36 taškus įmetęs L. Dončičius išgelbėjo Slovėniją – rinktinė lieka mūšiuose dėl olimpinio kelialapio

Ketvirtadienį olimpiniame krepšinio atrankos turnyre Pirėjuje buvo laukiama vieno atsakymo – ar Luka Dončičius ir Slovėnija tęs kovą dėl kelialapio į Paryžiaus žaidynes, ar NBA žvaigždė liks be nieko. Mat dėl skausmingo pralaimėjimo nuo Kroatijos ir Naujosios Zelandijos pergalės prieš pastaruosius, slovėnai atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje – privalėjo laimėti prieš naujazelandiečius. Ir tą užduotį slovėnai įvykdė, nugalėję varžovus reikiamu skirtumu 104:78 (27:9, 19:30, 31:18, 27:21).

 Slovėnijos rinktinė sugebėjo įveikti Naująją Zelandiją reikiamų taškų skirtumu.<br> FIBA nuotr.
 Slovėnijos rinktinė sugebėjo įveikti Naująją Zelandiją reikiamų taškų skirtumu.<br> FIBA nuotr.
 Slovėnijos rinktinė sugebėjo įveikti Naująją Zelandiją reikiamų taškų skirtumu.<br> FIBA nuotr.
 Slovėnijos rinktinė sugebėjo įveikti Naująją Zelandiją reikiamų taškų skirtumu.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 4, 2024, 7:30 PM, atnaujinta Jul 4, 2024, 8:01 PM

Slovėnijos rinktinei, norint patekti į pusfinalį, reikėjo naujazelandiečius įveikti bent 12 taškų skirtumu.

Į kitą etapą europiečiai prasiskintų kelią kaip A grupės nugalėtoja, jei lemiamas rungtynes laimėtų 29 ar daugiau taškų ir tuomet aplenktų kroatus.

Kitą vertus, pergalė mažesniu nei 12 taškų skirtumu prieš Naująją Zelandiją išstumtų Slovėniją iš pretendentų į olimpines žaidynes.

Galingai mačą pradėję Slovėnijos krepšininkai po dešimties žaidimo minučių buvo priekyje jau 27:9, o antrojo kėlinio pradžioje pirmavo 39:22.

Tuomet Luka Dončičius buvo jau pelnęs 15 taškų. Tačiau Naujoji Zelandija atsitokėjo po nokdauno ir ilsėtis komandos išėjo slovėnams pirmaujant jau tik 46:39.

Trečiame kėlinyje Slovėnija ir vėl pabėgo 60:43 ir siekė valdyti situaciją, o slovėnus tempė į priekį L.Dončičius, įmesdamas jau 26 taškus. Prieš lemiamą ketvirtį Slovėnija buvo priekyje 77:57.

Per ketvirtą kėlinį naujazelandiečiai bandė pakeisti įvykių eigą, bet likus grumtis 5 min. Slovėnija buvo priekyje 87:65, o likus grumtis 2 min. – 93:75.

L.Dončičius surinko trigubą dviženklį – jis per 35 minutes pelnė 36 taškus (9/25 metimai), atkovojo 11 kamuolių, atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir surinko 37 naudingumo balus.

Slovėnija: Luka Dončičius 36, Joshas Nebo 20 (12 atk. kam.), Klemenas Prepeličius (8 rez. per.) ir Gregoras Hrovatas po 14.

Naujoji Zelandija: Shea Ili 28 (10 atk. kam.), Izayah Le’Afa 12, Flynnas Cameronas ir Tyrellis Harrisonas (7 atk. kam.) po 8.

Tad galiausiai A grupėje pirmąją vietą iškovojo Kroatija, antri liko slovėnai, o treti – Naujosios Zelandijos atstovai, kurie vyksta namo.

B grupėje žaidžia Dominikos respublika, Graikija ir Egiptas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.