Rinktinės kapitonas M. Kuzminskas tarė savo žodį liūdnoje ekipos istorijoje: „Nėra stebuklingų receptų, kurie per naktį sutvarkytų visas problemas“

Lietuvos krepšinio rinktinė praėjusią savaitę iš Puerto Riko sugrįžo tuščiomis. Lietuviai siekė iškovoti olimpinį kelialapį Karibų jūros saloje, tačiau paslydo lemiamu momentu – finale 68:79 krito nuo puertorikiečių ir jau antrą olimpiadą iš eilės krepšinio kovas stebės televizorių ekranuose. Į Paryžiaus olimpiadą vyksta Puerto Rikas, kuris vienoje grupėje su JAV, Serbijos ir Pietų Sudano rinktinėmis kovos dėl medalių.

M.Kuzminskas<br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Kuzminskas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lietuva<br>ltu.basketball nuotr.
Lietuva<br>ltu.basketball nuotr.
Lietuvos krep<br>FIBA nuotr.
Lietuvos krep<br>FIBA nuotr.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 15, 2024, 3:49 PM, atnaujinta Jul 15, 2024, 4:39 PM

Kaip sugrįžęs tikino Lietuvos rinktinės treneris Kazys Maksvytis, jis neturėjo plano „B“ ir galvojo, kad po olimpinio atrankos turnyre teks toliau treniruotis ir rengtis žaidynėms. Tad tiek jis, tiek ir krepšininkai turėjo pakoreguoti savo vasaros veiklas.

Apie olimpinę atranką pasisakė ne tik strategas, tačiau ir keli nacionalinės ekipos nariai. Galiausiai tašką liūdnoje istorijoje padėjo 34-erių rinktinės kapitonas Mindaugas Kuzminskas, kuris feisbuko socialiniame tinkle padėkojo sirgaliams už palaikymą ir teigė, kad reikia visiems dirbti kryptingai, tuomet pergalės sugrįš į Lietuvos krepšinį.

Krepšininkas pirmadienį pratęsė sutartį su Atėnų AEK komanda.

„Karštos širdys, šalti protai, – parašė M.Kuzminskas. – Turbūt pirmųjų labiausiai pritrūko tam, kad būtume Olimpinėse žaidynėse, o antrųjų trūksta mums visiems dabar.

Rezultatas netenkina nė vieno, o ypatingai mūsų, nes galėjome ir turėjome jį pasiekti, juolab kad tai daugeliui mūsų buvo paskutinė galimybė dalyvauti ir kažką laimėti Olimpiadoje.

Ne tam susirinkom, ne tam treniravomės, kad žiūrėtume į švenčiantį varžovą. Ir dabar tikrai nėra stebuklingų receptų, kurie per naktį sutvarkytų visas problemas jau nuo ryt. Todėl tik būdami vieningi ir racionalūs turime dirbti viena kryptimi, kad krepšinio pergalės sugrįžtų ten, kur ir turi būti – į Lietuvą.

Ačiū visiems buvusiems kartu Puerto Rike, ačiū palaikiusiems iš Lietuvos ir kitų Pasaulio kampelių... skaudu, liūdna, bet viskas turi būti ir bus gerai!“.

M.Kuzminskas yra vienas iš trijų Puerto Rike žaidusių Lietuvos rinktinės narių, turinčių olimpinių žaidynių patirties. Jis kartu su Mariumi Grigoniu ir Domantu Saboniu varžėsi 2016-ųjų metų žaidynėse Rio de Žaneire.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.