Į italų pavojų pažvelgęs M. Kuzminskas – apie rinktinės vidaus nuotaikas ir papildomą poilsį Specialiai lrytas.lt, Puerto Rikas

2024 m. liepos 6 d. 08:40
Interviu
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kapitonas Mindaugas Kuzminskas teigė, kad olimpinės atrankos pusfinalyje žmonės išvys tikrąjį rinktinės veidą, pažvelgė į Italijos rinktinės lyderius ir sprendžiamas problemas komandos viduje.
Daugiau nuotraukų (16)
Atrankos į olimpines žaidynes pusfinalyje lietuviai susitiks su Gianmarco Pozzeco treniruojama Italijos vyrų krepšinio rinktine, kuri B grupėje užėmė antrąją vietą (114:53 nugalėti Bahreino krepšininkai ir 69:80 pralaimėta Puerto Riko rinktinei).
Mūsiškiai su italais ginklus surems vėlų šeštadienio vakarą, kuomet Lietuvos laiku 23:00 val. K.Maksvyčio auklėtiniai sieks pratęsti pergalių seriją iki trijų (96:84 įveikta Meksika ir 97:93 nukauta DKK rinktinė) ir patekti į OŽ atrankos finalą.
Italijos rinktinės gretose naudingiausi ir rezultatyviausi žaidėjai – du patyrę veteranai Danilo Gallinari (14 tšk., 17,5 naud. bal.)ir Nicolo Melli (10,5 tšk., 17 naud. bal.), tačiau M.Kuzminskas didesnį akcentą dėjo naujajam Šarūno Jasikevičiaus pirkiniui Stambulo „Fenerbahce“ klube.
„Ypač išskirčiau Nikolo Melli , kuris sugeba ne tiek taškais, kiek perdavimais sukurti situacijas. Jis yra visiškai komandinis žaidėjas, gali keistis gynyboje, žaisdamas penktoje pozicijoje.
Jie (italai – red.) yra ypač pavojingi prieš mūsų sudėtį, nes yra undersized (mažesnio ūgio žaidėjai rungtyniauja ne jiems priklausančioje nominalioje pozicijoje – red.), jie žaidžia daug pick and pop (po užtvaros aukštaūgis kyla į viršų) situacijų“, – teigė Mindaugas Kuzminskas.
Prieš pusfinalį lietuviai turėjo vieną laisvadienį, kur dirbo tik treniruoklių salėje, o dieną prieš lemiamą akistatą mūsiškiai pilnu pajėgumu grįžo į krepšinio salę, kur dirbo rungtynių „Jose Miguel Agrelot“ arenoje.
Ar papildomas poilsis yra į naudą lietuviams?
„Taip, mūsų tvarkaraštis yra labai sėkmingas. Matėme, kad ne tik mes turime problemų žaidžiant antrą dieną. Tie patys latviai pralaimėjo prieš Filipinų rinktinę, Kroatija pralaimėjo prieš Naująją Zelandiją. Nežiūrint į kitas komandas, nėra paprasta žaisti rungtynių per mažiau nei 24 valandas. Manau, kad tos dvi laisvesnės dienos mums išėjo į naudą“, – teigė M.Kuzminskas.
– Ar galima kažką pasiimti iš Italijos mačo prieš Puerto Riko rinktinę?
– Aš manau, kad prieš tokias komandas ypač svarbi yra rungtynių pradžia, kuomet neleidžiama jiems pajausti žaidimo, nes tiek italai, tiek puertorikiečiai yra emocingi. Kol kas mums nepavyksta anksti gerai pradėti rungtynių ir numušti varžovų tempo.
– Ar prisimenate kažką apie 2004 metų olimpines žaidynes, kuomet pusfinalyje lietuviai krito prieš italus?
– Aš puikiai atsimenu tas rungtynes. Tuo metu man buvo 14–15 metų. Visa Lietuva kabinosi bent jau sidabro medalius, nes amerikiečiai buvo išėję į finalą. Atsimenu su Robertu Javtoku komandos viduje premijas pasidalinę. Manau, kad tai – vienas skaudžiausių pralaimėjimų Lietuvos istorijoje“
– Kaip komanda jaučiasi viduje po dviejų sudėtingų mačų prieš Meksiką ir Dramblio Kaulo Kranto (DKK) rinktinę?
– Klaustukų yra ir mums, bandome juos spręsti. Galime kaltinti trumpą pasiruošimą, varžovų neįvertinimą, bet nė vienas pasiteisinimas netinka. Pamatysime mūsų tikrąjį veidą rytoj ir tikėkimės, kad poryt“
– Ar galima tikėtis rezultatyvių rungtynių prieš italus, žinant tai, kad jie irgi yra labiau puolimo, o ne gynybos komanda?
– Manau, kad rezultatyvios rungtynės būtų naudingesnės jiems, o ne mums. Mums reikia susitvarkyti gynybą, ką galiausiai parodėme antrose draugiškose rungtynėse prieš slovėnus, kad galime gintis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.