„Suns“ taps pirmąja NBA ekipa, kuri žaidėjų algoms išleis 400 mln. JAV dolerių

NBA klubas „Phoenix Suns“ turėtų tapti pirmuoju klubu lygos istorijoje, kuri surinks naują sudėtį sumokėjęs už 400 mln. JAV dolerių. Iš jų net 198 milijonai bus prabangos mokestis.

Domantas Sabonis prieš „Phoenix Suns“ ekipą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis prieš „Phoenix Suns“ ekipą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2024, 4:33 PM

Šiuo metu „Suns“ turi didžiausią atlyginimų kepurę NBA istorijoje, tačiau naujame sezone Fyniksas gali tapti pirmąja komanda lygos istorijoje, sumokėjusia už 400 mln. dolerių už žaidėjus.

Šiomis dienomis ekipos vadovai pasiekė susitarimą dėl sutarties pratęsimo su nigeriečiu Joshu Okogie, kuriam per dvejus metus sumokės 16 mln. JAV dolerių.

Krepšininkas klube ir toliau liks geriausiu atveju antraeiliu žaidėju: praėjusį sezoną jis vidutiniškai pelnydavo po 4,6 taško, atkovodavo po 2,6 kamuolio ir atlikdavo po 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

Tai būtų nieko nuostabaus, jei ne faktas, kad dabar visų žaidėjų bendra algų kepurė ekipoje siekia jau 223 mln. dolerių.

Tad pagal skaičiavimus, „Suns“ privalės sumokėti papildomai į NBA iždą 198 milijonus dolerių prabangos mokesčio.

Mokestis skaičiuojamas tik sezono pabaigoje, tad Arizonos klubas dar gali pakeisti šią situaciją ir atleidęs žaidėjus sumažinti prabangos mokestį.

2024 metų NBA atkrintamosiose varžybose „Suns“ iškrito pirmajame rate, serijoje 0:4 pralaimėjusi „Minnesota Timberwolves“ komandai.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.