A. Tapino laidoje – skandalingi faktai apie krepšininkų nuotykius Puerto Rike: „Reikėjo mažiau lakti ir daužyti televizorius“

2024 m. liepos 22 d. 10:47
Lrytas.lt
Video
Dar viena olimpiada, dar ketveri metai be Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės joje. Šį kartą lietuviams kelią į šią savaitę Paryžiuje prasidėsiančią didžiausią sporto šventę užkirto Puerto Riko krepšininkai. San Chuano mieste vykusios atrankos finalinėse rungtynėse Kazio Maksvyčio auklėtiniai nusileido varžovams 68:79.
Daugiau nuotraukų (25)
Ši nesėkmė lėmė, kad Lietuvos rinktinė jau antrą kartą iš eilės olimpinį krepšinio turnyrą stebės kaip žiūrovė. Prieš atrankos turnyrą išreikštos skambios mintys apie sugrįžimą į olimpiadą virto šnipštu, o po nesėkmės prasidėjo ir kaltųjų paieškos.
Pirmosios aukos ilgai laukti nereikėjo – praėjusią savaitę Lietuvos krepšinio federacija (LKF) oficialiai pranešė, kad suka skirtingais keliais su strategu K.Maksvyčiu.
Viešojoje erdvėje ne kartą buvo diskutuota, kad 47-erių krepšinio specialistas yra „minkštas“ ir kartais „per daug gerą nuotaiką“ palaikantis treneris šiai krepšinio rinktinei.
 
Daugeliui krepšinio sirgalių nuostabą sukėlė ir stratego sprendimas itin trumpoje rinktinės stovykloje išleisti Domantą Sabonį į draugo vestuves, dėl šios priežasties „Sacramento Kings“ žvaigždė praleido draugiškas rungtynes su Slovėnija, o tai galėjo turėti ir nemažą kainą, nes per visą pasirengimo ciklą lietuviai sužaidė vos dvejas oficialias draugiškas rungtynes.
Apie rinktinės fiasko Puerto Rike kalbos netyla iki šiol.
Praėjusios savaitės pabaigoje pasirodžiusioje „Laisvės TV“ laidoje „Laikykitės Ten“ jos vedėjas Andrius Tapinas pasidalino savo šaltinių informaciją apie Lietuvai atstovavusių krepšininkų „užklasinę veiklą“.
„Ašaros gal jau ir nudžiuvo, bet apmaudas vis dar išlieka. Na, ką darysi. Nors, pavyzdžiui, remdamasis savo šaltiniais Puerto Rike, aš pasakysiu, kad gal reikėjo tiesiog mažiau lakti prieš rungtynes ir daužyti televizorius viešbutyje. Ir čia, deja, nėra mūsų scenaristų bajeris apie „mažiau lakti ir raitytis“, iš kitos pusės, tai puiki proga prisiminti, kad be krepšinio egzistuoja ir kitos sporto šakos“, – laidos metu kalbėjo 47-erių žurnalistas.
Laimei, Lietuva be krepšinio Paryžiaus olimpinėse žaidynėse neliks. Mūsų šalies garbę jose gins pirmą kartą olimpiadoje besivaržysianti Lietuvos trijulių krepšinio rinktinė.
Dainiaus Novicko treniruojama komanda į kovą dėl medalių stos su dar septyniomis pajėgiomis rinktinėmis.
Paryžiaus olimpinės žaidynės vyks liepos 26-rugpjūčio 11 dienomis. Karščiausias naujienas iš Prancūzijos sostinės galėsite sekti kartu su lrytas.lt portalu!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.