Vienintelį pozityvą matęs M. Grigonis davė pasiūlymą žurnalistui Specialiai lrytas.lt, Puerto Rikas

2024 m. liepos 4 d. 07:18
Interviu
Marius Grigonis vėl buvo vienas ryškiausių Lietuvos rinktinės žaidėjų, kuomet svarbiausiais rungtynių momentais ėmėsi lyderio vaidmens. Po mačo kaunietis teigė, kad vienintelis geras dalykas – pergalė, o paklaustas apie akcentus ateičiai, žurnalistą pakvietė į peržiūrų kambarį.
Daugiau nuotraukų (5)
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė po sudėtingos kovos 97:93 įveikė Dramblio Kaulo Kranto (DKK) rinktinę ir užsitikrino pirmąją vietą atrankos į olimpines žaidynes A grupėje.
Vienu mūsų rinktinės lyderių buvęs Marius Grigonis per beveik 22 aikštelėje praleistas minutes sumetė 18 taškų (4/6 dvit., 1/5 trit., 7/7 baud.), išskirstė 7 rezultatyvius perdavimus ir mačą baigė su 18 naudingumo balų.
„Gerai baigėsi, kartais reikia tokias rungtynes išpešti, bet nieko gero. Reikėjo anksčiau, bet sakau... nerandame to žaidimo, rotacijos, vienas prie kito nepatogiai jaučiamės, bet vėl... atvažiavome laimėti. Kol kas dar esame kelyje“, – sakė M.Grigonis.
Šiose rungtynėse lietuviai vien per ketvirtąjį kėlinį užsidirbo tris nesportines pražangas, DKK rinktinė metė net 38 baudos metimus ir lengvai rinkosi pigius taškus.
Ar M.Grigonis turėjo priekaištų teisėjams už jų darbą rungtynėse prieš Afrikos atstovus?
„Jie leidžia daug, žinome, kad jie nėra aukščiausio lygio, bet pražangas traktuoja vienaip, po to kitaip. Jie (DKK) žaidžia kiečiau, su rankomis, ir jie gauna mažiau pražangų. Bet vėl – FIBA turnyruose tas yra, kad geriausi teisėjai negali atvažiuoti“, – dėstė M.Grigonis.
Lietuviai mače prieš Dramblio Kaulo Kranto rinktinę buvo arti to, kad prisivirtų košės.
Mūsiškiai lemiamame kėlinio pradžioje atsilikinėjo 9 taškais (65:74), o likus kiek daugiau nei 2 minutėms iki rungtynių pabaigos DKK krepšininkai pirmavo 5 taškais (85:90).
Galiausiai lietuviai šiaip ne taip išsikrapštė ir šventė pergalę.
Ar M.Grigonis mato kažkokį pozityvą po šių rungtynių?
„Aš nesu labai pozityvus tokiais klausimais. Nežinau, šiandien kažkiek jautėmės geriau, bet... vienintelis pozityvas yra tas, kad laimėjome. Tai yra trumpas turnyras, nėra laiko kažką kaltinti. Yra kaip yra. Turime kažkiek susikaupti, kartu aptarti, kaip turime žaisti“, – pasakojo gynėjas.
Lietuviai dabar turės papildomą dieną poilsiui prieš pusfinalio mačą, o paklaustas, ką reikės akcentuoti ateičiai, M.Grigonis žurnalistui turėjo pasiūlymą.
„Gali ateiti pas mus į vaizdo peržiūrų kambarį ir aptarsime. Reikia aptarti rungtynes, jas pažiūrėti, kokios trenerių ir žaidėjų mintys“, – baigė M.Grigonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.