Prispausti prie sienos, bet vilties neprarandantys italai nukėlė kepurę prieš lietuvius: „Jie yra puikūs“ Specialiai lrytas.lt, Puerto Rikas

2024 m. liepos 5 d. 06:32
Video
Italijos vyrų krepšinio rinktinė (1/1) krito prieš Puerto Riko rinktinę (2/0), o tai reiškia, kad atrankos į olimpines žaidynes pusfinalyje lietuviai susitiks su Italijos krepšininkais. Po mačo italų vyriausiasis treneris Gianmarco Pozzeco teigė, kad gerbia lietuvius ir vadino juos puikiais, bet kartu italas teigė, jog sieks patekti į turnyro finalą, kur bus kovojoma dėl bilieto į olimpinį Paryžių.
Daugiau nuotraukų (1)
Italai po įspūdingos kovos „Jose Miguel Agrelot“ arenoje, kurioje šį mačą stebėjo kiek daugiau nei 12 tūkstančių krepšinio mylėtojų, 69:80 pralaimėjo prieš Puerto Riko rinktinę.
„Visų pirma – sveikinimai Puerto Riko žmonėms. Įspūdinga atmosfera, sirgaliai. Sveikinimai varžovų treneriui, jo štabui, žaidėjams. Įspūdingos ir geros rungtynės jums, nes jūs laimėjote. Mano nuomone, mes taip pat žaidėme geras rungtynes, bet tiesiog prametėme daug laisvų metimų. Dienos pabaigoje – taip gali nutikti“, – pralaimėtą pusfinalį nušvietė G.Pozzeco.
Šis italų pralaimėjimas reiškia, kad Italijos krepšininkai – Lietuvos rinktinės varžovai atrankos į olimpines žaidynes pusfinalio etape.
Pastarąjį kartą didžiajame turnyre lietuviai su italais žaidė 2017 m. Europos čempionate, kuomet mūsiškiai 78:73 galiausiai nukovė italus.
Paklaustas apie pusfinalio akistatą prieš lietuvius, G.Pozzecco teigė, kad jo auklėtiniai kausis.
„Mes esame tam, kad varžytis. Buvome geri pirmose rungtynėse, žinojome, kad nebus lengva mums. Už dviejų dienų mes norime prieš lietuvius varžytis iš visų jėgų. Neturiu priekaištų savo vyrukams... Mes kausimės. Tai – mūsų gyvenimas. Kas kelias dienas tu žengi žingsnį, po kurio tu esi nuvertinamas“, – į pusfinalį žvelgė G.Pozzecco.
Paklaustas apie tai, ar italai vengė lietuvių pusfinalyje, G.Pozzecco galiausiai neatsakė į klausimą.
Specialistas pažvelgė į trumpą pasiruošimo laiką ir pagarbą lietuviams.
„Žiūrėkite, mes neturime pernelyg daug laiko dirbti kartu. Dažniausiai tokie turnyrai trunka bent dvejus metus. Mes praleidome ilgą laiką ieškodami savo identiteto, tad mes vis dar esame procese.
Tikiuosi, kad pusfinalyje galėsime žaisti geriau. Žinoma, mes gerbiame lietuvius. Jie – puiki komanda, kuri turi puikų trenerį, tad tai bus dar vienerios sunkios rungtynės“, – teigė italų vairininkas.
„Tai bus mano pirmas kartas, kuomet žaisiu prieš lietuvius (šypsosi – red.), bet jų komanda – puiki. Matėme jų grupių etapo rungtynes... Jie (lietuviai) yra puikūs. Mes peržiūrėsime vaizdo įrašą, analizuosime klaidas ir bandysime iškovoti pergalę. Kai mūsų nugaros prispaustos prie sienos, mes žaidžiame kur kas geriau“, – treneriui pridūrė Italijos rinktinės gynėjas Marco Spissu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.