Aiškų tikslą Paryžiuje turintis D. Novickas: „Didžiausias baubas visiems turėtų būti Lietuva“

2024 m. liepos 24 d. 14:58
Pijus Pacevičius
Video
Lietuvos vyrų trijulių krepšinio rinktinė pasiekė paskutinį pasiruošimo olimpinėms žaidynėms etapą. Komanda jau ketvirtadienį paliks Lietuvą ir keliaus į Paryžių, kur dėl olimpinio aukso kovos su septyniomis kitomis rinktinėmis. Visgi mūsiškiai didelio nerimo nejaučia ir tiki savo jėgomis, kad šansų pakovoti dėl medalių yra.
Daugiau nuotraukų (23)
Trečiadienį Lietuvos Krepšinio Federacija (LKF) surengė spaudos konferenciją, kurios metu trenerio Dainiaus Novicko kariauna, kuriai atstovaus Aurelijus Pukelis, Evaldas Džiaugys, Gintautas Matulis ir Šarūnas Vingelis, buvo išlydėta į kovas Prancūzijos sostinėje.
D.Novickas konferencijos metu padėkojo federacijai už palaikymą bei teigė, kad komanda žino kokių tikslų vedini važiuos į Paryžių.
„Noriu padėkoti federacijai už palaikymą, taip pat žaidėjams už savo laiko aukojimą. Po euforijos patekus į olimpines žaidynes supratome, kad ten nebūsime turistai, kovosime dėl medalių. Žinome dėl ko važiuojame į Paryžių. Ginsime Lietuvos vardą, atiduosime visus save ir lauksime didelio visuomenės palaikymo“, – sakė D.Novickas.
Komandos kapitonas Aurelijus Pukelis išskyrė gerą komandos trenerių štabo darbą pasiruošimo metu ir pažadėjo, kad komanda kovodama atiduos visą širdį.
„Šiandien esame visi sveiki, treneriai sudėliojo gerą pasiruošimo planą. Turėsime kautis iš visų jėgų, atiduosime visą save, o varžovai mums pergalių lengvai neatiduos. Viskas mūsų rankose ir važiuojame kovoti dėl aukščiausių rezultatų,“ – teigė aukštaūgis.
Komandos trenerio paklausus ar neslegia ankstyvos kalbos apie medalius, D.Novickas teigė, kad komanda turi didelį pasitikėjimą savimi ir kausis dėl aukščiausių tikslų.
„Tikime savo komanda, personalu ir važiuojame kovoti dėl medalių. Esame nugalėję beveik visas komandas su kuriomis žaisime, neveltui esame trečias reitingas. Tikrai kausimės dėl aukščiausių tikslų,“ – paminėjo gatvės krepšinio legenda.
Trenerio paklausus apie specifinį turnyro formatą, kai bus žaidžiama su visomis 7 komandomis po vienerias rungtynes, jis atsakė, kad džiaugiasi tokia idėja ir galimybe išsiaiškinti tikrą visų komandų pajėgumą.
„Iš vienos pusės smagu, kad žaisime visi su visais. Tai leis išsiaiškinti visų komandų pajėgumą. Turėsime 7 dienas, mūsų laukia ilgas turnyras ir ruošiamės taip, kad aukščiausią tašką mūsų forma pasiektų svarbiausiu metu. Dėliojamės pasiruošimą taip, kad pasiektume savo tikslus,“ – kalbėjo D.Novickas.
Žurnalistams paklausus apie galimai sunkiausius laukiančius varžovus Paryžiuje, ilgametis Lietuvos 3x3 rinktinių strategas sakė, kad didžiausią siaubą kitoms komandoms turėtų varyti Lietuva.
„Į visas komandas žiūrime atsargiai, bet didžiausias baubas visiems turėtų būti Lietuva. Per pasiruošimą solidžiausiai atrodė reitingo lyderiai – serbai, JAV, latviai, olandai. Tai didžiausias ketvertas, su mumis penkios komandos“, – pagrindinius išsskyrė strategas.
Komandos žaidėjų paklausus ar jau jaučiasi pasiekę aukščiausią formą, gynėjas Šarūnas Vingelis atsakė, kad ji dar nėra pasiekta, tačiau tai bus padaryta svarbiausiu metu.
„Visą pasiruošimo laikotarpį tikėjome treneriais, dar nesame nustoję lankytis fizinio pasirengimo salėje, bet pikinė forma dar tikrai ateis“, – teigė snaiperis.
Komandos ketvertuko pasiteiravus, kokie jausmai apėmė sužinojus, kad būtent jie yra tie laimingieji, kurie atstovaus Lietuvos vardą olimpiadoje, komandos kapitonas A.Pukelis atsakė, kad jį vis dar ima šiurpuliukai pagalvojus apie tai.
„Pirmą treniruotę turėjome vasario 1-ą dieną, tuomet atrodė, kad liko dar daug laiko, bet dabar jau esame susidėję lagaminus ir keliausime į olimpines žaidynes. Apie tai pagalvojus ima šiurpuliukai. Visi to siekėme, dėl to dirbome, todėl manau, kad visa tai pelnyta,“ – sakė A.Pukelis.
Pasiteiravus, kokiu būdu buvo atrinktas tas ketvertukas, kuris komandai atstovaus Paryžiuje, D.Novickas teigė, kad nebuvo lengva atsisveikinti su nepatekusiais žaidėjais, bei jiems išreiškė padėką už pagalbą ruošiantis olimpiadai.
„Turėjome ir traumų, bet jau ilgai ir daug metų sprendėsi tas ketvertas. Buvo labai sunku iš žmogiškosios pusės. Tai nėra Pasaulio, ar Europos čempionatas, kuris vyks kitąmet. Didžiulis ačiū Dariui Tarvydui ir Marijui Užupiui, be kurių nebūtume, kur esame,“ – kalbėjo treneris.
Žurnalistams priminus situaciją, kuomet Kaziui Maksvyčiui paskelbus 5 prieš 5 rinktinės sudėtį joje neatsirado vietos Rokui Giedraičiui, žaidėjas paleido kritikos strėlių į trenerio daržą ir paklausus ar pavyko išvengti kažko panašaus trijulių rinktinės atveju, strategas atsakė, kad nieko tokio šioje situacijoje neįvyko.
„Kam gadinti tuos santykius, juk prieš akis visa karjera. Suprantu, kad jiems skaudu, bet jeigu būtų galima turėti 6 žaidėjus, jie ten būtų. Visi suprantame, kas įvyko ir dėl ko važiuojame į olimpiadą,“ – sakė D.Novickas.
Primename, kad Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinė kovas Paryžiuje pradės liepos 30 d.
Visos 8 rinktinės sužais tarpusavyje po vieną kartą per 3,5 dienos. Rugpjūčio 4 d. turnyre numatyti įkrintamųjų mačai tarp 3–6 vietas pirmajame etape užėmusių komandų.
Dvi geriausios ekipos žengs tiesiai į pusfinalį, o septintojoje ir aštuntojoje vietoje likusieji bus eliminuoti. Lemiami mačai vyks rugpjūčio 5-ąją.
Turnyre be Lietuvos dalyvaus Serbija, JAV, Kinija, Latvija, Nyderlandai, Prancūzija ir Lenkija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.