas Scola (Argentina).

39 metų Rudy, kuris šį šeštadienį sužaidė 264-ąsias tarptautines rungtynes Ispanijos komandos sudėtyje, po Paryžiaus žaidynių baigs karjerą nacionalinėje ekipoje.

„Pažadėjau tėčiui, kad Paryžiaus žaidynės bus mano paskutinis turnyras. Nenoriu nieko apgaudinėti“, – prieš Paryžiaus žaidynes kalbėjo puolėjas.

Iš Maljorkos kilęs krepšininkas buvo visų svarbiausių Ispanijos laimėjimų dalyvis – su ekipa du kartus tapo pasaulio čempionu (2006 ir 2019 m.) ir keturis kartus Europos čempionu (2009, 2011, 2015 ir 2022 m.).

Taip taip R.Fernandezas savo kraityje turi Europos čempionato sidabrą (2007 m. Ispanijoje) ir bronzą (2013 m.).

„Šiomis dienomis esu labai emocionalus. Kai matau, kaip karjera baigiasi ir bėga dienos, suprantu, kad viską darau jau paskutinį kartą.

Esu labai dėkingas visiems už galimybę siekti tikslų“, – prieš kelias dienas interviu „El Pais“ teigė ispanas.

Prie šio vyrų krepšinio rekordo jungiasi ir amerikietė 42 metų Diana Taurasi, kuri Paryžiuje turėtų sužaisti šeštose olimpinėse žaidynėse.

Tai turėtų įvykti pirmadienį, kai JAV Lilyje susitiks su Japonija. Jos rekordas gali tapti dar svaresniu, jei ji užsitikrintų šeštąjį aukso medalį žaidynėse.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.