Neįtikėtiną Pietų Sudano iššūkį išgyvenęs S. Kerras matė dvi medalio puses: komanda jautė gėdą, bet toks mačas – į naudą

2024 m. liepos 21 d. 12:47
Lrytas.lt
Video
Vėlų šeštadienio vakarą JAV vyrų krepšinio rinktinė kontroliniame mače 101:100 šiaip ne taip įveikė Pietų Sudano krepšininkus, o po mačo amerikiečių vyriausiasis treneris Steve‘as Kerras prisiėmė atsakomybę už prastą mačą, nukėlė kepurę prieš rinktinę į priekį tempusį LeBroną Jamesą ir teigė, kad jo auklėtiniai po dviejų kėlinių juto gėdos jausmą.
Daugiau nuotraukų (2)
JAV rinktinė po dviejų kėlinių turėjo dviženklį deficitą prieš Pietų Sudano krepšininkus (44:58), o tai nustebino ne vieną, kadangi akivaizdžiais mačo favoritais buvo laikomi JAV krepšininkai.
Galiausiai trečiojo kėlinio pabaigoje JAV rinktinė persvėrė rungtynių rezultatą, tačiau mačo nugalėtojas nebuvo aiškus iki pat rungtynių pabaigos.
Iš viso „Karalius“ per 23 minutes ant parketo pelnė 25 taškus (8/11 dvit., 2/3 trit., 3/4 baud.), išdalino 7 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 6 kamuolius ir sukaupė net 31 naudingumo balą.
Mačą apžvelgęs S.Kerras negailėjo pagyrų L.Jamesui, bet kartu dėl tokių rungtynių kaltino ir save.
„Aš nepadariau gero darbo, kuomet ruošiau savo komandą šioms rungtynėms, – sakė S.Kerras. – Aš manau, kad mes nebuvome pakankamai susikaupę į tai, ką sugeba Pietų Sudano rinktinė. Manau, kad tai jiems leido anksti įgauti pasitikėjimą. Tada, kai mes atsidubome antroje mačo dalyje, Pietų Sudano krepšininkai jau jautėsi gerai ir tikėjo į pergalę.“
„LeBronas turi neįtikėtiną dvasią ir pasitikėjimą lemiamais rungtynių momentais. Manau, kad komanda per ilgąją pertrauką jautė gėdą, kai mus visiškai apžaidė ir mes atsilikinėjome 14 taškų skirtumu. Manau, kad LeBronas nebuvo patenkintas, jog aš neįtraukiau jo į startinį penketą (šypsosi – red.)“, – pridūrė JAV vairininkas.
JAV ir Pietų Sudano rinktinės susitiks ir olimpinėse žaidynėse, o kartu su JAV grupėje taip pat rungtyniaus Puerto Riko ir Serbijos rinktinės.
Specialistas teigė, kad toks mačas gali pasitarnauti ateičiai.
„Rungtynių pabaiga mums buvo gera vien dėl to, kad pajautėme tai, kas mūsų lauks Paryžiuje ir Lilyje. Tai – geras priminimas mums iš tos pusės, kad tuomet, kai mūsų varžovai žaidžia prieš mus, tai jiems yra svarbiausios rungtynės gyvenime“, – sakė S.Kerras.
„Tai buvo pirmos rungtynės, kuomet mes dvejojome, kad galime iškovoti pergale. Likus 20 sekundžių atsilikinėjome tašku. Mes žinome, kad komandos mums bandys mesti iššūkį ir aš galvoju, jog komanda sureagavo neblogai“, – pridūrė JAV specialistas.
Visa spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.