Problemą aiškinęs D. Motiejūnas: „Yra labai daug faktorių“ Specialiai lrytas.lt, Puerto Rikas

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės (2/0) vidurio puolėjas Donatas Motiejūnas teigė, kad dėl prastų momentų aikštelėje susidėjo aibė faktorių.

Donatas Motiejūnas<br> ltu.basketball nuotr.
Donatas Motiejūnas<br> ltu.basketball nuotr.
Domantas Sabonis<br>FIBA nuotr.
Domantas Sabonis<br>FIBA nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>ltu.basketball nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>ltu.basketball nuotr.
Kazys Maksvytis<br>ltu.basketball nuotr.
Kazys Maksvytis<br>ltu.basketball nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>FIBA nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>FIBA nuotr.
Marius Grigonis<br>FIBA nuotr.
Marius Grigonis<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2024-07-04 09:59, atnaujinta 2024-07-04 10:00

Vos košės neprisivirę lietuviai galiausiai 97:93 nukovė Dramblio Kauko Kranto (DKK) (0/1) rinktinę.

Lietuvos rinktinė pusantro kėlinio nepabėgo nuo varžovų, tačiau likus 3 minutėms antrajame kėlinyje mūsiškiai pirmąkart susikrovė dviženklį pranašumą (40:29). Visgi DKK krepšininkai taip lengvai nepasidavė ir trečiojo kėlinio viduryje persvėrė rungtynių rezultatą (56:59), o ketvirčio pabaigoje mūsiškiai jau atsilikinėjo 9 taškais (65:74).

Ketvirtojo kėlinio metu kone visą laiką ir toliau pirmavo DKK rinktinė. Mūsiškiai likus 2,5 minutės iki mačo pabaigos atsilikinėjo 6 taškais (82:88). Po to lietuviai laimėjo atkarpą 10:2 ir trumpam susigrąžino pranašumą (92:90), į kurį po kelių akimirkų DKK rinktinė atsakė tritaškiu (92:93). Galiausiai itin svarbų tritaškį pataikė Lukas Lekavičius, o mačą baudomis uždarė M.Grigonis.

D.Motiejūnas per 12 minučių aikštelėje pelnė 7 taškus (2/3 dvit., 1/2 trit.), atkovojo 4 kamuolius ir mačą baigė su 9 naudingumo balais.

„Žaidėme prieš labai gerą komandą, manyčiau, kad mūsų gynyba buvo labai prasta, turime vietos, kur tobulėti. Vėl... viskas atsispindi į tai, kad pasiruošimo buvo maža, daug yra daug miskomunikacijos aikštelėje.

Turime žaisti truputį kitaip. Kiekvienas, kuris yra aikštelėje, turi įdėti daugiau pastangų, turime vienas kitą palaikyti. Esame čia dėl to, kad žaistume olimpiadoje, o ne skaičiuoti, kas, kiek, kur žaidžia. Reikia susikaupti ir pats svarbiausias etapas – priešakyje. Tikrai nebus lengva“, – kalbėjo D.Motiejūnas.

Paklaustas apie problemas gynyboje, D.Motiejūnas teigė, kad tai galėjo atsitikti dėl padidėjusio žaidėjų krūvio.

Domantas Sabonis pirmajame mače prieš Meksiką rungtyniavo 26 minutes, prieš DKK – 28, E. Ulanovas prieš meksikiečius – 23, prieš DKK – 22, Marius Grigonis prieš Meksiką rungtyniavo 21 minutę, o prieš DKK – 22 minutes.

„Abejoju, kad tai (prasta gynyba – red.) yra noro ir pastangų klausimas. Vieni žaidėjai anksčiau baigė sezoną, kiti daugiau žaidė sezono pabaigoje, kiti – daugiau. Yra labai daug faktorių, kurie susideda. Vieni kalba, kad kojų nejaučia, žaisti antrą dieną iš eilės nėra lengva, nenoriu ieškoti pasiteisinimų, bet tokia realybė, kad susidėjo daug faktorių“, – teigė D-Mo.

Ketvirtadienis lietuviams – laisvadienis, o dėl patekimo į finalą mūsiškiai Lietuvos laiku žais naktį iš šeštadienio į sekmadienį.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.