Su Lietuvos rinktine socialinių medijų programėles ištrynęs D. Novickas: „Kuo arčiau lėktuvo, tuo labiau vidurius suka“

2024 m. liepos 25 d. 17:32
Interviu
Lietuvos trijulių krepšinio rinktinė ketvirtadienį iš Vilniaus iškeliavo į Paryžiaus olimpines žaidynes. Pirmasis į oro uostą atvyko rinktinės treneris Dainius Novickas, kuris įvardijo, ko rinktinė nusprendė atsisakyti Prancūzijoje, dėl aukštesnių tikslų.
Daugiau nuotraukų (18)
Lietuvos krepšinio 3x3 rinktinės krepšininkai Aurelijus Pukelis, Evaldas Džiaugys, Gintautas Matulis ir Šarūnas Vingelis su treneriu Dainiumi Novicku gegužės viduryje laimėjo Debrecene (Vengrija) vykusią atranką ir užsitikrino kelialapį į olimpines žaidynes.
Ilgą laiką rinktinės treneris D.Novickas teigė negalėjęs patikėti, ką pavyko jam ir jo krepšininkams pasiekti. Dabar 45-erių strategas pradeda suvokti, kur iškeliauja.
„Ateina suvokimas kur važiuojame, – rodydamas drebančias rankas kalbėjo D.Novickas. – Matome visus LTOK pranešimus. Namuose jau galvoji, kad vėluoji, žiūri ar akreditaciją pasiėmei, prasideda tokia įtampėlė. Bet tuojau sėsime į lėktuvą, pasnausime, jeigu pavyks ir būsime Paryžiuje.“
Strategas taip pat įvardijo, ko jis ir rinktinė nusprendė atsisakyti, kol bus Paryžiuje.
„Tikrai neslėpsiu, kad kuo arčiau lėktuvo, tuo labiau vidurius suka. Nieko, iškentėsim. Bet jeigu rimtai, turime tos įtampos. Ačiū Dievui, turėsime dar penkias dienas. Visiems pirmas kartas, debiutas. Nežinome iš ko mokytis. Tikrai daug klausinėjau, ką reikia padaryti.
Esame sutarę ištrinti „Instagram“, „Facebook“, „Messenger“ programėles. Žinome, jog sulauksime ir gerų, ir blogų žinučių. Bandysime atsiriboti nuo visko. Pabūsime 10 dienų ramiai, kaip komanda su stalo žaidimais“, – teigė D.Novickas.
– Penktadienį laukia olimpinių žaidynių ceremonija. Žvelgiant iš visos jūsų gyvenimo perspektyvos, kokia reikšmė dalyvauti tokiame renginyje?
– Turbūt vienas iš įspūdingiausių dalykų. Kai papuolėme į žaidynes, nežinojome to grafiko ir galvojome, ar dalyvausime tame atidaryme. Kai sužinojome, kad galėsime dalyvauti, tuomet dar labiau viskas sukilo. Tuo labiau bus išskirtinis atidarymas – plaukimas laivu. Žinome, jog būsime pavargę, nes tai truks 3,5 val., o būti reikės 8 val. prieš. Kojos bus pavargusios, bet emocijos tikriausiai viską atpirks.
– Sakėte, jog esate paruošę kažką naujo varžyboms.
– Kiekvienai komandai turime siurprizų. Nenoriu labai kalbėti, kad neišsiverstų niekas (red. – juokiasi). Palikome skautą čia Lietuvoje, kuris kiekvieną vakarą siųs iškarpytus vaizdo įrašus, o kiekvienai komandai turime atskirą planą. Tikrai žinomi varžovai, tad bandysime nustebinti tiek, kiek pavyks.
– Ką serbams paruošėte?
– Pergalę serbams paruošėme. Tikrai pergalę.
– Ekspertai jums medalių neprognozuoja. Ar tai suteikia papildomos motyvacijos?
– Man tie ekspertai… Man 11 metų vaikas į „Instagram“ parašė, jog turėčiau pakeisti rinktinę. Nežinau, kas tie ekspertai 3x3 krepšinyje. Mes važiuojame ne ekspertams kažką įrodyti, o Lietuvai ir patiems sau. Einame jau ilgą kelią 4–5 metus. Žinome kur einame ir man ekspertų nuomonės, su visa pagarba… Patys žinome ką galime.
– Kurie varžovai grėsmingiausiai atrodo?
– Ruošėmės tikrai visiems. Papuolė tik 8, stipriausios komandos. Kiekvienos rungtynės bus svarbios ir eisime žingsnis po žingsnio. Tikėkimės, jog nebus trauma ir sveikatos sutrikimų. Manau viskas bus gerai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.