Nusibodusį scenarijų išgyvenęs M. Grigonis: „Gal reikia žaidėjus keisti“ Specialiai lrytas.lt, Puerto Rikas

2024 m. liepos 8 d. 07:06
Interviu
Marius Grigonis žaidė įspūdingą olimpinę atranką ir statistiškai buvo geriausias Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjas. Po mačo 30-ies kaunietis norėjo prisiimti atsakomybę už pralaimėjimą ir svarstė apie tai, kaip į rinktinę ateis jaunoji karta.
Daugiau nuotraukų (17)
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė didžiajame olimpinės atrankos finale 68:79 krito prieš Puerto Riko krepšinio rinktinę, kuri į olimpines žaidynes pateko po 20 metų pertraukos. Apie mačą skaitykite ČIA.
Lemiamose, bet nesėkmingose rungtynėse M.Grigonis per 26 minutes aikštelėje pelnė 8 taškus (1/5 dvit., 2/6 trit.), atkovojo 7 kamuolius, išskirstė 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 12 naudingumo balų.
Visos atrankos metu gynėjas fiksavo 17,5 taško, 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir 17,5 naudingumo balo vidurkius.
„Pralaimėjome prieš geriau pasiruošusią komandą. Iš tikrųjų... nėra labai daug ką sakyti. Kai aš esu rinktinėje, mes viską pralaimime daug ir keičiame trenerius... gal reikia žaidėjus keisti. Nežinau. prastai“, – svarstė M.Grigonis.
„Gynyboje atjungė, spaudė mane ir Domantą Sabonį. Daug visokių niuansų, zoninė gynyba. Visais aspektais pralaimėjome. Pagarba jiems. Sėkmės jiems olimpinėse žaidynėse“, – pridūrė M.Grigonis.
Ar Lietuvos rinktinės lyderį nustebino varžovų galia gynyboje?
„Jeigu pralaimi, esi prastesnis ir tai reikia pripažinti. Gal kažkiek nesiruošėm spaudimui, bet... dabar čia neprigalvosi, nereikia ieškoti kaltų. Aš galiu prisiimti visą atsakomybę, nes iš manęs daugiau tikėjosi... reikia judėti toliau“, – teigė kaunietis.
30-ies lietuvis nuo 2022 m. Europos čempionato nežaidė rinktinėje ir prie jos prisijungė tik šįmet.
Lietuvis kol kas dar tiksliai nežino atsakymo, ar tęs karjerą rinktinėje, tačiau pasiuntė dviprasmišką žinutę.
„Ilgas sezonas, žaidimas dvi dienas iš eilės... atsiliepia. Trūko kojų, truko kvapo. Blogai, net nežinau. Truputį nusibodo pralaimėjimai su rinktine. Nebepatempiu nei iš talento pusės, nei kūnas nebeleidžia, blogai... Yra daug jaunų žaidėjų, kurie ateis, pakeis ir bus daug geresni. Tikrai. Yra Matas Buzelis, yra daug universitetuose žaidžiančių, manau, kad jie mus pakeis ir bus geresni nei mes“, – teigė M.Grigonis.
Paklaustas apie karjeros pabaigą rinktinėje, krepšininkas tikslaus atsakymo neturėjo.
„Nežinau, dabar vienos mintys, sunku tiek morališkai, tiek aiškinti jums (žurnalistams – red.)“, – baigė M.Grigonis.
Primename, kad Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė antrą sykį iš eilės nepateko į olimpines žaidynes. Prieš tai mūsiškiai 2021 m. nerungtyniavo Tokijo olimpinėse žaidynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.