Italų vedlys nuoskaudų prieš lietuvius nelaiko, nesumenkina mūsiškių sunkumų ir giria D. Sabonį Specialiai lrytas.lt, Puerto Rikas

Antras naudingiausias Italijos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjas olimpinės atrankos turnyre Puerto Rike Nicolo Melli paaiškino lietuvių sudėtingus mačus grupių etape, žavėjosi Domantu Saboniu ir turėjo patarimą Donatui Motiejūnui, kuris yra viena koja Milano „Olimpia“ gretose.

 Nicolo Melli ir Domantas Sabonis<br> FIBA nuotr.
 Nicolo Melli ir Domantas Sabonis<br> FIBA nuotr.
 Nicolo Melli<br> FIBA nuotr.
 Nicolo Melli<br> FIBA nuotr.
 Nicolo Melli<br> FIBA nuotr.
 Nicolo Melli<br> FIBA nuotr.
 Nicolo Melli<br> FIBA nuotr.
 Nicolo Melli<br> FIBA nuotr.
 Nicolo Melli<br> FIBA nuotr.
 Nicolo Melli<br> FIBA nuotr.
Nicolo Melli<br> FIBA nuotr.
Nicolo Melli<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2024-07-06 12:42, atnaujinta 2024-07-06 12:50

Italijos vyrų krepšinio rinktinė naktį iš ketvirtadienio į penktadienį (Lietuvos laiku) 69:80 krito prieš Puerto Riko rinktinę, o tai lėmė, kad italai B grupėje liko antri ir pusfinalyje, kuris vyks vėlų šeštadienio vakarą (nuo 23:00 val.), susitiks su Lietuvos rinktine.

Primename, kad pirmajame grupių etapo mače italai 114:53 sudaužė Bahreiną.

Vienas Italijos rinktinės lyderių Nicolo Melli pažvelgė į artėjančią kovą prieš lietuvius.

„Lietuva – stipriausia komanda šioje atrankos grupėje, tad mūsų laukia labai sunkios rungtynės. Tai bus mirk gyvenk mačas, tad viskas gali įvykti, o mes, kaip visada, stengsimės iš visų jėgų.

Lietuva yra tas varžovas, prieš kurį visada sunku žaisti. Tai šalis, kuri turi daug kultūros, žino, kaip žaisti krepšinį, jie yra kieti, atletiški. Prieš lietuvius ne tik sunku žaisti, bet žavu, nes mačas prieš juos – didelis iššūkis. Nekantrauju žaisti prieš juos žaisti“, – teigė N.Melli.

Pastarąjį kartą didžiuosiuose turnyruose italai prieš lietuvius laimėjo 2004 m. olimpinių žaidynių pusfinalyje, kuomet įveikė mūsiškius 100:91, o dabar – penkių iš eilės pralaimėjimų serija. Ar italai tikisi šią prastą atkarpą nutraukti?

„Tikrai taip. Mums reikia nepralaimėti šeštą kartą iš eilės (šypsosi – red.)“, – sakė N.Melli.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė taip pat turėjo problemų grupės etape, nepaisant to, kad A grupėje Kazio Maksvyčio auklėtiniai liko pirmi.

Mūsiškiai 96:84 įveikė meksikiečius ir 97:93 po dramatiškos kovos susitvarkė su Dramblio Kaulo Kranto (DKK) krepšininkais.

Kaip lietuvių sunkumus gali paaiškinti patyręs 33-ejų puolėjas?

„Žinote, kai žaidi su dideliu spaudimu, kad reikia laimėti, visada yra sudėtingiau. Varžovai tada visąlaik žaidžia atsipalaidavę. Tokiuose turnyruose neturiu pernelyg daug laiko pasiruošti, tad normalu, kad jie nėra taip susižaidę, kaip galėtų būti. Bet žinote, abejose rungtynėse lietuviai vis tiek buvo solidūs, sugebėjo laimėti, o tai yra svarbiausia“, – svarstė italas.

N.Melli – antras naudingiausias žaidėjas Italijos rinktinės žaidėjas. Stambulo „Fenerbahce“ priklausantis krepšininkas per du mačus renka 10,5 taško (66,7 proc. dvit., 62,5 proc. baud.), 8,5 atkovoto kamuolio, 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir 17 naudingumo balų vidurkius. Už N.Melli naudingiau žaidžia tik Danilo Gallinari (14 naud. bal.).

Kitoje aikštės pusėje – Domantas Sabonis, kuris yra naudingiausias Lietuvos rinktinės krepšininkas. Mūsiškis fiksuoja 17 taškų (75 proc. dvit., 66,7 proc. baud.), 10 atkovotų kamuolių ir 20 naudingumo balų vidurkį.

Ką apie šią būsimą bokštų akistatą mąsto N.Melli?

„Jis – neįtikėtinas žaidėjas, NBA žvaigždė. Man sunku paaiškinti, kokio lygio žaidėjas yra Domantas. Bus labai sunku prieš jį grumtis... mes turėsime dirbti papildomai, kad galiausiai jį pristabdyti.

Galiausiai – reikės stabdyti ne tik Domantą, bet ir visą Lietuvos komandą. Jie turi labai gerą sistemą, yra puikiai treniruojami, tad mums reikės dirbti komandiškai“, – teigė italų puolėjas.

Pastarąjį kartą didžiuosiuose turnyruose italai prieš lietuvius laimėjo 2004 m. olimpinių žaidynių pusfinalyje, kuomet įveikė mūsiškius 100:91, o dabar – penkių iš eilės pralaimėjimų serija. Ar italai tikisi šią prastą atkarpą nutraukti?

– Lietuviai prieš pusfinalio mačą turėjo dvi dienas poilsio, o jūs – vieną. Ar tai Lietuvos rinktinės pranašumas?

– Nežinau, pamatysime rytoj (šypsosi -red.), ar tai yra pranašumas, ar ne.

– Ar jums lengviau, nes lietuviai šįsyk neturės Jono Valančiūno savo komandoje?

– Taip, bet mes irgi neturime Simone Fontecchio. Tai – tokių turnyrų specifika. Kai kurie žaidėjai gali žaisti, kai kurie – ne. Tai yra dalis darbo. Mes turime netekčių, jūs turite netekčių, bet galiausiai reikia sugebėti laimėti rungtynes ir be tų žaidėjų, kurių neturi.

– Ar vis dar esate pikti dėl to, nes praėjusių metų pasaulio čempionate lietuvių pergalė atkrintamųjų etape jus suvedė su JAV?

– Ne, tikrai nepykstame ant lietuvių. Jie prieš JAV žaidė puikiai, negaliu būti piktas ant jų. Jie buvo puikūs, buvo nusipelnę pergalės ir sveikinimai jiems, ką jie padarė pernai.

– Ar turite patarimą Donatui Motiejūnui, kuris yra visai arti susitarimo jūsų buvusia Milano „Olimpia“ ekipa?

– Ne, neturiu jam patarimų. Jis – labai patyręs žaidėjas. Ne man dalinti Donatui patarimus. Aš galiu pasakyti, kad jis ras puikią organizaciją, jie darys viską, kad D-Mo turėtų geriausią sezoną, kokį jis tik gali turėti. Palinkėčiau jam mėgautis patirtimi ir padaryti kažką gero komandai, kuri man labai rūpi.

– Ar prieš pusfinalį su lietuviais gavote Šarūno Jasikevičiaus žinutę?

– Ne, negavau ir nemanau, kad gausiu (šypsosi – red.).   

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.