Su „Žalgiriu“ derybas vedantis R. Jokubaitis prakalbo apie norą persikelti į NBA (2)

Lietuvos rinktinės įžaidėjas Rokas Jokubaitis yra siejamas su persikėlimu į Kauno „Žalgirio“ klubą, tačiau pats krepšininkas teigia, norintis save išbandyti NBA lygoje.

Rokas Jokubaitis<br>ltu.basketball nuotr.
Rokas Jokubaitis<br>ltu.basketball nuotr.
Rokas Jokubaitis<br>FIBA nuotr.
Rokas Jokubaitis<br>FIBA nuotr.
Rokas Jokubaitis<br>ltu.basketball nuotr.
Rokas Jokubaitis<br>ltu.basketball nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 18, 2024, 12:48 PM

R.Jokubaitis į NBA lygą buvo pakviestas 2021 metais 34-uoju šaukimu „New York Knicks“ ekipos.

Visgi, lietuvis profesionaliai rungtyniauja tik Europoje, tačiau kiekvieną vasarą stengiasi pademonstruoti savo sugebėjimus NBA vasaros lygoje.

Ne išimtis ir ši vasara. R.Jokubaitis šiuo metu Las Vegase vilkėdamas „Knicks“ komandos marškinėlius tikisi įtikinti vadovus, jog yra vertas žaisti stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje.

„Su Europoje įgauta branda, patirtimi manau, kad esu pasiruošęs. Ir aš norėčiau čia atvykti“, – apie žaidimą NBA lygoje „New York Post“ žurnalistui Stefanui Bondy kalbėjo Rokas.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį lietuvio atstovaujamas Niujorko klubas 106:105 (23:30, 30:23, 25:22, 28:30) palaužė „Sacramento Kings“ ekipą.

Lietuvis per 21 minutę pelnė 16 taškų (5/5 dvit., 2/2 trit.), atkovojo 1 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą ir 3 kartus suklydo.

R.Jokubaičiui tai buvo rezultatyviausios rungtynės vasaros lygoje. Lietuvis taip pat iki šiol nebuvo atlikęs daugiau nei 2 rezultatyvių perdavimų.

„Jis buvo agresyvus abiejose aikštelės pusėse, – po rungtynių kalbėjo vasaros lygos „Knicks“ komandos treneris Dice'as Yoshimoto. – Jis geriau priėmė kamuolį. Jis geriau supranta gynybos schemas. Jis iki šiol atliko puikų darbą žiūrėdamas rungtynių medžiagą.“

Pastaruosius tris sezonus R.Jokubaitis praleido „Barcelona“ ekipoje.

2023/2024 metų Eurolygos sezone lietuvis fiksavo 5,3 taško, 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir 5,5 naudingumo balo vidurkius.

Neturėdamas didelio vaidmens Ispanijoje, R.Jokubaitis pradėjo ieškoti naujos komandos, o žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, jog 23-ejų krepšininkas artėja prie susitarimo su Kauno „Žalgiriu“.

„Apie tai kalba visa Europa, – į gandus sureagavo R.Jokubaitis. – Tačiau aš vis dar turiu sutartį su „Barcelona“. Mes esame derybose su „Žalgiriu“, bet sutarties pasirašymas dar nėra arti. Visgi turiu kontraktą su „Barca“, o po kelių savaičių žiūrėsime, kur tęsiu karjerą. Bet dabar turiu keletą rungtynių vasaros lygoje ir pamatysime, kas bus toliau.“

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.