Po rinktinės fiasko – M. Gecevičiaus kirčiai LKF: „Svarbu, kad nuvažiavo, pasėdėjo, pasifotografavo“ (3)

Dar viena olimpiada be Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės. Šį kartą mūsiškiams kelią į jas užkirto Puerto Rikas, kuris naktį iš sekmadienio į pirmadienį vykusiose olimpinės atrankos finalo rungtynėse 68:79 pranoko Kazio Maksvyčio kariauną ir nugvelbė bilietą į Paryžiaus žaidynes.

M.Gecevičius (dešinėje) negailėjo kritikos LKF.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
M.Gecevičius (dešinėje) negailėjo kritikos LKF.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
Vydas Gedvilas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vydas Gedvilas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
V.Gedvilas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
V.Gedvilas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vydas Gedvilas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vydas Gedvilas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Martynas Gecevičius<br>Betsafe-LKL nuotr.
Martynas Gecevičius<br>Betsafe-LKL nuotr.
Martynas Gecevičius<br>Betsafe-LKL nuotr.
Martynas Gecevičius<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jul 9, 2024, 9:29 AM, atnaujinta Jul 9, 2024, 9:51 AM

Tai yra jau antras kartas iš eilės, kai Lietuvos krepšinio rinktinė lieka be olimpiados – olimpinės atrankos lietuviai neįveikė ir 2021 metais.

„Kažkas turi prisiimti atsakomybę dėl šito rezultato. Tai nėra tik dėl K.Maksvyčio. Turi išstoti ir federacija, bet pas mus viskas ramiai, svarbu, kad kažkas pas mus nuvažiavo, pasėdėjo, pasifotografavo“, – „O, Dangau“ tinklalaidėje „Rinktinė 24“ kalbėjo buvęs Lietuvos rinktinės krepšininkas Martynas Gecevičius.

36-erių gynėjas negailėjo karčių kirčių Lietuvos krepšinio federacijai, o ypač šios organizacijos vadovui Vydui Gedvilui.

„Teko būti Kaune, kai vyko pirmosios LKL finalo rungtynes, o tuo pat metu žaidė rezervinė rinktinė (akistata su Libanu). Prezidentas važiuoja į finalo rungtynes, o nevažiavo į Jonavą žiūrėti Lietuvos rinktinės. Tai pasako apie požiūrį, apie mūsų situaciją, galbūt tai ir nebuvo kertinis dalykas, bet, mano galva, tai parodo požiūrį, kaip mums rūpi krepšinis, kaip mums rūpi atranka.

Jei tavo jaunimas žaidžia, o tu esi federacijos bosas, tu turi žiūrėti ir dalyvauti tose rungtynėse, o neiti tenai, kur bus daugiau žmonių ir „pasivaidenti“.

Čia mano asmeninė nuomonė, galbūt kažkas ir nesutiks, bet aš esu įsitikinęs, kad viskas nuo to ir prasideda. Jei tu valdai federaciją, jei tu esi atsakingas už rinktinę, tai tavo toks darbas“, – tinklalaidėje samprotavo M.Gecevičius.

Primename, kad V.Gedvilas LKF prezidentu tapo 2021-ųjų rugsėjį, tiesa, per šį laikotarpį nei Lietuvos vyrų, nei moterų rinktinės skambesnių pergalių neiškovojo.

Naujojo LKF prezidento rinkimai vyks šių metų rudenį. Kiek anksčiau V.Gedvilas jau yra paskelbęs, kad juose jis planuoja siekti antrosios kadencijos.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.