R. Jokubaitis turi pasirinkimų: į kovą dėl lietuvio įsitraukė ne tik „Žalgiris“, bet ir „Maccabi“

2024 m. liepos 22 d. 10:28
Lrytas.lt
Pažaidęs NBA Vasaros lygoje Rokas Jokubaitis dabar sprendžia savo karjeros pratęsimo reikalus. Nors Lietuvos rinktinės narys turi dar metus galiojantį kontraktą su „Barcelona“ klubu, apie lietuvio galimas naująsias karjeros stoteles kalbama vis garsiau. Šnekėta, kad lietuvį vilioja Kauno „Žalgiris“, o dabar jau ir Tel Avivo „Maccabi“.
Daugiau nuotraukų (2)
Izraelio žiniasklaida skelbia, kad įžaidėjas veda sėkmingas derybas su „Maccabi“ komanda.
„Šnekama apie galimus mano pasirinkimus, – apie visus galimus gandus kalbėjo R.Jokubaitis. – Tačiau aš vis dar turiu sutartį su „Barcelona“.
Mes esame derybose su „Žalgiriu“, bet sutarties pasirašymas dar nėra arti. Visgi turiu kontraktą su „Barca“, o po kelių savaičių žiūrėsime, kur tęsiu karjerą.“
23 metų 192 cm ūgio gynėjas R.Jokubaitis iki 2021 metų rungtyniavo Kauno „Žalgiryje“, o po to išvyko į „Barcelona“ klubą.
Praėjusiame sezone gynėjas iš Lietuvos Eurolygoje per 16 minučių pelnė 5,3 taško, atkovojo 1,7 kamuolio, atliko 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinko 5,5 naudingumo balo.
Nors Lietuvos rinktinės įžaidėjas Rokas Jokubaitis yra siejamas su „Žalgiriu“ ir „Maccabi“, pats krepšininkas teigia, norintis save išbandyti NBA lygoje.
R.Jokubaitis į NBA lygą buvo pakviestas 2021 metais 34-uoju šaukimu „New York Knicks“ ekipos.
„Su Europoje įgauta branda, patirtimi, manau, kad esu pasiruošęs žaisti NBA. Aš norėčiau čia atvykti“, – apie žaidimą NBA lygoje „New York Post“ žurnalistui Stefanui Bondy kalbėjo Rokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.